Top Ten Thursday: Boeken die gebaseerd zijn op series of films


Toen ik de TTT van deze week zag zonk de moed me een beetje in de schoenen. Boeken die verfilmd zijn als serie of film, oke. Maar andersom? Hoeveel series of films ken je die dáárna pas een boek zijn geworden? Ik in elk geval niet veel. Ik heb desondanks mijn best gedaan (met dank aan mijn grote vriend Het Internet). Here we go!


1. Once Upon a Time
Dit is eigenlijk een van de weinigen die ik zelf kon bedenken. Ik kijk de tv-serie Once Upon A Time en ik wéét dat er in elk geval twee boeken zijn uitgebracht, waarvan laatst één over Red Riding Hood. Het moge duidelijk zijn dat ik de boeken niet gelezen heb, maar die cover vind ik best wel oke!

 

 


2. CSI
CSI, wie kent deze tv-serie niet? Je hebt er bovendien allerlei versies van: CSI Miami, CSI New York en Crime Scene Investigation zelf. Ik heb vrijwel iedere aflevering die op tv kwam wel een keer gezien. Er zijn dus ook boeken van! Erover lezen trekt mij zelf niet, maar er zijn ongetwijfeld veel mensen die hiermee hun hart op kunnen halen.

 

 


3. Charmed
Wie kent Charmed niet? Als je op deze vraag ‘ja’ moet beantwoorden, dan zou ik er maar heel snel eens aan beginnen. Deze serie is echt geweldig! En ja, er zijn ook boekjes van. Dit wist ik eigenlijk alleen omdat Emmy ze allemaal (of bijna allemaal?) heeft.

 

 


4. Doctor Who
Doctor Who is een immens populaire serie… en ik heb nog nooit een aflevering gezien. Maar na een zoektocht op internet blijkt dus dat ze ook van deze serie boeken gemaakt hebben. Op zich niet gek met zo’n enorme fanbase.

 

 


5. Grimm
Ook de tv-serie Grimm heb ik nog niet gezien. Het intrigeert me wel, maar ik ben tegelijkertijd een enorm watje als het op ‘spannende’ series aankomt. Ik ben eigenlijk gewoon een beetje bang dat ik deze serie doodeng ga vinden, haha. Anyways, je raadt het al: ook hier zijn boeken van gemaakt!

 

 


6. Lizzie McGuire
Handen omhoog: wie heeft deze serie vroeger ook gekeken? Ik verslond iedere aflevering. Ik heb de dvd van The Lizzie McGuire movie zelfs nog ergens in mijn kast liggen. Dat deze serie blijkbaar ook boeken heeft, heb ik echter nooit geweten.

 

 


7. Sabrina, the teenage witch
Nog een gevalletje puur jeugdsentiment! Wie herinnert zich Salem nog? Die zwarte kat – die overigens te nep voor woorden was. Jup, ook hier zijn boeken van.

 

 

 


8. Teen Wolf
OMG. Waarom wist ik dit niet? Teen Wolf is één van mijn favoriete tv-series allertijden. Het valt blijkbaar nog wel mee met mijn stalkerigheid, want ik wist dus niet dat hier in 2012 een boek van uitgekomen is. Het boek heet On Fire, voor de geïnteresseerde, en gaat over het eerste seizoen. Oh, en er is ook een Teen Wolf comic.

 

 


9. Hannah Montana
Nog zo’n ontdekking! Tegenwoordig snap ik Miley niet echt meer, maar in haar Hannah Montana tijdperk vond ik haar een hele leuke meid. Ik keek behoorlijk vaak naar deze serie. Mocht iemand graag een boek over deze serie willen lezen: het kan blijkbaar!

 

 


10. Buffy The Vampire Slayer.
De laatste alweer! Buffy is / was immens populair. En ik heb de serie nog nooit gezien. Ik ken ‘t alleen bij naam, maar ik denk dat meerdere van jullie dat hebben. Deze serie heeft ook boeken uitgebracht!

 

 

 

Er blijken toch nog wel wat series die ik (bij naam) ken boeken uitgegeven te hebben. Van welke serie zouden jullie graag boeken lezen? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Thyrze

6 Comments on “Top Ten Thursday: Boeken die gebaseerd zijn op series of films”

  1. Grimm is helemaal niet zo’n heel spannende serie hoor! Ik ben wat dat betreft ook een watje, maar van Grimm kan ik echt genieten!

    En ik las van de week dat er blijkbaar ook een boek is geschreven naar aanleiding van de TV-serie Reigh 😀

  2. Glee ook! Ik heb nog een boekje gehad met een paar verhalen gebaseerd op de tv-serie haha. De Charmed Pockets heb ik ook gehad en die las ik heel graag, voor de rest vind ik dit soort dingen eigenlijk niet zo leuk omdat het niet echt vernieuwend is.

  3. Supernatural heeft ook boeken 😀 ik heb ze zelf niet gelezen, maar hoor er niet zo heel erg veel goeds over. Ik heb zelf ook enkele boeken van Charmes en CSI, en die vind ik net zo geweldig als de series (Ofja, vond, mijn Charmed- en CSI-fases staan nu even op een laag pitje)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *