Top Ten Thursday: Boeken waarin ik niet durf te beginnen


Ik vond deze lijst een enorme uitdagen. Ik dacht eerst dat het helemaal niet voor kwam, dat ik niet aan boeken durf te beginnen… Ik ging wat beter nadenken, en ik kon op een gegeven moment toch wat boeken opnoemen! Dit lijstje bestaat dus uit boeken die (naar mijn zin) te dik zijn, me erg tegen lijken te vallen of dat anderen het boek me hebben afgeraden. Dat zijn voor mij namelijk de enige redenen waarom ik niet aan een boek durf te beginnen. Ohja, de boeken in dit lijstje staan wel in random volgorde.

1. Since you’ve been gone – Morgan Matson
Hiermee bedoel, natuurlijk, de Engelse versie. De reden waarom ik niet aan dit boek durf te beginnen, is omdat ik hem aardig dik vind (voor mijn doen). Ik heb me voorgenomen om meer Engelse boeken te lezen, omdat ik daar niet sterk in ben. Toch, als ik dit boek in mijn handen heb, leg ik hem weer terug in de boekenkast.

2. Rose onder vuur – Elizabeth Wein
Ik heb haar andere boek, Codenaam Verity, met alle liefde gelezen. Ik hield zo van dat boek! Vriendschap in moeilijke tijden: wat een prachtig onderwerp. Daarom durf ik niet aan dit boek te beginnen. Ik ben namelijk zó bang dat dit boek me gaat tegenvallen, omdat het te veel op Codenaam Verity zal lijken. Iemand die ze alle twee gelezen heeft en me uit de brand kan helpen?

3. De vijfde golf – Rick Yancey
Ik durf niet aan dit boek te beginnen, omdat ik er verschillende verhalen over hoor. De een vond het super goed en de ander niks. Aan de ene kant ben ik natuurlijk super benieuwd naar wat ik er van zal vinden, maar aan de andere kant vind ik het ook best om er geen mening over te hebben.

4. Inside Out – Maria V. Snyder
Dit boek staat ook al een tijdje bij mij in de kast, en ik ‘durf’ er ook niet aan te beginnen. Waarom niet? Hier heb ik eigenlijk geen idee van. Waarschijnlijk omdat dit boek vrij onbesproken is en ik er dus weinig over heb gehoord. Daarbij vind ik de boeken die Harlequin / Harpercollins uitgeeft echt heel erg leuk, dus misschien ben ik wel een beetje bang dat dit boek minder is.

5. Kookboeken
Yup, kookboeken! Ik vind koken heel erg leuk om te doen en kookboeken vind ik werkelijk waar prachtig. De mooie foto’s, de originele recepten… Dan koop ik er weer eentje, maar vervolgens gebruik ik ze nooit! Ik ben bang dat mijn creatie mislukt, of dat men het niet lekker vindt terwijl ik er veel moeite in heb gestoken. Echt heel erg zonde!

6. De Test-serie – Joelle Charbonneau
Ik heb eerste deel van deze serie gelezen, maar ik durf er niet mee verder te gaan. Het eerste deel vond ik namelijk best leuk, maar ik ben bang dat de andere twee delen mij tegen gaan vallen. Daarbij hoor ik ook bij deze serie verschillende meningen. En omdat ik het eerste deel wel leuk vond, ben ik van plan om daar mijn mening van de serie bij te laten.

7. Silber: Het eerste boek der dromen – Kerstin Gier
Steeds wanneer ik aan dit boek begin, leg ik het na een aantal bladzijden weer neer. Ik ben namelijk bang dat boek mij heel erg gaat tegenvallen, terwijl ik de cover zo mooi vind.

8. Verkozen – P.C. Cast & Kristin Cast (Huis van de Nacht #1)
Ik durf NIET aan deze serie te beginnen. Absoluut niet! Ik heb het eerste deel in mijn kast staan, en ik kan me er niet toe zetten om aan dit boek te beginnen. Ik denk dat dat komt door 1) het boek spreekt me totaal niet aan en het is enorme tijdverspilling of 2) het boek vond ik zó leuk dat ik DIRECT DE REST VAN DE SERIE MOET HEBBEN. En dat zijn dan nog 12 delen.

9. De duistere kant van Mara Dyer – Michelle Hodkin
ik zag dit boek vaak liggen op het Boekenfestijn en terwijl de prijs daar toch veel lager is dan normaal, durf ik er niet aan te beginnen door de dikte.

10. Vlam – Floortje Zwigtman
Ook aan dit boek durf ik niet te beginnen, omdat ik hem simpelweg te dik vind. Vorig jaar deed ik mee aan de Sinterklaasactie die georganiseerd was door Emmy (Zonenmaan.net), de degene die ik had getrokken had dit boek op haar verlanglijstje staan. Eerst leek het me best een leuk boek maar later, toen ik zag hoe dik hij was, besloot ik om er toch maar niet in te beginnen.

In welke boeken durf jij niet te beginnen?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post