Top Ten Thursday: Boeken die meer aandacht verdienen


Toen ik het onderwerp van de TTT voor deze week las, vond ik het in eerste instantie best een moeilijke. Want gaat het over boeken die meer aandacht verdienen vanuit bloggers en andere sociale media, of over boeken die überhaupt meer gelezen zouden moeten worden? Deze TTT gaat over het laatste! Benieuwd welke boeken dat voor mij zijn? Lees dan verder!

1. Ga niet weg – Karma Brown
Laten we direct beginnen met een – voor de meesten- onbekend boek. Ik las hem voor Chicklit, en ik vond dit een van de meest ingrijpende boeken die ik heb gelezen. Het is een roman, dus hij valt niet onder het YA-genre. Maar als je houdt van romantische boeken met een schokkend einde, kan ik je dit boek zeker aanraden!

 

2. Wicca – Cate Tiernan
Deze serie hebben jullie vast wel eens een keer voorbij zien komen, maar zelf nog niet gelezen. Dat had ik zelf ook, omdat de cover mij totaal niet aansprak. Totdat ik tóch maar besloot om de eerste drie delen te kopen. Toen ik die gelezen had, wilde ik meer! Helaas worden ze niet meer uitgegeven…

3. Geek Girl – Holly Smale
Nog zo’n serie waar ik heerlijk van genoten heb. En goed nieuws: er komen nog meer delen! De boeken zijn erg cliché, maar ach. Ik heb me helemaal krom gelachen, en dat heb ik niet bij veel series. Geek Girl is heerlijk meisjesachtig, en zeker de moeite waard!

 

 

4. De Barista!-trilogie – Elsbeth Witt
Het nadeel aan deze serie was dat ik hem zo uit had! De drie boeken, waaruit de serie bestaat, zijn heerlijk luchtig geschreven en lezen zo weg. Waarom ik vind dat deze boeken meer aandacht verdienen? Omdat ze zo mooi op elkaar overlopen! En ik vind deze serie gewoon geweldig.

 

5. Pushing the Limits-serie – Katie McGarry
Van deze serie zijn er tot nu nog maar twee naar het Nederlands vertaald: Over de grens en Op het randje. En bij beide boeken kon ik mijn tranen niet in bedwang houden. De schrijfstijl van Katie McGarry vond ik erg mooi. De boeken lijken misschien dik, maar voor je het weet heb je ze uit.

 

 

6. Vuurvliegjes – Gayle Forman
Dit boek ligt bijna altijd voor een prikkie op het Boekenfestijn. Na het lezen van de achterflap, besloot ik dit boek mee te nemen. Achteraf had ik nooit, maar dan ook nooit, gedacht dat ik het boek zou mooi zou vinden. De relaties tussen de vriendinnen die erin worden beschreven *zucht*… Bij Gayle Forman denkt men snel aan Als ik Blijf (If I Stay), maar ik vind dat ze juist aan Vuurvliegjes moeten denken!

7. Codenaam Verity – Elizabeth Wein
Dit boek is al best een tijdje oud, en sinds kort is hij ook als goedkopere paperback-versie uitgekomen. Serieus: nu heb je helemaal geen reden meer om niet direct naar de winkel te rennen en dit boek aan te schaffen! Dit boek beschrijft de relatie tussen twee hartsvriendinnen in tijden van oorlog. Daarbij heeft het boek een eindje waar je u tegen zegt.

 

8. Marionet – Aimée Carter
Toen dit boek verscheen had ik hem een aantal keer voorbij zien komen, maar daarna bijna niet meer. En dat snap ik niet! Dit boek las ik voor Chicklit, en ik vind dit een van de leukste dystopische verhalen die er zijn. Laat je zeker niet afschrikken door de cover, want het gaat om de binnenkant!

9. Starters/Enders – Lissa Price
Deze bundel is onlangs uitgegeven, want hiervoor waren Starters en Enders twee aparte boeken. Ik heb ze toendertijd zeker om de cover gekocht. Als je de ‘oude’ hardcover-versies ook hebt, zal je vast weten wat ik bedoel. Het verhaal van Starters heeft me goed verrast, waarna ik besloot om Enders te lezen. Een voordeel bij deze bundel is dat je niet net als ik naar de boekhandel moet om het vervolg te halen, want na het lezen van Starters wil je meer!

 

10. The Chemical Garden-trilogie – Lauren DeStefano
Deze boeken heb ik zelf nog niet gelezen, maar mijn mede-Booknuts wel! Ze vonden deze boeken te gek en snapten niet waarom niet meerderen er helemaal dol van werden.

 

 

Welke boeken verdienen volgens jou meer aandacht?

Liefs,

Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post