Top Ten Thursday: Films of series die beter waren dan het boek

TTT
Serieus Emmy? Films of series die beter zijn dan het boek? De Top Ten Thursday van vandaag heeft me al een week of twee hoofdpijn bezorgd. Iedereen kent het gezegde dat het boek altijd beter is dan de verfilming. Kijk maar naar de verfilming van Percy Jackson (oke, dit is dan ook wel een heel heftig voorbeeld). Een ander voorbeeld is de nieuwe Shadowhunters serie die ik tot nu toe ook niet echt super vind. Maar he, vandaag gaan we het eens andersom proberen: lees je mee?

Oke, de eerste paar kon ik zo wel verzinnen. Don’t hate me! Daarna wordt het moeilijker. Ik ga kijken hoever ik kom, maar ik weet niet of ik de tien ga halen…

Image and video hosting by TinyPic1. Game of Thrones
Heb ik de eerste mensen al verontwaardigd gekregen? Sorry! Ik zal even uitleggen waarom Game of Thrones op mijn lijstje staat. Ja, de boeken zijn legendarisch. MAAR, ze zijn ook heel taai en dik. Ik heb meerdere malen geprobeerd om door het tweede deel te geraken, maar de ellenlange oorlogsvergaderingen en andere beschrijvingen maken het voor mij zó moeilijk doorkomen. Nee, bij deze serie kijk ik toch echt liever de tv-serie: heerlijke actie, spannende scènes én verkorte saaie oorlogsvergaderingen.

Image and video hosting by TinyPic2. The 100
Ik vond de boeken uit deze trilogie ook heel goed, maar het spijt me: de tv-serie doet het naar mijn mening toch echt veel beter. Misschien dat het komt omdat ik de serie eerder gezien heb dan dat ik het boek las en omdat de tv-serie en de boeken nogal van elkaar afwijken. Ik vind de tv-serie gewoon zoveel spannender, gevaarlijker, duisterder en meeslepender dan het boek. Het boek heeft me nooit zo weten te grijpen als de serie. De verhaallijn van de serie spreekt me bovendien meer aan.

Image and video hosting by TinyPic3. The Scorch Trials
De meningen over de Maze Runner serie van James Dashner zijn ontzettend verdeeld. Persoonlijk vond ik The Maze Runner een leuk boek, maar vanaf The Scorch Trials gaat het behoorlijk bergafwaarts. Ik durf het tweede boek zelfs behoorlijk saai te noemen. De film daarentegen! Misschien ben ik een beetje bevooroordeeld door Dylan O’Brien, maar de film vond ik echt heel goed! Hier heeft het afwijken van het boek echt een goede invloed op de verhaallijn gehad. De film wint het naar mijn mening gemakkelijk van het boek.

Image and video hosting by TinyPic4. The Host
Wat The Host betreft heb ik waarschijnlijk een onpopulaire mening. De film is namelijk officieel gezien geflopt. Ik kan de film echter 100 keer kijken en dan nog niet verveeld zijn. Ik weet niet wat het is: de sfeer of misschien juist de acteurs… Ik ben in ieder geval fan van de film! Het boek vond ik ook goed, maar ik kan me nog herinneren dat ik het middelste gedeelte zó traag vond dat ik het boek maandenlang heb weggelegd. Ik heb me letterlijk door dat gedeelte heen moeten worstelen. Op dat gebied heeft de film mij toch meer gepakt!

Image and video hosting by TinyPic5. Gossip Girl
Ik kan me de eerste keer dat ik de Gossip Girl boeken las nog goed herinneren: tijdens een road trip door Amerika in 2010. Ik vond het toen heerlijk luchtige boeken, maar eerlijk is eerlijk: de tv-serie is toch echt beter: volwassener en meeslepender. Waar de boeken me naar verloop van tijd een beetje gingen vervelen (en ik de serie dus nooit uitgelezen heb), heb ik alle seizoenen van de tv-serie op dvd en meerdere malen gekeken.

 

Image and video hosting by TinyPic6. Pretty Little Liars
Pretty Little Liars is een beetje hetzelfde geval: de tv-serie is gewoon veel volwassener. Bij deze serie geldt bovendien dat ik de tv-serie heel wat spannender vind. Ja oke, de ontknoping duurt lang, maar het blijft wel intrigeren. Net als bij Gossip Girl heb ik de boekenserie echter nooit uitgelezen (en daar heb ik ook niet echt behoefte aan).

 

Hierna bleef ik een beetje hangen… Gelukkig kreeg ik wat hulp van de andere meiden.
Zo vond Monica de volgende films toch echt beter dan het boek:
The Perks of Being a Wallflower
The Book Thief
Mockingjay

Daphne noemde de volgende films:
50 Shades of Grey
Paper Towns
Love, Rosie

Linde vond tot slot The Lovely Bones als film veel beter dan het boek.

 

En jij? Welke serie of film vind jij beter dan het boek?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post