Top Ten Thursday: Tofste mythologische wezens

Top Ten Thursday

De nieuwe TTT van deze week gaat over mythologische wezens. Toen ik opgroeide was ik groot fan van Charmed en natuurlijk Harry Potter, hier heb ik kennisgemaakt met verschillende mythologische wezens. Maar ik vond het nog knap lastig om dit lijstje te maken. Toch is het me gelukt om mijn favoriete op een rijtje te zetten.

1. Chupacabra
Dit mythische wezentje ken ik vooral uit de Japanse mythologie, officieel zou hij uit Midden-Amerika komen. De meningen verschillen over hoe hij eruit ziet, of hij nou een rietachtige snavel heeft of een bek vol met ongelijke uitstekende tanden, nobody knows. In Japan lijkt hij nog het meest op een rare kikker. Ik heb hem altijd interessant gevonden.

2. Elf
Ik denk dat ieder meisje wel eens een elfje heeft willen zijn. I know I did. Ze stonden voor alles puur en magisch voor mij toen ik klein was, maar naarmate ik ouder werd vond ik verschillende soorten. In Charmed waren ze tricky en verstopten ze je sleutels, maar in de kerst films waren zij de reden dat er kadeautjes onder de boom lagen. Het maakt niet uit wat voor vorm ze aannemen, ze blijven èèn van mijn favoriete wezens.

3. Fenix
Iedere Harry Potter fan kent Felix de Fenix die Harry meerdere malen redt. In de boeken vond ik het nog een raar wezentje, maar sinds ik hem in de film heb gezien vond ik hem schattig en heeft hij een speciaal plekje in mijn hart gekregen.

4. Monster van Loch Ness
Ik heb al een liefde voor Schotland gehad en ook Nessie hoort daarbij. Helaas ben ik nog nooit naar de Loch geweest maar hij staat op mijn lijstje van dingen die ik ooit gezien wil hebben.

5. Zeemeermin
Ariël was de eerste, maar zeker niet de laatste zeemeermin waar ik mee kennis heb gemaakt. Toen ik las over de originele versie van zeemeerminnen kreeg ik een schok. Wat zijn die anders dan Ariël zeg!

6. Nimfen
Dit zijn half godinnen. Er zijn acht verschillende soorten nimfen, de meest bekende zijn water en bos nimfen. Deze wezens heb ik altijd prachtig gevonden om te zien en te tekenen. Ook in Charmed vond ik deze wezens super. Ze zijn mooi, magisch, gracieus, en mysterieus. Alles wat ik ook wilde haha.

7. Cthulhu
Een schattig wezentje verzonnen door H. P. Lovecraft. Veel weet ik niet van deze cutie alleen dat hij een monsterlijke godheid is in Cthulhu Mythos. Een vriendin van mij heeft een trui met hem erop en vanaf het moment dat ik zag vond ik hem leuk. Reason enough to put him in this list.

8. Eenhoorn
Ik hield van paarden toen ik klein was, maar eenhoorns waren voor mij de meest pure vorm van magie. Het was de mascotte voor mijn klas op mijn HBO. Zoals Agatha van Despicable me zegt: ‘It’s soo cute! I’m gonna die’.

9. Draak
Draken zijn kracht, gevaar en spanning, ik houd ook enorm van The Inheritance Cycle van Christopher Paolini. Ook houd ik erg van de middeleeuwen, en als je het hebt over draken krijg je vaak verhalen die zich daar afspelen. Liefde voor deze wezens.

10. Roc
De Roc heb ik gevonden door de web af te struinen naar ideeën. Ik heb altijd gehouden van de Vogel Rok in de Efteling, ik ging tien keer achterelkaar in de achtbaan, en ik bleef genieten. Nu ik er achter ben gekomen dat het een mythologisch wezen is houd ik van hem! Schijnbaar komt hij ook voor in Sinbad de zeeman.

Wat is jouw favoriete mythologische wezen?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

2 Comments on “Top Ten Thursday: Tofste mythologische wezens”

  1. Ik vind het monster van Loch Ness ook heel tof! Ik ben echt gek op Schotland en het meer van Loch Ness is een plek die ik graag nog een keer zou bezoeken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *