Top Ten Thursday: Boekverfilmingen

De Top Ten Thursday van deze week is een top tien van boekverfilmingen die ik fantastisch vind en graag nog wil zien. Er zitten vele bekende tussen! De films in dit lijstje staan in random volgorde.

1. Harry Potter
harry potter
Harry Potter. Ik denk niet dat ik hoef te vertellen waarom hij in dit lijstje moet staan. Ik ben eerder begonnen met de films dan met de boeken en door de films wilde ik de boeken gaan lezen. Voor elk nieuw deel dat uitkwam rende ik naar de bioscoop. De cast is fantastisch, het decor is geweldig, de sfeer die de boeken overbrengen hebben ze fantastisch overgebracht in de films. Elk jaar hou ik wel een Harry Potter marathon waarbij ik alle films weer opnieuw kijk. Ik kan er geen genoeg van krijgen!

2. The Perks of Being a Wallflower
The Perks of being a wallflower
Eerlijk? Het boek vond ik een beetje overrated en viel me best tegen. De film daarentegen? Ge-wel-dig. Na de film zat ik in een roes waardoor ik de terugreis niet meer kan herinneren. Ik vond de film magisch en dat komt denk ik door de fantastische muziek die ze gebruikte. Als je het boek leest, zie je playlists maar je hoort de liedjes niet. In de film natuurlijk wel. Ik was vooraf ontzettend benieuwd wat het “We are infinite” nummer zou zijn. Dat bleek David Bowie’s Heroes, nou, je kon me wegdragen. Dit alles in combinatie met de goede acteurs maakt deze film één van mijn favorieten aller tijden.

3. One Day
One day
Het boek en de film van One Day zijn eigenlijk niet van het YA genre. Het zal mij dan ook niks verbazen als de helft van onze bezoekers dit boek en de film niet kennen. Ik kocht dit boek in het begin van mijn ‘leescarrière’ (aka toen ik weer fanatiek boeken begon te lezen en elke maand met een stapel nieuwe thuiskwam). Hij kreeg bij Waterstone’s erg veel aandacht dus ik dacht, ik koop hem gewoon. Ik heb super genoten van dit boek maar toen ik de film had gezien was ik helemaal om. Dat romantische sfeertje van Parijs, hebben ze perfect weten over te brengen. Het is een echte vrouwenfilm, zwijmel zwijmel, maar een echte aanrader!

4. The Hunger Games
hunger games
Ook over The Hunger Games hoef ik weinig uit te leggen. Jennifer Lawrence is een fantastische Katniss. Die rol past heel erg goed bij haar maar ook de andere acteurs zijn ontzettend goed gecast. De films en de boeken zijn twee druppels water, wat voor mij als boekenliefhebber heel fijn is. De films vallen ook goed in de smaak bij mensen die niet bekend zijn met de boeken en dát maakt The Hunger Games heel sterk. Helaas komt het einde van de serie dit jaar in zicht. Vergeet de tissues niet!

5. Divergent
divergent
Divergent is een fantastische serie. Niet alleen de boeken maar ook de films zijn ongelofelijk goed. Ik vergelijk Divergent qua sterkte van de algehele film vaak met The Hunger Games. Beide zijn supersterk op dezelfde vlakken. Cast (behalve dan de moeder van Four, what was that about?! Ze lijkt jonger dan haar zoon!) het verhaal van het boek intact houden, decors, uitgewerkte actiescènes etc. Tijdens het lezen had ik soms moeite om omgevingen te vormen in mijn hoofd maar de film helpt me daar heel goed bij. Ik kan absoluut niet wachten tot Allegiant in de bioscopen draait!

6. Ready Player One
ready player one
Mijn favoriete boek wordt verfilmd door niemand minder dan Steven Spielberg! Het kan dus niet anders of het wordt een masterpiece. Helaas moeten we nog even geduld hebben, hij komt namelijk pas in december 2017 uit.

7. The Maze Runner
the maze runner
The Maze Runner is één van de nieuwste YA verfilmingen waar ik veel goede verhalen over hoor van niet-lezers. De eerste twee films heb ik natuurlijk ook gezien en beide vind ik heel tof. Ze lijken niet heel erg op het boek (vooral bij The Scorch Trials kon ik weinig overeenkomsten met het boek vinden) maar de films zijn op zichzelf staand heel sterk. Aan actiescènes geen gebrek. De cast had van mij iets beter gekund (ik vind Teresa geen goede Teresa) maar overall zijn het prima films!

8. Submarine
submarine
Submarine is wellicht niet bij iedereen bekend. Het boek was voor mij een gevalletje, ik koop het want het klinkt wel tof. Het deed me een beetje denken aan The Perks of Being a Wallflower. Maar ook bij Submarine viel het boek best tegen. De film vond ik gelukkig wél heel tof. Dat komt vooral door de soundtrack. Elk liedje dat je hoort is gezongen door Alex Turner, de zanger van de geweldige band Arctic Monkeys. Het is een aparte film met indrukwekkende shots (alsof je door de camera van de hoofdpersoon kijkt). Een aanrader voor mensen die houden van vreemde, psychologische verhalen.. En Alex Turner.

9. The Fault in Our Stars
the fault in our stars
Zal ik iets schokkends vertellen? Ik heb deze film nog niet gezien. Ja echt waar, shame on me. Dat komt omdat ik niet dúrf. Het boek heeft me door al mijn emoties heen laten slingeren like a wrecking ball en ik ben er nog niet aan toe dat weer mee te maken. Ik ga hem écht ooit eens kijken, maar alleen als ik er 100% klaar voor ben.

10. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
miss peregrine's
Ook op deze film moeten we nog even wachten helaas, maar het belooft een knaller te worden! De regisseur is niemand minder dan Tim Burton. Hij is dé aangewezen persoon om dit boek er op het witte doek griezelig uit te laten zien. Op 3 maart 2016 komt hij eindelijk uit!

Wat vind jij goede boekverfilmingen of naar welke boekverfilming kijk jij uit?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

4 Comments on “Top Ten Thursday: Boekverfilmingen”

  1. Grappig dat je “een weeffout in onze sterren” zo heftig vond. Ik had er een discussie over met mijn 16 jarige dochter. Zij vond dat het boek over kanker en dood gaat. Terwijl ik juist vind dat het boek over verkering en liefde gaat. Maar ja, de dood is natuurlijk wel aanwezig. De film valt mee hoor.. Verder ben ik niet heel erg benieuwd naar films, ik lees veel liever de boeken. En als ik te nieuwsgierig wordt, dan leen ik hem wel een keertje bij de bieb. En dat zal ik waarschijnlijk doen bij Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Al moet deze film bijna tegenvallen. In mijn fantasie zien die kinderen er zo ontzettend bijzonder uit, daar kan geen film tegenop

  2. One Day vond ik een prachtige film, hoewel ik het boek nog moet lezen. Verder denk ik wel dat TFIOS de beste boekverfilming van allemaal is, de film vond ik gewoon net zo mooi als het boek en dat gebeurt me niet vaak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *