losgelaten coverAuteur: M.G. Reyes
Pagina’s: 350
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: HarperCollins Young Adult, november 2015
Rating:
3,5 Eikels

ESchandaal, roddels, liefde… en moord. En niemand om de rotzooi op te ruimen. Zes tieners gaan om uiteenlopende redenen samen in een luxe strandhuis aan Venice Beach wonen. Zonder bemoeizuchtige ouders of andere volwassenen. De bad boy, het brave meisje, de diva, de ritselaar, de rockbitch en de hacker. Maar hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze hebben allemaal zo hun geheimen… Niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Een van hen is getuige geweest van een moord, een van hen zou een moordenaar kunnen zijn en een van hen bespioneert de anderen… Vrijheid heeft altijd een prijs Let’s get party, is hun motto, maar als een van hen wordt gearresteerd, komt ieders vrijheid op het spel te staan. De waarheid komt altijd uit. Hoe ver is iedereen bereid te gaan om zijn geheim te bewaren? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Het eerste wat me aansprak aan het boek was de cover. Ik vind hem zo mooi! Vijf jongeren, wandelend op een strand. Na het lezen van de achterflap was ik nog meer nieuwsgierig geworden naar het boek. Zes jongeren die bij elkaar gaan wonen in een luxe strandhuis, met ieder een eigen karakter. Dat moest toch wel iets goeds betekenen?

Met de schrijfster, M.G. Reyes, was ik nog niet bekend. Ik wist dus qua schrijfstijl niet wat ik kon verwachten. Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken die worden beschreven vanuit verschillende perspectieven, namelijk de perspectieven van de jongeren. Meestal vind ik het fijn dat een boek opgedeeld is uit korte hoofdstukken, maar bij Losgelaten vond ik dat niet fijn. Als lezer werd ik namelijk snel uit iemands verhaal getrokken. Normaal is dat niet erg, maar in dit boek zijn er erg veel personages. Hierdoor moest ik erg snel switchen naar een ander perspectief en daar weer aan ‘wennen’.

De introductie van het boek vond ik wel erg prettig, waarbij je als lezer kennis maakt met de verschillende jongeren. Je leest inderdaad dat ieder een ander karakter heeft en dat ze ieder een andere achtergrond hebben. Dat vond ik het leukste aan het verhaal: dat het totaal verschillende typen zijn. Pas vanaf de helft van het boek vond ik het verhaal spannend worden. Deze spanning wordt opgebouwd tot een cliffhanger, dus ik kan niet wachten op het tweede deel!

Liefs,

Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post