Top Ten Thursday: Boeken waarin ik niet durf te beginnen


Ik vond deze lijst een enorme uitdagen. Ik dacht eerst dat het helemaal niet voor kwam, dat ik niet aan boeken durf te beginnen… Ik ging wat beter nadenken, en ik kon op een gegeven moment toch wat boeken opnoemen! Dit lijstje bestaat dus uit boeken die (naar mijn zin) te dik zijn, me erg tegen lijken te vallen of dat anderen het boek me hebben afgeraden. Dat zijn voor mij namelijk de enige redenen waarom ik niet aan een boek durf te beginnen. Ohja, de boeken in dit lijstje staan wel in random volgorde.

1. Since you’ve been gone – Morgan Matson
Hiermee bedoel, natuurlijk, de Engelse versie. De reden waarom ik niet aan dit boek durf te beginnen, is omdat ik hem aardig dik vind (voor mijn doen). Ik heb me voorgenomen om meer Engelse boeken te lezen, omdat ik daar niet sterk in ben. Toch, als ik dit boek in mijn handen heb, leg ik hem weer terug in de boekenkast.

2. Rose onder vuur – Elizabeth Wein
Ik heb haar andere boek, Codenaam Verity, met alle liefde gelezen. Ik hield zo van dat boek! Vriendschap in moeilijke tijden: wat een prachtig onderwerp. Daarom durf ik niet aan dit boek te beginnen. Ik ben namelijk zó bang dat dit boek me gaat tegenvallen, omdat het te veel op Codenaam Verity zal lijken. Iemand die ze alle twee gelezen heeft en me uit de brand kan helpen?

3. De vijfde golf – Rick Yancey
Ik durf niet aan dit boek te beginnen, omdat ik er verschillende verhalen over hoor. De een vond het super goed en de ander niks. Aan de ene kant ben ik natuurlijk super benieuwd naar wat ik er van zal vinden, maar aan de andere kant vind ik het ook best om er geen mening over te hebben.

4. Inside Out – Maria V. Snyder
Dit boek staat ook al een tijdje bij mij in de kast, en ik ‘durf’ er ook niet aan te beginnen. Waarom niet? Hier heb ik eigenlijk geen idee van. Waarschijnlijk omdat dit boek vrij onbesproken is en ik er dus weinig over heb gehoord. Daarbij vind ik de boeken die Harlequin / Harpercollins uitgeeft echt heel erg leuk, dus misschien ben ik wel een beetje bang dat dit boek minder is.

5. Kookboeken
Yup, kookboeken! Ik vind koken heel erg leuk om te doen en kookboeken vind ik werkelijk waar prachtig. De mooie foto’s, de originele recepten… Dan koop ik er weer eentje, maar vervolgens gebruik ik ze nooit! Ik ben bang dat mijn creatie mislukt, of dat men het niet lekker vindt terwijl ik er veel moeite in heb gestoken. Echt heel erg zonde!

6. De Test-serie – Joelle Charbonneau
Ik heb eerste deel van deze serie gelezen, maar ik durf er niet mee verder te gaan. Het eerste deel vond ik namelijk best leuk, maar ik ben bang dat de andere twee delen mij tegen gaan vallen. Daarbij hoor ik ook bij deze serie verschillende meningen. En omdat ik het eerste deel wel leuk vond, ben ik van plan om daar mijn mening van de serie bij te laten.

7. Silber: Het eerste boek der dromen – Kerstin Gier
Steeds wanneer ik aan dit boek begin, leg ik het na een aantal bladzijden weer neer. Ik ben namelijk bang dat boek mij heel erg gaat tegenvallen, terwijl ik de cover zo mooi vind.

8. Verkozen – P.C. Cast & Kristin Cast (Huis van de Nacht #1)
Ik durf NIET aan deze serie te beginnen. Absoluut niet! Ik heb het eerste deel in mijn kast staan, en ik kan me er niet toe zetten om aan dit boek te beginnen. Ik denk dat dat komt door 1) het boek spreekt me totaal niet aan en het is enorme tijdverspilling of 2) het boek vond ik zó leuk dat ik DIRECT DE REST VAN DE SERIE MOET HEBBEN. En dat zijn dan nog 12 delen.

9. De duistere kant van Mara Dyer – Michelle Hodkin
ik zag dit boek vaak liggen op het Boekenfestijn en terwijl de prijs daar toch veel lager is dan normaal, durf ik er niet aan te beginnen door de dikte.

10. Vlam – Floortje Zwigtman
Ook aan dit boek durf ik niet te beginnen, omdat ik hem simpelweg te dik vind. Vorig jaar deed ik mee aan de Sinterklaasactie die georganiseerd was door Emmy (Zonenmaan.net), de degene die ik had getrokken had dit boek op haar verlanglijstje staan. Eerst leek het me best een leuk boek maar later, toen ik zag hoe dik hij was, besloot ik om er toch maar niet in te beginnen.

In welke boeken durf jij niet te beginnen?

Liefs,

9 Comments on “Top Ten Thursday: Boeken waarin ik niet durf te beginnen”

  1. Je kunt gerust aan inside out beginnen ik vind het een mooi boek het zelfde geld voor de vijfde golf ik vind het een erg origineel verhaal. De test trilogie heb ik ook gelezen vond ik goed deel 3 heeft wel lang ongelezen in mijn boekenkast gestaan ik durfde niet te beginnen omdat het dan voorbij zou zijn. Geen van deze boeken heeft mij teleurgesteld.

  2. Ik ben aan The 5th Wave (de vijfde golf) begonnen en ik heb hem tandenknarsend uitgelezen, omdat er maar heel weinig goeds in zat. Ik heb zelfs het dankwoord gelezen, om te zien of de editor zijn vrouw of vriend was… maar nee: hij dankte zelfs de editor dat die hem ‘op het juiste pad hield’ met aanpassingen. Nou, ik zou haar onmiddelijk ontslagen hebben…
    Het eerste deel van het boek is eigenlijk nog niet zo slecht, want er is maar één personage die wat flashbacks heeft. Niet onaardig. Niet echt super-goed geschreven, maar okay. Maar dan. Dan gaat het helemaal mis met deze schrijver. Zinnen en vergelijkingen die nergens op slaan. Omstandigheden die zo doorzichtig zijn dat de volgende 3 hoofdstukken compleet overbodig zijn. Het verhaal zwalkt en golft alle kanten op, ik werd er spontaan zeeziek van.
    Maar goed, er zijn dus inderdaad lezers die dit geweldig vinden en de kans is er dat jij dat ook bent. Dus begin, want het eerste deel is te doen. Als je dan op de helft denkt ‘Eurgh?!’, stop dan.
    Alleen als je het al in de kast hebt staan natuurlijk.

  3. Ik heb dit tegenwoordig ook met dikke boeken, maar het helpt heel erg om gewoon te stoppen als je het niks vindt – er is echt geen reden om vijfhonderd bladzijden lang een boek te lezen dat je compleet tegenstaat – en als je het wél leuk vindt, merk je niet eens meer dat het dik is! Verder herken ik me ook heel erg in het niet durven beginnen aan populaire series… het zal maar tegenvallen, dan ben je toch behoorlijk teleurgesteld.

  4. Ik vind kookboeken heerlijk, maar niet om echt te ‘lezen’. Als ik een nieuwe krijg, dan blader ik hem meestal helemaal door. Dan weet ik tenminste wat er zo ongeveer in staat. En hij gaat dan open als ik een recept nodig heb, haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *