Top Ten Thursday: Boeken die je tijdens het lezen de adem benamen

Image and video hosting by TinyPic

Vandaag doen we voor de tweede keer mee met de Top Ten Thursday. Dit keer zal het gaan over de top 10 boeken die mij tijdens lezen de adem benamen. Ik moest heel erg goed nadenken over welke dit voor mij waren. Ik heb ook zo veel goede boeken gelezen! Toen ik er eindelijk 10 had gekozen, kon ik maar geen volgorde verzinnen. In dit lijstje staan de boeken dus in random volgorde.

1. The Perks of Being a wallflower – Stephen Chbosky
Wat een ongelofelijk verhaal was dit! Dit boek heeft mijn vriend mij aangeraden. We hadden toen pas een paar weekjes verkering en van hem MOEST ik het lezen. Ik bestelde het boek en het was inderdaad hartstikke mooi.

2. De Geur van Seringen – Nicholas Sparks
Ik had dit boek in de bieb gehuurd. Ik las hem en ik huilde tranen met tuiten. Dit boek was zo… wauw! Ik moest en zou dit boek in mijn boekenkast hebben staan. Ik kon het nergens vinden, alleen nog maar de Engelse versie. Totdat deze aangeboden stond op Marktplaats. Ik betaalde er best wel veel voor, maar ik vond het voor mezelf zeker de moeite waard.

3. We Were Liars – E. Lockhart
Voordat ik aan dit boek begon, werd het boek erg gehypet. Ik besloot met de hype mee te doen door dit boek te lezen. Nadat ik het boek gelezen had, kon ik helemaal begrijpen waar de hype over ging. DAT EINDE. Goed nieuws: het boek is nu ook vertaald naar het Nederlands bij uitgeverij De Fontein! Ik las het toendertijd in het Engels, maar ik zou hem ook nog een keertje in het Nederlands willen lezen.

4. The Fault in our Stars – John Green
Wie nog nooit van The Fault in Our Stars heeft gehoord, heeft hoogstwaarschijnlijk onder een steen gewoond. Dit boek is zo veel besproken, zeker na het uitkomen van de film vorige zomer. De film vond ik inderdaad harstikke mooi, maar zoals elke booknerd zou zeggen: het boek was beter.

5. Inferno – Dan Brown
Dit boek las ik op aanraden an mijn vader. Wat was dit een spannend boek! Ik heb tot nu toe ook Het Bernini Mysterie en De Da Vince Code gelezen van Dan Brown, maar ik denk dat ik Inferno toch wel het beste vond. Het boek is zo spannend, dat ik letterlijk een paar keer mijn adem inhield.

6. Het geheim van mijn moeder – J.L. Witterick
Het is alweer een tijdje terug dat ik dit boek gelezen heb. Ik heb hem gekregen toen ik nog in het Best of YA Promoteam zat. Dit is een boek dat ik anders nooit op zou hebben gepakt, maar wat een mooi boek was dit! Het feit dat het een waargebeurd verhaal is, maakt het natuurlijk extra mooi.

7. De One – Kiera Cass
De Selectie-serie… wat een geweldige zwijmel-serie is het toch. Heerlijk lezen over te gekke feesten, prachtige jurken en een romantische prins. Wat wil een vrouw nog meer? Dit slotdeel, van wat eigenlijk een trilogie hoorde te zijn, vond ik het beste in vergelijking met de andere delen.

8. Eleanor & Park – Rainbow Rowell
Ook toen ik aan dit boek begon, werd het boek heel erg gehypet. Ik wilde weer meedoen aan de hype en ik kreeg een exemplaar van dit boek mee toen ik nog stage liep bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Het verhaal is bijzonder mooi, en er staan hele mooie quotes in het boek. Een hele echte aanrader!

9. Haar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay
Het is ook weer een tijdje geleden dat ik dit boek gelezen heb, maar ik kan me zeker nog herinneren dat ik het super goed en zeker spannend vond.

10. The five people you meet in heaven – Mitch Albon
Dit boek heb ik erg lang geleden gelezen. Ik geloof dat ik dit boek gelezen heb voor Engels, op de middelbare school. En nog steeds is het een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen.

Dit was mijn lijstje van de top 10 boeken die me tijdens het lezen de adem benamen.

Welke boeken hebben jouw adem benomen tijdens het lezen?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post