Top Ten Thursday: Boeken die je als kind echt geweldig vond

In de Top Ten Thursday van deze week vertel ik welke boeken ik geweldig vond als kleine ukkepuk. De meeste van jullie zullen deze vast ook herkennen en misschien ook hebben verslonden! Deze post is eigenlijk gewoon een ode aan Francine Oomen maar geef toe, haar boeken waren geweldig (zeker voor de meisjes) en een flashback naar mijn kinderjaren.

Image and video hosting by TinyPic
1. Hoe overleef ik.. – Francine Oomen
Welk meisje heeft nou niet de Hoe overleef ik serie verslonden? Ik denk dat we ons allemaal wel konden verplaatsen in de schoenen van Rosa. Niet alleen waren ze super leuk om te lezen maar ook nog eens leerzaam.

 

 

Image and video hosting by TinyPic
2. Lena lijstje – Francine Oomen
Naast de hierboven genoemde serie was Lena Lijstje mijn 2e favoriete boek. Ik denk dat hierdoor mijn fascinatie en liefde voor lijstjes is begonnen!

 

 

Image and video hosting by TinyPic
3. Sjakie en de chocolade fabriek – Roald Dahl
Mijn vader las dit boek voor aan mijn zus en ik voordat we moesten slapen. Beide zaten we in pyjama met natte haartjes in bed aandachtig te luisteren. Mijn vader is eens als grapje 6 keer opnieuw begonnen met een bladzijde omdat we moesten kuchen, niezen of lachen. Oh, die goede oude tijd..

 

 

Image and video hosting by TinyPic
4. Tommie en Lotje – Jacques Vriens
Tommie en Lotje waren mijn beste fictieve vriendjes destijds. Ik fantaseerde dat ik samen met hun alle spannende avonturen beleefde waar ik in het echte leven alleen maar van kon dromen. Dit boek heb ik zeker 5 keer gelezen. Ik kon er geen genoeg van krijgen!

 

Image and video hosting by TinyPic
5. Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt
Ook dit boek las mijn vader vaak voor aan mijn zus en ik voor het slapengaan. Wij waren groot fan van Annie M.G. Schmidt verhaaltjes met Jip en Janneke natuurlijk stipt op nummer één!

 

 

Image and video hosting by TinyPic
6. Het zwanenmeer (maar dan anders) – Francine Oomen
Toen ik dit boek las was ik alweer ietsje ouder, dat is waarschijnlijk de reden dat ik me er nog veel van kan herinneren. In het boek werd vaak gecommuniceerd met gele memo-blaadjes. Het boek en het tweede deel ervan heb ik as we speak op mijn boekenplank staan om binnenkort herlezen te worden! (Als jullie hiervan een recensie willen zien, laat dan een comment achter, haha.)

 

Image and video hosting by TinyPic7. Ezzie’s Wereld
Het leuke aan Francine Oomen haar boeken vond ik altijd de tekeningetjes en notities die ze erin verwerkte. De meesten stonden toch echt in Ezzie’s Wereld. Kledingstukken die in Ezzie’s kamer rondzwerfde zag je getekend terug in de bovenhoek. Hoe cool?! De cover van dit boek was trouwens van een soort dik plastic, wat ik super fascinerend vond.

 

Image and video hosting by TinyPic
8. Achtste groepers huilen niet – Jacques Vriens
Ik denk dat de meeste van jullie wel weten dat dit boek ging over een meisje met kanker. Ik heb keihard gejankt toen ik dit verhaal las. Het was zo mooi om te lezen hoe haar hele klas haar steunde. Volgens mij was het de eerste keer dat ik moest huilen om een boek!

 

Image and video hosting by TinyPic
9. Tom Piekepol en de schat van Kartoni – Tosca Menten
Dit boek had voor de verandering een jongen in de hoofdrol! Ik kon me herinneren dat ik het een super spannend verhaal vond. ik nam het boek werkelijk waar overal mee naartoe. Het was tevens mijn eerste dikke boek (206 pagina’s, dat vond ik toen érg dik) zonder plaatjes!

 

mol
10. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – Werner Holzwarth

Toen ik dit boek las was ik écht nog heel erg klein. Eerlijk gezegd kan ik me weinig van het verhaal herinneren maar die plaatjes vond (en ik vind) ik fantastisch.

 

Welke boeken vond jij als kind echt geweldig?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post