Top Ten Thursday: Tofste mythologische wezens

Top Ten Thursday

De nieuwe TTT van deze week gaat over mythologische wezens. Toen ik opgroeide was ik groot fan van Charmed en natuurlijk Harry Potter, hier heb ik kennisgemaakt met verschillende mythologische wezens. Maar ik vond het nog knap lastig om dit lijstje te maken. Toch is het me gelukt om mijn favoriete op een rijtje te zetten.

1. Chupacabra
Dit mythische wezentje ken ik vooral uit de Japanse mythologie, officieel zou hij uit Midden-Amerika komen. De meningen verschillen over hoe hij eruit ziet, of hij nou een rietachtige snavel heeft of een bek vol met ongelijke uitstekende tanden, nobody knows. In Japan lijkt hij nog het meest op een rare kikker. Ik heb hem altijd interessant gevonden.

2. Elf
Ik denk dat ieder meisje wel eens een elfje heeft willen zijn. I know I did. Ze stonden voor alles puur en magisch voor mij toen ik klein was, maar naarmate ik ouder werd vond ik verschillende soorten. In Charmed waren ze tricky en verstopten ze je sleutels, maar in de kerst films waren zij de reden dat er kadeautjes onder de boom lagen. Het maakt niet uit wat voor vorm ze aannemen, ze blijven èèn van mijn favoriete wezens.

3. Fenix
Iedere Harry Potter fan kent Felix de Fenix die Harry meerdere malen redt. In de boeken vond ik het nog een raar wezentje, maar sinds ik hem in de film heb gezien vond ik hem schattig en heeft hij een speciaal plekje in mijn hart gekregen.

4. Monster van Loch Ness
Ik heb al een liefde voor Schotland gehad en ook Nessie hoort daarbij. Helaas ben ik nog nooit naar de Loch geweest maar hij staat op mijn lijstje van dingen die ik ooit gezien wil hebben.

5. Zeemeermin
Ariël was de eerste, maar zeker niet de laatste zeemeermin waar ik mee kennis heb gemaakt. Toen ik las over de originele versie van zeemeerminnen kreeg ik een schok. Wat zijn die anders dan Ariël zeg!

6. Nimfen
Dit zijn half godinnen. Er zijn acht verschillende soorten nimfen, de meest bekende zijn water en bos nimfen. Deze wezens heb ik altijd prachtig gevonden om te zien en te tekenen. Ook in Charmed vond ik deze wezens super. Ze zijn mooi, magisch, gracieus, en mysterieus. Alles wat ik ook wilde haha.

7. Cthulhu
Een schattig wezentje verzonnen door H. P. Lovecraft. Veel weet ik niet van deze cutie alleen dat hij een monsterlijke godheid is in Cthulhu Mythos. Een vriendin van mij heeft een trui met hem erop en vanaf het moment dat ik zag vond ik hem leuk. Reason enough to put him in this list.

8. Eenhoorn
Ik hield van paarden toen ik klein was, maar eenhoorns waren voor mij de meest pure vorm van magie. Het was de mascotte voor mijn klas op mijn HBO. Zoals Agatha van Despicable me zegt: ‘It’s soo cute! I’m gonna die’.

9. Draak
Draken zijn kracht, gevaar en spanning, ik houd ook enorm van The Inheritance Cycle van Christopher Paolini. Ook houd ik erg van de middeleeuwen, en als je het hebt over draken krijg je vaak verhalen die zich daar afspelen. Liefde voor deze wezens.

10. Roc
De Roc heb ik gevonden door de web af te struinen naar ideeën. Ik heb altijd gehouden van de Vogel Rok in de Efteling, ik ging tien keer achterelkaar in de achtbaan, en ik bleef genieten. Nu ik er achter ben gekomen dat het een mythologisch wezen is houd ik van hem! Schijnbaar komt hij ook voor in Sinbad de zeeman.

Wat is jouw favoriete mythologische wezen?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post