Top Ten Thursday: Favoriete of mooie covers

De Top Ten Thursday van deze week gaat over favoriete of mooie covers. Ik ben iemand die echt naar de covers kijkt voordat ik een boek koop. Dat is toch waarom ik hem pak en dan later lees ik pas de achterkant. Spreekt de voorkant me niet aan lees ik vaak ook niet waar het verhaal over gaat. Dit lijstje is dus right up my alley.

image009-205x300
1. Fracture – Megan Miranda
Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar de cover trok me naar zich toe. Het klinkt niet echt als een boek die ik normaal zou lezen, maar toch intrigeert het me.

 

 

 

between-jessica-warman_book-198x300
2. Between – Jessica Warman
Al jarenlang kijkt dit boek mij aan en nog steeds heb ik het niet gelezen. Dit jaar ga ik hem kopen! Ik houd wel van de dark mystery verhalen en de cover voelt daar goed bij.

 

 

torment-197x300
3. Fallen serie – Lauren Kate
Ik heb zoveel liefde voor deze serie! Niet alleen voor het verhaal, maar ook de covers. Het laat precies zien hoe Luce (de hoofdpersoon) zich voelt. Wel echt enorm jammer dat de film waarschijnlijk niet bij ons in de bios komt, hopelijk nog wel op dvd of iets. Tot die tijd hebben we Schuld nog te lezen!

 

 

The-Selection-198x300
4. The Selection serie – Kiera Cass
Nog zo’n serie waar ik een enorme liefde voor heb. The Selection is een serie die ik weer herlees wanneer ik een een leesdip zit. De prachtige jurken op de covers maken mij echt jaloers. Ik ga ooit nog eens cosplayen als een Selection girl/cover.

 

 

6ad84a2a252de651426e14e5652d46e8
5. Under the Never Sky serie – Veronica Rossi
Nog zo’n serie die ik al lang wil lezen door de cover, maar nog nooit heb opgepakt. Ook deze ga ik dit jaar nog kopen en lezen!

 

 

 

1192363
6. Poison Study serie – Maria V. Snyder
Mijn ultieme serie is Poison study. Ik ben niet zo’n fan van de covers van de andere edities, en helaas is deze bijna niet meer verkrijgbaar. Het vervolg van de serie heb ik dan ook in een andere versie, maar niets doet mijn liefde voor de serie overgaan. Dit is ook één van mijn leesdip boeken. Dit is wel de enige serie in deze lijst die ik niet heb opgepakt voor de cover persé, maar meer omdat het verhaal me interesseerde.

 

9200000014393829
7. Winner’s Curse serie – Marie Rukoski
Deel 1 & 2 heb ik vorige zomer gekocht en laten signeren op YALC. De kickass Kestrel (de hoofdpersoon) in prachtige jurken. Er is nog een hele discussie geweest over de cover van het derde boek. Ze hadden de jurken verruild voor een kopie van Throne of Glass. Gelukkig heeft de Britse afdeling de beslissing weer teruggedraaid omdat alle fans het er niet mee eens waren. Degene met de Amerikaanse versie hebben minder geluk.

 

17234658
8. A Thousand pieces of you – Claudia Grey

Ik heb altijd van het verhaal Anastasia Romanov gehouden en de cover van dit boek gaf een beetje de feel alsof het er iets mee te maken zou kunnen hebben. En low and behold, het was zo. Ik heb dit boek van Harper Collins mogen ontvangen en heb het met liefde gelezen. Morgen komt er een review over online.

 

 

image
9. Incarnate – Jodie Medows

Mijn beste vriendin had dit boek gekocht met korting bij bookdepository en was er blij mee. Ik ben er simpelweg nog niet aan toe gekomen, maar ik vind de hele serie zo mooi! Het verhaal klinkt als echt iets voor mij! Dus ook deze staat op mijn lijstje voor dit jaar.

 

 

image
10. Throne of Glass serie – Sarah J. Maas

De tofste serie van nu is toch echt wel Throne of Glass. Het verhaal en de cover zijn toch zo vet! Wat ik zo gaaf vind is dat je op de voorkant Yelena ziet in haar assassin’s outfit en op de achterkant één van de jurken die ze in het boek aanheeft. Ik kan niet wachten totdat deel 5 uitkomt! Helaas is hier nog geen cover van bekent en moeten we nog wachten tot september voor het daadwerkelijke boek, maar ik kan echt niet wachten. De rechten voor de tv-serie zijn trouwens verkocht. Het kan heel vet worden, maar ook net zo’n teleurstelling als Shadowhunters. Laten we hopen op het eerste.

Wat is jouw favoriete cover?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

4 Comments on “Top Ten Thursday: Favoriete of mooie covers”

  1. Incarnate is echt mooi <3 en het verhaal is ook heel tof! Zelf heb ik dit boek als ebook, maar eigenlijk wil ik nog een fysiek exemplaar van deze schoonheid aan mijn collectie toevoegen 😀

  2. Die van A thousand pieces of you is de laatste tijd vaak voorbij gekomen op boekenblogs, en ik blijf hem mooi vinden! Hoe de kleuren overlopen en er 2 werelden worden geschetst. Erg mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *