Top Ten Thursday: Boeken die gebaseerd zijn op series of films


Toen ik de TTT van deze week zag zonk de moed me een beetje in de schoenen. Boeken die verfilmd zijn als serie of film, oke. Maar andersom? Hoeveel series of films ken je die dáárna pas een boek zijn geworden? Ik in elk geval niet veel. Ik heb desondanks mijn best gedaan (met dank aan mijn grote vriend Het Internet). Here we go!


1. Once Upon a Time
Dit is eigenlijk een van de weinigen die ik zelf kon bedenken. Ik kijk de tv-serie Once Upon A Time en ik wéét dat er in elk geval twee boeken zijn uitgebracht, waarvan laatst één over Red Riding Hood. Het moge duidelijk zijn dat ik de boeken niet gelezen heb, maar die cover vind ik best wel oke!

 

 


2. CSI
CSI, wie kent deze tv-serie niet? Je hebt er bovendien allerlei versies van: CSI Miami, CSI New York en Crime Scene Investigation zelf. Ik heb vrijwel iedere aflevering die op tv kwam wel een keer gezien. Er zijn dus ook boeken van! Erover lezen trekt mij zelf niet, maar er zijn ongetwijfeld veel mensen die hiermee hun hart op kunnen halen.

 

 


3. Charmed
Wie kent Charmed niet? Als je op deze vraag ‘ja’ moet beantwoorden, dan zou ik er maar heel snel eens aan beginnen. Deze serie is echt geweldig! En ja, er zijn ook boekjes van. Dit wist ik eigenlijk alleen omdat Emmy ze allemaal (of bijna allemaal?) heeft.

 

 


4. Doctor Who
Doctor Who is een immens populaire serie… en ik heb nog nooit een aflevering gezien. Maar na een zoektocht op internet blijkt dus dat ze ook van deze serie boeken gemaakt hebben. Op zich niet gek met zo’n enorme fanbase.

 

 


5. Grimm
Ook de tv-serie Grimm heb ik nog niet gezien. Het intrigeert me wel, maar ik ben tegelijkertijd een enorm watje als het op ‘spannende’ series aankomt. Ik ben eigenlijk gewoon een beetje bang dat ik deze serie doodeng ga vinden, haha. Anyways, je raadt het al: ook hier zijn boeken van gemaakt!

 

 


6. Lizzie McGuire
Handen omhoog: wie heeft deze serie vroeger ook gekeken? Ik verslond iedere aflevering. Ik heb de dvd van The Lizzie McGuire movie zelfs nog ergens in mijn kast liggen. Dat deze serie blijkbaar ook boeken heeft, heb ik echter nooit geweten.

 

 


7. Sabrina, the teenage witch
Nog een gevalletje puur jeugdsentiment! Wie herinnert zich Salem nog? Die zwarte kat – die overigens te nep voor woorden was. Jup, ook hier zijn boeken van.

 

 

 


8. Teen Wolf
OMG. Waarom wist ik dit niet? Teen Wolf is één van mijn favoriete tv-series allertijden. Het valt blijkbaar nog wel mee met mijn stalkerigheid, want ik wist dus niet dat hier in 2012 een boek van uitgekomen is. Het boek heet On Fire, voor de geïnteresseerde, en gaat over het eerste seizoen. Oh, en er is ook een Teen Wolf comic.

 

 


9. Hannah Montana
Nog zo’n ontdekking! Tegenwoordig snap ik Miley niet echt meer, maar in haar Hannah Montana tijdperk vond ik haar een hele leuke meid. Ik keek behoorlijk vaak naar deze serie. Mocht iemand graag een boek over deze serie willen lezen: het kan blijkbaar!

 

 


10. Buffy The Vampire Slayer.
De laatste alweer! Buffy is / was immens populair. En ik heb de serie nog nooit gezien. Ik ken ‘t alleen bij naam, maar ik denk dat meerdere van jullie dat hebben. Deze serie heeft ook boeken uitgebracht!

 

 

 

Er blijken toch nog wel wat series die ik (bij naam) ken boeken uitgegeven te hebben. Van welke serie zouden jullie graag boeken lezen? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Thyrze

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post