Top Ten Thursday: 10 boeken die ik op de gok heb gekozen

De Top Ten on Thursday van vandaag vond ik een enorme uitdaging. Tien boeken die ik op de gok heb gekozen… Ik moet je eerlijk zeggen, dat komt niet heel vaak voor! Ik weet meestal namelijk heel zeker dat ik een boek wil hebben, bijvoorbeeld omdat ik er recensies over heb gelezen of omdat ik er op een andere manier al mee in aanraking ben gekomen. Ik vind ‘op de gok’ trouwens ook een lastige definitie. Is ‘op de gok’ zonder dat je überhaupt wist waar het over ging? Of dat je de achterflap las en het daarop besloot te lezen terwijl je niet zeker wist of dat boek wel leuk gevonden wordt? Hmm. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan. Hier komen mijn tien boeken in random volgorde die ik op de gok gekozen heb:

1. Lauren Oliver – Voor ik val
Een aantal jaren geleden deed een vriendin van mij heel veel boeken weg, waaronder Voor ik Val. Ik had géén idee waar het boek over zou gaan of of het boek me überhaupt wel aan zou spreken. Toen ze vroeg of ik het wilde hebben, heb ik het gewoon aangenomen haha. Ik moet je eerlijk zeggen: ik ben er nog steeds niet aan begonnen, en het boek moet zeker al een jaar of drie in m’n kast staan. Oeps…

2. De Pretties serie van Scott Westerfeld
Ik heb eigenlijk al die tijd dat ik deze serie in mijn bezig heb nog maar weinig over de serie gehoord. Mij leken de boeken door het onderwerp (iedereen is lelijk als hij/zij jong is en ondergaat dan plastisch chirurgie waardoor je ineens super knap bent) wel interessant en in de box waren ze niet zo duur. Ik heb het eerste boek gelezen en dat vond ik een leuk verhaal. De overige drie delen staan echter inmiddels ook al een aantal jaar me smachtend aan te kijken..

3. Searching for Sky – Jillian Cantor
Over dit boek zag ik een tijd geleden op twee Australische blogs positieve recensies voorbij komen. Het boek was toen net uit in het Engels en dus in Nederland totaal niet bekend. Ik vond de synopsis leuk klinken en dus besloot ik het boek te bestellen. Dat bleek geen verkeerde gok te zijn! Ik heb toen genoten van het boek en kan nog altijd heel erg genieten van de mooie hardcover.

4. Beautiful Disaster – Jamie McGuire
Dit boek nam ik een keer mee tijdens de eerste of tweede keer dat ik op het boekenfestijn was. Ik wist zelfs na het lezen van de achterflap nog niet echt of ik het boek wel leuk zou gaan vinden. Maar ach, hij was goedkoop en ik vond de cover wel wat hebben. Dit boek heeft echt tijden op mijn plank gestaan, maar een tijd geleden besloot ik het toch eens te lezen. Ik vond het boek wel wat gewelddadig, maar het was zeker geen slechte vangst! Bleek m’n intuitie toch goed te zitten ;).

5. Pure – Julianna Baggott
Dit is nog zo’n boek dat in Nederland niet zo bekend is. Zo zonde! Dit is namelijk echt een fantastisch voorbeeld van een boek dat je op de gok koopt en echt een pareltje blijkt te zijn. Ik heb echt ontzettend genoten van dit boek. Ook van deel twee trouwens. Ik moet alleen deel drie nog. Echt een aanrader als je in het Engels kan lezen!

6. Soulmates – Holly Bourne
Inmiddels is dit boek best wel bekend. Toen ik het kocht, had ik er echter nog nooit van gehoord of over gelezen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar de achterflap sprak me destijds genoeg aan om het boek toch aan te schaffen. Ik heb mezelf erom geknuffeld en om vervloekt. Wat speelt dit boek met je emoties zeg! Ik vind het super leuk om te lezen dat nu steeds meer mensen dit boek ontdekken en het net zo geweldig vonden als ik. Ik wil het ooit herlezen, maar ik ben nu nog niet toe aan die emotionele rollercoaster. Ooit.

7. Switched – Amanda Hocking
Ook de Trylle trilogie is zo’n trilogie die ik al jááááren in m’n kast heb staan en die de laatste tijd steeds meer aan terrein wint. Heerlijk! Ik kocht dit boek dus ook ooit eens op de gok. Ik had er nog nooit iemand over gehoord en het leek me wel wat. Daarbij vind ik de covers echt iets hebben. Dit is dus zeker een voorbeeld van een goede gok! Ik vind trouwens dat ik het nog best goed doe met boeken verzinnen die ik op de gok gekozen heb. Ik had niet verwacht dat ik zo ver zou komen, haha.

8. De Edelsteentrilogie – Kerstin Gier
Ik heb deze serie in de prachtige hardcover uitgave gekocht in de periode dat Blossom Books nog maar net begonnen was en dus ook nog niet zo bekend was. De covers spraken me meteen aan, maar ik twijfelde heel erg over het verhaal. Zou ik het wel wat vinden, of toch niet? Uiteindelijk heb ik ze toch maar gekocht, en ik heb echt genóten van de trilogie. Soms snap ik echt niet waarom ik zo lang twijfel.

9. De Middernacht serie – Lara Adrian
Ik heb zó vaak met deze boeken in mijn handen gestaan en ik heb ze ook net zo vaak weer teruggelegd. Gelijk weer een les geleerd met deze serie, want toen ik eindelijk besloot het toch maar te proberen, lagen ze niet meer bij de plaatselijke boekhandel. Snik. Uiteindelijk is het toch goedgekomen en kan ik mezelf de gelukkige eigenaar noemen van inmiddels deel 1 tot en met 7. Ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan dat ik zolang heb getwijfeld of ik de serie wel leuk zou vinden en niet gewoon meteen de gok had genomen. Toen ik het eindelijk aandurfde heb ik er namelijk geen seconde spijt van gehad!

10. The Elites – Natasha Ngan
Ik kan me nog goed herinneren dat ik ruim een jaar geleden (denk ik) een recensie op Cravingpages zag staan over dit boek. Joany was erg enthousiast, maar zelf twijfelde ik een beetje. Ik had verder namelijk ook nog niets over dit boek gehoord. Toen Emmy vervolgens met een hele groep naar ComicCon ging en Natasha Ngan daar was om te signeren, besloot ik gewoon de gok te nemen en Emmy lief aan te kijken. Gelukkig vond ze het helemaal niet erg om dit boek voor mij te kopen en te laten signeren. Ik ben nog steeds dolblij met dit boek en heb ook echt genoten van het verhaal (dat overigens een standalone is, wat tegenwoordig niet vaak meer voorkomt).

Welk boek heb jij op de gok gekozen en vond je helemaal fantastisch of juist drie keer niks?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post