1000 vragen aan jezelf
Wat stellen we vaak uit? Wat was voor ons een onvergetelijke dag en wat hopen wij nooit meer mee te maken? Je komt erachter in deel 21 van 1000 vragen aan jezelf!

281. Verzin je vaak doemscenario’s?
Linde: De laatste tijd niet vaak. Nu zie ik wel wat er gaat gebeuren maar vroeger overdacht ik bijna alles, dus ook wat er fout kon gaan.
Monica: Ja, het gebeurd me soms wel eens. Ik ben soms een beetje een doemdenker, en dan ga ik wel eens meteen van het ergste uit, terwijl dat dan helemaal nergens voor nodig is. Het is wel iets wat ik nu probeer af te leren.
Melisa: Nee niet echt, kost te veel energie. Vroeger wel, maar nu niet meer.

282. Wat stel je vaak uit?
Linde: Werk. Met een eigen bedrijf neem je nog wel eens werk mee naar huis, maar 9 van de 10 keer maak ik dat later toch wel op kantoor.
Monica: Essays schrijven. Tijdens de laatste tentamenweek moest ik op woensdag om 12:00 uur ‘s middags een essay van 1500 woorden inleveren, en de avond van tevoren had ik nog maar 300 woorden op papier staan. 10/10 would not recommend!
Melisa: Werk! Haha Boeken en series gaan voor en werk pas daarna. I know, super slecht.

283. Zijn dieren net zo belangrijk als mensen?
Linde: Mensen stammen af van de apen, apen zijn dieren. Technisch gezien zijn mensen dus dieren. Dus eigenlijk zijn we even belangrijk.
Monica: Ja, het zijn ook gewoon levende wezens!
Melisa: Ja! Hoewel ik nooit zelf een huisdier wil, houd ik wel echt van ze.

284. Hoe zeker ben je van jezelf?
Linde: Gelukkig kan ik zeggen dat ik best zeker van van mezelf! Ik ben best zelfverzekerd en heb wel een beetje schijt aan dingen, wat daar ook wel aan bijdraagt.
Monica: Dat ligt er heel erg aan. In sommige dingen ben ik het wel, maar in sommige dingen ook weer helemaal niet.
Melisa: Ligt er aan met wat. Ik kan heel goed twijfelen aan mijzelf. Vaak doe ik toch iets ookal twijfel ik en kom ik over alsof ik heel zelfverzekerd ben.

285. Wat was een onvergetelijke dag?
Linde: Ik kan er niet maar één kiezen! De dagen waarop ik was geslaagd voor mijn middelbare school examens en mijn mbo examens, de dag dat ik met mijn vriendin naar een rock festival ging in De Melkweg, de dag waarop ik mijn eerste date had met mijn huidige vriend, alle dagen van mijn werkweek naar Parijs op de middelbare school, de dag dat ik het Unieboek promoteam 2014 ontmoette. Zo kan ik nog wel even door gaan!
Monica: Echt waar, moet ik er één gaan kiezen? Ik kan er zo een paar opnoemen: De dag dat ik te horen kreeg dat ik geslaagd was voor mijn middelbare school examens, de opvoeringen van de schoolmusical, het Best of YA Event met Lauren Kate, het Best of YA Event met Kiera Cass, de Best of YA sleepover, de dag dat ik meedeed aan een lokaal festival voor beginnende artiesten en ook nog een prijs won, en die ene keer dat ik meedeed aan een talentenjacht op mijn oude HBO opleiding en de eerste plaats in de wacht sleepte!
Melisa: Alles wat we gedaan hebben met Best of YA, mijn graduation in Amsterdam en UK, de dag dat ik mijn laatste essay inleverde, naar YALC gaan, naar de Teen Author Smash gaan, en nog veel meer!

286. Wat durf je niet aan jezelf toe te geven?
Linde: Ik denk niet dat ik iets niet durf toe te geven aan mezelf. Ik denk vaak: het is wat het is, en als je er iets aan kan doen, doe er wat aan. Zo niet, dan is het gewoon jammer.
Monica: Durven is een groot woord, maar ik vind het soms moeilijk om toe te geven dat ik het allemaal niet zo goed weet en dat het sommige momenten ook even niet zo goed gaat.
Melisa: Als ik het moeilijk heb. Ik probeer altijd door te gaan, maar soms is alles mij te veel en blokkeer ik, toch negeer ik dat dan tegenover mijzelf.

287. Om welke filmscène moest je huilen?
Linde: Steeds weer als Tom Hanks, Wilson de volleybal verliest in de film Cast Away wanneer hij probeert van het onbewoonde eiland af te komen.
Monica: Ik heb nog nooit moeten huilen bij een film. Maar ik zat er tijdens het kijken van The Fault in Our Stars behoorlijk dichtbij…
Melisa: Ik huil niet zo snel met films, misschien alleen met het einde van The Notebook en The Fault in Our Stars.

288. Wat was je laatste goede idee?
Linde: Om uiteindelijk toch verder te gaan met een seizoen van de serie New Girl.
Monica: Mijn idee voor een fanfiction die ik wil gaan schrijven!
Melisa: Ik heb er te veel per dag haha. Over series, boeken, feestjes, mijn werk etc.

289. Welk verhaal zou je met heel Nederland willen delen?
Linde: Ik heb niet echt een heel interessant verhaal te vertellen denk ik.
Monica: Mjn boek wat ik aan het schrijven ben. Als het af is dan.
Melisa: Niks nog echt, maar er komt iets aan.

290. Vergeef je mensen makkelijk?
Linde: Ligt eraan waarom ze vergeven willen worden, maar ik ben wel iemand die dingen achter zich wil laten en vergeef mensen dus best snel.
Monica: Als ze fatsoenlijk hun excuses aan hebben geboden wel. Dan vergeef ik wel, maar vergeet ik niet.
Melisa: Ligt er aan wie, en wat ze hebben gedaan. Vaak wel, maar vergeven en niet vergeten.

291. Wat deed je vroeger wel in een relatie en nu niet meer?
Linde: Werkelijk geen idee. Volgens mij doe ik nu niet iets anders dan voorheen en dat werkt prima!
Monica: Me “verplicht” voelen om elke dag elkaar op de hoogte te houden van alles. Ik kan nu wat beter op mijn eigen benen staan en gewoon mijn eigen gang gaan. Je bent nog steeds twee aparte mensen met een eigen leven!
Melisa: Poeh dunno, ik heb op dit moment geen relatie.

292. Wat hoop je nooit meer mee te maken?
Linde: Dat ik me zo ongelukkig voel dat ik de kracht en de motivatie niet heb om uit bed te komen in de ochtend. Gelukkig heb ik daar al jaren geen last meer van!
Monica: Ik hoop me nooit meer zó slecht te voelen dat ik huilend thuis kom. Al zal het vast ooit nog wel eens gebeuren.
Melisa: Mijn 2 periode in de UK. Het was ook wel leuk soms, maar door medicijnen liep ik tegen een depressie aan.

293. Vind jij: wat niet weet, wat niet deert?
Linde: Deze vraag kun je op verschillende manieren beantwoorden. 1. Ik ben graag open over dingen, ik hou niet graag dingen achter voor mensen, zelfs als het slecht nieuws is. 2. Zelf wil ik me niet al te veel zorgen maken over dingen waar ik zelf niet veel mee te maken heb. Dan ga ik me alleen maar ongelukkig voelen over dingen die er voor mij niet veel toe doen.
Monica: In sommige gevallen wel, maar meestal ben ik toch liever wel open en eerlijk over dingen.
Melisa: Soms wel, maar vaak is het wel beter om eerlijk te zijn. Eerlijkheid duurt het langst.

294. Hoe belangrijk is de mening van anderen bij het nemen van beslissingen?
Linde: Ligt eraan welke beslissing er genomen moet worden en wat de toegevoegde waarde is van diegene zijn mening.
Monica: Dat ligt eraan hoe erg die beslissingen iemand anders aan gaan.
Melisa: Dat ligt aan de beslissing. De mening van mijn mama en zusje neem ik wel vaak mee.

Heb jij nog een prangende vraag aan ons? Stel hem gerust!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post