Top Ten Thursday: Favoriete animatiefilms


Woeehoee, het is weer tijd voor een nieuwe Top Ten on Thurday! En een hele leuke, want ik mag 10 van mijn favoriete animatiefilms kiezen! Ik ben gék op animatiefilms van Disney en Pixar en aangezien ik het makkelijker vind om films als geheel te kiezen in plaats van afzonderlijke personages heb ik daar lekker voor gekozen. Desondanks was het nog best lastig om tien films uit de enorme berg te selecteren. Ik heb geprobeerd de klassieke Disney-prinsessenfilms te omzeilen omdat die natuurlijk best obvious zijn (voor mij dan) en er zoveel andere leuke films zijn die ook aandacht verdienen! Dus hierbij tien van mijn favoriete animatiefilms, uiteraard in willekeurige volgorde.

1. Inside Out 
Image and video hosting by TinyPicIk begin vandaag met een film die nog maar net uit is, maar die ik ontzettend leuk vond. Ook de korte film Lava, die voor Inside Out in de bioscoop vertoond werd, vond ik heerlijk! Inside Out is echt een klein meesterwerkje. Het enige minpuntje voor mij was dat ik de film op een gegeven moment iets aan de langdradige kant vond. Maar wat heb ik genoten van Joy, Sadness, Disgust, Anger en Fear! Het is geweldig hoe je door middel van vijf emoties een heel gesprek ‘met jezelf’ (tussen de vijf emoties dus) kunt voeren en dat het zó goed klopt gewoon.

2. Wall-E
Image and video hosting by TinyPic
Aaaaah, Wall-E. Ik word meteen een beetje treurig en ontroerd als ik aan deze film denk. Wall-E is zó aandoenlijk. Zó schattig en lief. Ik wil hem gedurende driekwart van de film het liefst oppakken en plat knuffelen. Ik heb de film al meerdere keren gezien en telkens weet deze film me ontzettend te raken en neemt Wall-E me mee in een achtbaan aan emoties. Leuk – maar zinloos – feitje: mijn vriend kan de stem van Wall-E (en Eve trouwens) heel goed nadoen, wat er dus op neerkomt dat hij Wall-E zegt met de stem van Wall-E.

3. Up
Image and video hosting by TinyPic
Het is alweer een hele lange tijd geleden dat ik Up voor het laatst gezien heb. Maar toch blijft die grumpy (maar ontzettend aandoenlijke) oude man, de gestoorde hond, rare vogel én natuurlijk het huis met ballonnen in mijn hoofd spoken. Wederom een heerlijke, ontroerende film!

4. Beauty & The Beast
Image and video hosting by TinyPic
Oke, ik zei dat ik de Disney-prinsessenfilms zou proberen te vermijden. Belle is echter mijn all-time favorite en echt een prinses waarvan je veel kan leren! Ze houdt van boeken en heeft een ontzettend mooie persoonlijkheid en een goed hart. (En hallooo, die bibliotheek anyone?) Daarom verdienen Belle en het Beest gewoon een plekje in deze top-10!

5. Tangled / Rapunzel 
Image and video hosting by TinyPic
Tangled is één van de Disneyfilms die ik op DVD heb en regelmatig kijk. Ik vind Rapunzel zó leuk! Haar naïviteit, onschuld en de openheid waarmee ze de wereld betreedt, spreken me enorm aan. En wie houdt er nou niet van Pascal en Maximus! Een heerlijke film!

6. Frozen
Image and video hosting by TinyPic
Some things are worth melting for,‘ en Olaf is daar zeker één van! Ik ben echt verliefd op die schattige sneeuwpop. Daarbij vind ik Frozen ook een goede film omdat het laat zien dat je geen man nodig hebt voor echte liefde, maar dat de band tussen twee zussen net zo sterk kan zijn.

7. Anastasia
Image and video hosting by TinyPic
Ik weet niet goed waarom, maar ik ben enorm gefascineerd door het mysterie rondom de Russische prinses Anastasia Romanov. Deze film is natuurlijk niet echt waarheidsgetrouw, maar ik kan er wel heerlijk bij wegdromen. Oke, op de stukken met de creepy Rasputin na dan. Vleermuis Bartok maakt een hoop goed!

8. Brave
Image and video hosting by TinyPic
Brave portretteert alweer een sterk vrouwelijk personage! Ik vind de koppige stoere Merida een heerlijke hoofdpersoon. De scènes tussen Merida en de beer zijn echt hilarisch. Deze film nog niet gezien? Snel doen!

9. Frank en Frey (The Fox & The Hound)
Image and video hosting by TinyPic
Deze animatiefilm is al wat ouder en heb ik ook héél lang geleden voor het laatst gezien. Zo lang geleden zelfs, dat ik niet eens meer precies weet waar de film nou over ging (oeps). Wel heb ik nog hele sterke gevoelens als ik denk aan het schattige vosje en die lieve hond. Ik raak alweer meteen ontroerd als ik aan deze film denk! ‘Als je een vriendje hebt, wil je alles met hem delen..’

10. Mulan
Image and video hosting by TinyPic
Ik heb heel lang moeten nadenken over de film waarmee ik deze TTT zou afsluiten. Het is zo moeilijk kiezen! Uiteindelijk ben ik voor Mulan gegaan, omdat ik haar zo stoer vind en de film daarmee een voorbeeld is voor veel jonge meisjes. Je kan alles bereiken, zo lang je dat maar wil en ervoor gaat! En vergeet natuurlijk Mushu en Cri-Kee niet, alsmede de hilarische situaties waarin Mulan terecht komt!

Ik zou nog wel een eeuwigheid door kunnen gaan met het opnoemen van geweldige films! Maar helaas zit de top-10 er alweer op. Wat is jouw favoriete animatiefilm?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

7 Comments on “Top Ten Thursday: Favoriete animatiefilms”

  1. De helft van deze films heb ik nog niet gezien. De overige vijf zouden bij mij ook een plaatsje in een persoonlijke top tien krijgen. Oh ja, dan heb ik het over Inside Out, Beauty & the Beast, Brave, Wall-E en Rapunzel. Yep, ik ben één van de weinige die Frozen nog STEEDS niet gezien heeft.

  2. Ohh ik mis écht “the ingredibles” verder heb ik alleen Annestasia nog niet gezien en bijna alla andere animatie films passen ook in mijn top 10!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *