Top Ten Thursday: Graphic Novels/Manga’s die ik iedereen aan kan raden

Toen ik de lijst met Top Ten Thursday’s zag en zag dat deze bij mijn naam stond was ik helemaal happy want manga’s zijn echt mijn ding. Linde en ik gaan binnekort nog een post maken over manga’s, maar hier alvast mijn lijst van graphic novels/manga’s die ik vind dat jullie moeten lezen.

1. Sword Art Online van Reki Kawahara
Image and video hosting by TinyPic
Deze serie heeft mijn hart gestolen, verscheurd, weer aan elkaar gelijmd en weer gecrusht. Er is voor ieder wat in deze serie. Hij is niet alleen als manga te krijgen, maar ook als novel en anime. Het gaat over een grote groep spelers in een MMORPG, een Online Role Playing Game. Deze spelers komen vast te zitten in een game die Sword Art Online heet, de enige manier om eruit te komen is om de 100 levels uit te spelen. Er is nog een catch, als je dood gaat in het spel ga je dood in het echte leven. Doordat ze een NervGear gebruiken, een soort toekomstige versie van de Oculus Rift die je helemaal in het spel brengt zonder verdere controllers, kunnen ze stroomschoten naar je hersenen sturen en je eigenlijk gewoon vermoorden. Het verhaal draait om Kirito, hij probeert samen met zijn vrienden een weg te banen in deze wereld, zodat ze er zo snel mogelijk uitkomen. Maar als je 2 jaar vast zit in een game, wordt het ook een beetje je eigen leven. Deze serie heeft actie, romance, suspence, alles.. Als je hier aan begint wil je dat het nooit meer stopt. De manga is helaas nog niet verder dan het eerste boek, maar het is het zeker waard.

2. Naruto van Masashi Kishimoto
Image and video hosting by TinyPic
Naruto is een van de eerst series waar ik in ben begonnen toen ik manga/anime begon te lezen en kijken. 10 jaar lang keek ik iedere week met plezier uit naar de dag dat het volgende hoofdstuk of de volgende aflevering online stond. Het deed me dan ook veel pijn toen de serie eindigde, maar niet veel later bleek dat Kishimoto toch nog een paar hoofdstukken voor ons had, daar was ik zeker blij mee. Deze serie gaat over Naruto, een ninja in opleiding. Er is een groot geheim in het dorp en dat is dat Naruto de Nine Tailed Demon Fox met zich mee draagt. Hierdoor zou hij eigenlijk als hero beschouwd moeten worden, maar hij wordt aangezien als de demon. Maar dit ventje, en later man, laat zich door niets of niemand stoppen. This Number One Unpredictable Nuckleheaded Ninja is voor geen gat te vangen en bezorgd veel mensen koppijn, maar voor de lezers hilarische acties en geweldige heldendaden. Je groeit in de 10 jaar ook met hem mee, leeft met hem mee, en voelt met hem mee. Kishimoto heeft dan ook een echt karakter neergezet.

3. Bleach van Tite Kubo
Image and video hosting by TinyPic
Bleach is ook echt een serie die je gelezen zou moeten hebben! Sexy Shinigami (death god) die geest monsters verslaan zodat die geen zielen van mensen kunnen eten. Ichigo Kurosaki weet nog niks van deze wereld totdat Rukia Kuchiki zijn leven binnen valt en hij haar redt. Deze serie heeft veel actie, humor en feels. Jammer dat de anime vroegtijdig gestopt is, maar de manga gaat gelukkig nog even verder.

4. Attack on Titan van Hajime Isayama
Image and video hosting by TinyPic
Nog een actie serie in deze lijst, maar het is dan ook wel echt een goeie manga/anime. De mensheid wordt geteisterd door Titans, reuzen met als doel: het eten van mensen. Er zijn een paar groepen mensen die getraind worden om de rest van de bevolking te beschermen tegen deze Titans. Dit verhaal bevat niet alleen actie, maar er zit ook een geweldige storyline achter en dat maakt het zo goed.

5. Fullmetal Alchemist van Hiromu Arakawa
Image and video hosting by TinyPic
Fullmetal Alchemist is een manga van alweer een tijdje terug, maar hij blijft geweldig. De art is goed en de storyline is fantastisch. Al en Ed zijn broers die het onmogelijke hebben geprobeerd en daarvoor de prijs hebben betaald. Deze serie, zoals je uit de titel kan opmaken, draait om een wereld vol alchemie. Ze tekenen prachtige dingen op de grond in een rondje, en leggen bijvoorbeeld metaal in het midden, klappen met hun handen eerst tegen elkaar en dan op de grond. Hierna verandert het bijvoorbeeld in een metalen pot. Om iets te krijgen, moet je iets verliezen van dezelfde waarde, dat weten de broers maar al te goed. Ze horen van de Steen der Wijzen. Deze steen zou deze regels te boven gaan en hier gaan de jongens achteraan, maar het is nog moeilijker dan het lijkt. Er is een gelijknamige anime, maar die is aangepast. Fullmetal Alchemist Brotherhood is daarentegen wel gelijk aan deze manga. Ze zijn het allen waard om te bekijken.

6. Shakugan no Shana van Yashichiro Takahashi & Noizi Ito
Image and video hosting by TinyPic
Shakugan no Shana gaat over een meid met ballen die monsters verslaat en zielen beschermt. Normaal branden zielen op als monsters zich er te goed aan doen, maar als ze een ziel tegen komt die nooit uitgaat, ziet Shana’s werk er ineens heel anders uit. De andere series hierboven worden eigenlijk meer als jongensseries gecategoriseerd, maar deze is voor de wat stoerdere meiden. Dat is niet te zeggen dat jongens Shana niet leuk vinden of meiden de andere manga’s niet leuk zouden vinden, maar zo categoriseert Japan ze. Super gave serie!

7. Clannad van Key
Image and video hosting by TinyPic
Clannad is dan wel echt een meidenserie. Dit gaat over een liefdesverhaal tussen Tomoya Okazaki, de delinquent, en Nagisa Furukawa, het zwakke schatje van de school. Nagisa is ziek en heeft daarom het jaar over moeten doen. Dan komt ze bij Okazaki in het jaar, hij vindt haar opslag interessant en mooi. Het hele verhaal draait in het begin een beetje om een toneelclub die Nagisa op wil richten, maar hun relatie en het verhaal eromheen is zo mooi dat ik de schrijvers dat kan vergeven. Dit was eigenlijk eerst een game, maar ze vonden hem zo mooi dat ze er een manga en anime van hebben gemaakt. Als je Clannad mooi vind moet je trouwens alle andere verhalen van Key ook uitproberen, Air en Kanon zijn hier voorbeelden van.

8. Vampire Academy van Richelle Mead, Emma Vieceli & Leigh Dragoon
Image and video hosting by TinyPic
De graphic novel versie van het gelijknamige boek van Richelle Mead. Het is een hele leuke adaptatie en zeker om dat we alleen deel 1 als film hebben gekregen, was ik erg blij met de graphic novels.

9. Infernal Devices van Cassandra Clare & Hyekyung Baek
Image and video hosting by TinyPic
Net zo als Vampire Academy zijn de Infernal Divices graphic novels een super leuke adaptatie, en een plus voor de visuelen onder ons.

10. The House of Night van P.C. Cast, Kristen Cast, Joelle Jones & Karl Kerschl
Image and video hosting by TinyPic
Last but not least, The House of Night! P.C. heeft deze voor mij gesigneerd toen ze in Nederland was eerder dit jaar. Hij is niet makkelijk te krijgen van uitgeverij Dark Horse, Amazon moet hem opzich wel hebben. Ik vond dit zo leuk, omdat het extra verhalen zijn en niet alleen een graphic novel van de boeken Heel gaaf om bij de serie te hebben.

There you have it people, een pracht lijstje vind ik zo. Er hoort nog veel meer bij, maar ik kan er helaas maar 10 noemen. Voor veel mensen horen Black Butler, Fairy Tail en Death Note er ook tussen. Black Butler staat wel op mijn lijstje, maar heb ik nog niet gelezen, Fairy Tail is niet echt mijn ding en dat geldt zeker voor Death Note. Ik wilde ze wel even vermelden aangezien veel mensen het geweldige manga’s vinden!

Welke spreekt jou het meeste aan?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

2 Comments on “Top Ten Thursday: Graphic Novels/Manga’s die ik iedereen aan kan raden”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *