Top Ten Thursday: Boeken die je tijdens het lezen de adem benamen

Image and video hosting by TinyPic

Vandaag doen we voor de tweede keer mee met de Top Ten Thursday. Dit keer zal het gaan over de top 10 boeken die mij tijdens lezen de adem benamen. Ik moest heel erg goed nadenken over welke dit voor mij waren. Ik heb ook zo veel goede boeken gelezen! Toen ik er eindelijk 10 had gekozen, kon ik maar geen volgorde verzinnen. In dit lijstje staan de boeken dus in random volgorde.

1. The Perks of Being a wallflower – Stephen Chbosky
Wat een ongelofelijk verhaal was dit! Dit boek heeft mijn vriend mij aangeraden. We hadden toen pas een paar weekjes verkering en van hem MOEST ik het lezen. Ik bestelde het boek en het was inderdaad hartstikke mooi.

2. De Geur van Seringen – Nicholas Sparks
Ik had dit boek in de bieb gehuurd. Ik las hem en ik huilde tranen met tuiten. Dit boek was zo… wauw! Ik moest en zou dit boek in mijn boekenkast hebben staan. Ik kon het nergens vinden, alleen nog maar de Engelse versie. Totdat deze aangeboden stond op Marktplaats. Ik betaalde er best wel veel voor, maar ik vond het voor mezelf zeker de moeite waard.

3. We Were Liars – E. Lockhart
Voordat ik aan dit boek begon, werd het boek erg gehypet. Ik besloot met de hype mee te doen door dit boek te lezen. Nadat ik het boek gelezen had, kon ik helemaal begrijpen waar de hype over ging. DAT EINDE. Goed nieuws: het boek is nu ook vertaald naar het Nederlands bij uitgeverij De Fontein! Ik las het toendertijd in het Engels, maar ik zou hem ook nog een keertje in het Nederlands willen lezen.

4. The Fault in our Stars – John Green
Wie nog nooit van The Fault in Our Stars heeft gehoord, heeft hoogstwaarschijnlijk onder een steen gewoond. Dit boek is zo veel besproken, zeker na het uitkomen van de film vorige zomer. De film vond ik inderdaad harstikke mooi, maar zoals elke booknerd zou zeggen: het boek was beter.

5. Inferno – Dan Brown
Dit boek las ik op aanraden an mijn vader. Wat was dit een spannend boek! Ik heb tot nu toe ook Het Bernini Mysterie en De Da Vince Code gelezen van Dan Brown, maar ik denk dat ik Inferno toch wel het beste vond. Het boek is zo spannend, dat ik letterlijk een paar keer mijn adem inhield.

6. Het geheim van mijn moeder – J.L. Witterick
Het is alweer een tijdje terug dat ik dit boek gelezen heb. Ik heb hem gekregen toen ik nog in het Best of YA Promoteam zat. Dit is een boek dat ik anders nooit op zou hebben gepakt, maar wat een mooi boek was dit! Het feit dat het een waargebeurd verhaal is, maakt het natuurlijk extra mooi.

7. De One – Kiera Cass
De Selectie-serie… wat een geweldige zwijmel-serie is het toch. Heerlijk lezen over te gekke feesten, prachtige jurken en een romantische prins. Wat wil een vrouw nog meer? Dit slotdeel, van wat eigenlijk een trilogie hoorde te zijn, vond ik het beste in vergelijking met de andere delen.

8. Eleanor & Park – Rainbow Rowell
Ook toen ik aan dit boek begon, werd het boek heel erg gehypet. Ik wilde weer meedoen aan de hype en ik kreeg een exemplaar van dit boek mee toen ik nog stage liep bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Het verhaal is bijzonder mooi, en er staan hele mooie quotes in het boek. Een hele echte aanrader!

9. Haar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay
Het is ook weer een tijdje geleden dat ik dit boek gelezen heb, maar ik kan me zeker nog herinneren dat ik het super goed en zeker spannend vond.

10. The five people you meet in heaven – Mitch Albon
Dit boek heb ik erg lang geleden gelezen. Ik geloof dat ik dit boek gelezen heb voor Engels, op de middelbare school. En nog steeds is het een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen.

Dit was mijn lijstje van de top 10 boeken die me tijdens het lezen de adem benamen.

Welke boeken hebben jouw adem benomen tijdens het lezen?

Liefs,

3 Comments on “Top Ten Thursday: Boeken die je tijdens het lezen de adem benamen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *