Voor de TTT van vandaag moesten we 10 zwarte boeken uitzoeken. Nu is zwart zo’n kleur die voor covers heel vaak gebruikt wordt. Ik heb dan ook meer dan genoeg (grotendeels) zwarte boeken in mijn kast staan, en het was nog vrij moeilijk om er maar 10 te kiezen. Uiteindelijk heb ik de 10 gekozen die ik zelf het leukste vond!

TTT Black Books

1. De Test
De Test
Oke, oke, De Test is misschien meer donkerblauw, maar ik vind hem zwart genoeg. Ik heb deze geweldige serie echt verslonden! Maandag komt ook mijn review van deel 3, Het Examen, online.

2. The Hunger Games
The Hunger Games
Ik ben nog altijd heel blij met mijn (inmiddels wel wat verlezen) mooie exemplaar van The Hunger Games. Ik weet nog precies wanneer ik deze gekocht heb: mei 2012, op het vliegveld in Londen, samen met de twee vervolgdelen Catching Fire en Mockingjay.

3. The Death Cure
The Death Cure
Helaas matched mijn exemplaar van The Death Cure niet bij de rest van The Maze Runner boeken, die een andere cover hebben. Toch is dit een van mijn favoriete series en omdat mijn exemplaar van dit boek zwart is, hoort hij ook zeker thuis in dit lijstje.

4. Looking For Alaska
Looking For Alaska
Het is niet echt op de foto te zien, maar mijn exemplaar van Looking For Alaska is lichtelijk beschadigd. Dit komt omdat ik het op een gegeven moment uit frustratie weg heb gegooid. Waarom? Het was niet eerlijk! Dit hele boek niet! Stomme John Green…

5. Fallen
Fallen
Ik blijf deze cover, hoe gothic ook, echt fantastisch vinden. Hoewel deze ook niet helemaal zwart is, vind ik hem donker/zwart genoeg, en erg pretty!

6. Gone
Gone
Ik heb eigenlijk alleen nog maar deel 1 van deze serie in mijn kast staan. De rest staat nog op mijn verlanglijstje. Ik heb wel al de eerste drie delen gelezen, en ik ben ook erg benieuwd naar de rest!

7. Twilight
Twilight
Natuurlijk kan Twilight niet in dit lijstje ontbreken. Dit was een van de eerste YA boeken die ik las en ik was ook heel blij toen ik de hele serie op een gegeven moment voor m’n verjaardag kreeg.

8. The 100
The 100
Het enige wat ik jammer vind aan deze cover, is dat er karakters op staan die wel in de serie voorkomen, maar niet in de boeken. Misschien dat er überhaupt een beetje te veel gezichten op staan. Maar het is alsnog wel een van mijn favoriete boeken, dus deze kan ook niet ontbreken.

9. Panic
Panic
Ruim een maand geleden kwam mijn review van Panic online, en ik was vrij enthousiast over dit boek. Ook de cover vind ik erg gaaf. Ik ben persoonlijk geen fan van gezichten op covers, maar dit vind ik wel mooi gedaan met die opwaaiende haren.

10. Het Geheim van mijn Moeder
Het Geheim van mijn Moeder
Dit is volgens mij het enige niet-YA boek uit dit lijstje. Het Geheim van mijn Moeder gaat over verschillende personen die hun verhaal vertellen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een erg mooi boek!

Dit zijn mijn 10 favoriete zwarte boeken uit mijn kast. Ik wil nog wel graag eervolle vermeldingen doen van Verkozen van P.C. en Kristin Cast, Vampire Academy van Richelle Mead, Ik Ook Met Jou van Connie Regard, Een Wereld Zonder Hemel van Veronica Rossi, en Frozen van Robin Wasserman.
Others

Wat zijn jouw favoriete zwarte boeken?

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post