Review: Losgelaten (Venice Beach#1)

losgelaten coverAuteur: M.G. Reyes
Pagina’s: 350
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: HarperCollins Young Adult, november 2015
Rating:
3,5 Eikels

ESchandaal, roddels, liefde… en moord. En niemand om de rotzooi op te ruimen. Zes tieners gaan om uiteenlopende redenen samen in een luxe strandhuis aan Venice Beach wonen. Zonder bemoeizuchtige ouders of andere volwassenen. De bad boy, het brave meisje, de diva, de ritselaar, de rockbitch en de hacker. Maar hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze hebben allemaal zo hun geheimen… Niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Een van hen is getuige geweest van een moord, een van hen zou een moordenaar kunnen zijn en een van hen bespioneert de anderen… Vrijheid heeft altijd een prijs Let’s get party, is hun motto, maar als een van hen wordt gearresteerd, komt ieders vrijheid op het spel te staan. De waarheid komt altijd uit. Hoe ver is iedereen bereid te gaan om zijn geheim te bewaren? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Het eerste wat me aansprak aan het boek was de cover. Ik vind hem zo mooi! Vijf jongeren, wandelend op een strand. Na het lezen van de achterflap was ik nog meer nieuwsgierig geworden naar het boek. Zes jongeren die bij elkaar gaan wonen in een luxe strandhuis, met ieder een eigen karakter. Dat moest toch wel iets goeds betekenen?

Met de schrijfster, M.G. Reyes, was ik nog niet bekend. Ik wist dus qua schrijfstijl niet wat ik kon verwachten. Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken die worden beschreven vanuit verschillende perspectieven, namelijk de perspectieven van de jongeren. Meestal vind ik het fijn dat een boek opgedeeld is uit korte hoofdstukken, maar bij Losgelaten vond ik dat niet fijn. Als lezer werd ik namelijk snel uit iemands verhaal getrokken. Normaal is dat niet erg, maar in dit boek zijn er erg veel personages. Hierdoor moest ik erg snel switchen naar een ander perspectief en daar weer aan ‘wennen’.

De introductie van het boek vond ik wel erg prettig, waarbij je als lezer kennis maakt met de verschillende jongeren. Je leest inderdaad dat ieder een ander karakter heeft en dat ze ieder een andere achtergrond hebben. Dat vond ik het leukste aan het verhaal: dat het totaal verschillende typen zijn. Pas vanaf de helft van het boek vond ik het verhaal spannend worden. Deze spanning wordt opgebouwd tot een cliffhanger, dus ik kan niet wachten op het tweede deel!

Liefs,

Daphne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *