Top Ten Thursday: Boeken die meer aandacht verdienen


Toen ik het onderwerp van de TTT voor deze week las, vond ik het in eerste instantie best een moeilijke. Want gaat het over boeken die meer aandacht verdienen vanuit bloggers en andere sociale media, of over boeken die überhaupt meer gelezen zouden moeten worden? Deze TTT gaat over het laatste! Benieuwd welke boeken dat voor mij zijn? Lees dan verder!

1. Ga niet weg – Karma Brown
Laten we direct beginnen met een – voor de meesten- onbekend boek. Ik las hem voor Chicklit, en ik vond dit een van de meest ingrijpende boeken die ik heb gelezen. Het is een roman, dus hij valt niet onder het YA-genre. Maar als je houdt van romantische boeken met een schokkend einde, kan ik je dit boek zeker aanraden!

 

2. Wicca – Cate Tiernan
Deze serie hebben jullie vast wel eens een keer voorbij zien komen, maar zelf nog niet gelezen. Dat had ik zelf ook, omdat de cover mij totaal niet aansprak. Totdat ik tóch maar besloot om de eerste drie delen te kopen. Toen ik die gelezen had, wilde ik meer! Helaas worden ze niet meer uitgegeven…

3. Geek Girl – Holly Smale
Nog zo’n serie waar ik heerlijk van genoten heb. En goed nieuws: er komen nog meer delen! De boeken zijn erg cliché, maar ach. Ik heb me helemaal krom gelachen, en dat heb ik niet bij veel series. Geek Girl is heerlijk meisjesachtig, en zeker de moeite waard!

 

 

4. De Barista!-trilogie – Elsbeth Witt
Het nadeel aan deze serie was dat ik hem zo uit had! De drie boeken, waaruit de serie bestaat, zijn heerlijk luchtig geschreven en lezen zo weg. Waarom ik vind dat deze boeken meer aandacht verdienen? Omdat ze zo mooi op elkaar overlopen! En ik vind deze serie gewoon geweldig.

 

5. Pushing the Limits-serie – Katie McGarry
Van deze serie zijn er tot nu nog maar twee naar het Nederlands vertaald: Over de grens en Op het randje. En bij beide boeken kon ik mijn tranen niet in bedwang houden. De schrijfstijl van Katie McGarry vond ik erg mooi. De boeken lijken misschien dik, maar voor je het weet heb je ze uit.

 

 

6. Vuurvliegjes – Gayle Forman
Dit boek ligt bijna altijd voor een prikkie op het Boekenfestijn. Na het lezen van de achterflap, besloot ik dit boek mee te nemen. Achteraf had ik nooit, maar dan ook nooit, gedacht dat ik het boek zou mooi zou vinden. De relaties tussen de vriendinnen die erin worden beschreven *zucht*… Bij Gayle Forman denkt men snel aan Als ik Blijf (If I Stay), maar ik vind dat ze juist aan Vuurvliegjes moeten denken!

7. Codenaam Verity – Elizabeth Wein
Dit boek is al best een tijdje oud, en sinds kort is hij ook als goedkopere paperback-versie uitgekomen. Serieus: nu heb je helemaal geen reden meer om niet direct naar de winkel te rennen en dit boek aan te schaffen! Dit boek beschrijft de relatie tussen twee hartsvriendinnen in tijden van oorlog. Daarbij heeft het boek een eindje waar je u tegen zegt.

 

8. Marionet – Aimée Carter
Toen dit boek verscheen had ik hem een aantal keer voorbij zien komen, maar daarna bijna niet meer. En dat snap ik niet! Dit boek las ik voor Chicklit, en ik vind dit een van de leukste dystopische verhalen die er zijn. Laat je zeker niet afschrikken door de cover, want het gaat om de binnenkant!

9. Starters/Enders – Lissa Price
Deze bundel is onlangs uitgegeven, want hiervoor waren Starters en Enders twee aparte boeken. Ik heb ze toendertijd zeker om de cover gekocht. Als je de ‘oude’ hardcover-versies ook hebt, zal je vast weten wat ik bedoel. Het verhaal van Starters heeft me goed verrast, waarna ik besloot om Enders te lezen. Een voordeel bij deze bundel is dat je niet net als ik naar de boekhandel moet om het vervolg te halen, want na het lezen van Starters wil je meer!

 

10. The Chemical Garden-trilogie – Lauren DeStefano
Deze boeken heb ik zelf nog niet gelezen, maar mijn mede-Booknuts wel! Ze vonden deze boeken te gek en snapten niet waarom niet meerderen er helemaal dol van werden.

 

 

Welke boeken verdienen volgens jou meer aandacht?

Liefs,

Daphne

4 Comments on “Top Ten Thursday: Boeken die meer aandacht verdienen”

  1. Geek Girl ben ik het helemaal mee eens!
    Verder heb je wel veel boeken op je lijstje staan die ik nog wil lezen: Vuurvliegjes, Starters en Enders en de Chemical Garden Trilogie 🙂 Oh en Codenaam Verity!

  2. De boeken van uitgeverij Das Mag mogen wel wat meer aandacht vind ik 🙂 ‘Het smelt’ van Lize Spit was zo ontzettend goed, dat boek verdiend zo veel meer lezers 🙂

    Overigens heb ik laatst de hele Barista! trilogie besproken op mijn blog, dus de boeken zijn nog niet vergeten 😉

  3. O dit zijn mooie punten! Vuurvliegjes wil ik graag nog lezen, Geek Girl zou zeker meer lof moeten krijgen want het zijn echt goede boeken. En dan de trilogie van Lauren DeStefano… geweldig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *