Top Ten Thursday: 10 zwarte boeken

Voor de TTT van vandaag moesten we 10 zwarte boeken uitzoeken. Nu is zwart zo’n kleur die voor covers heel vaak gebruikt wordt. Ik heb dan ook meer dan genoeg (grotendeels) zwarte boeken in mijn kast staan, en het was nog vrij moeilijk om er maar 10 te kiezen. Uiteindelijk heb ik de 10 gekozen die ik zelf het leukste vond!

TTT Black Books

1. De Test
De Test
Oke, oke, De Test is misschien meer donkerblauw, maar ik vind hem zwart genoeg. Ik heb deze geweldige serie echt verslonden! Maandag komt ook mijn review van deel 3, Het Examen, online.

2. The Hunger Games
The Hunger Games
Ik ben nog altijd heel blij met mijn (inmiddels wel wat verlezen) mooie exemplaar van The Hunger Games. Ik weet nog precies wanneer ik deze gekocht heb: mei 2012, op het vliegveld in Londen, samen met de twee vervolgdelen Catching Fire en Mockingjay.

3. The Death Cure
The Death Cure
Helaas matched mijn exemplaar van The Death Cure niet bij de rest van The Maze Runner boeken, die een andere cover hebben. Toch is dit een van mijn favoriete series en omdat mijn exemplaar van dit boek zwart is, hoort hij ook zeker thuis in dit lijstje.

4. Looking For Alaska
Looking For Alaska
Het is niet echt op de foto te zien, maar mijn exemplaar van Looking For Alaska is lichtelijk beschadigd. Dit komt omdat ik het op een gegeven moment uit frustratie weg heb gegooid. Waarom? Het was niet eerlijk! Dit hele boek niet! Stomme John Green…

5. Fallen
Fallen
Ik blijf deze cover, hoe gothic ook, echt fantastisch vinden. Hoewel deze ook niet helemaal zwart is, vind ik hem donker/zwart genoeg, en erg pretty!

6. Gone
Gone
Ik heb eigenlijk alleen nog maar deel 1 van deze serie in mijn kast staan. De rest staat nog op mijn verlanglijstje. Ik heb wel al de eerste drie delen gelezen, en ik ben ook erg benieuwd naar de rest!

7. Twilight
Twilight
Natuurlijk kan Twilight niet in dit lijstje ontbreken. Dit was een van de eerste YA boeken die ik las en ik was ook heel blij toen ik de hele serie op een gegeven moment voor m’n verjaardag kreeg.

8. The 100
The 100
Het enige wat ik jammer vind aan deze cover, is dat er karakters op staan die wel in de serie voorkomen, maar niet in de boeken. Misschien dat er Ć¼berhaupt een beetje te veel gezichten op staan. Maar het is alsnog wel een van mijn favoriete boeken, dus deze kan ook niet ontbreken.

9. Panic
Panic
Ruim een maand geleden kwam mijn review van Panic online, en ik was vrij enthousiast over dit boek. Ook de cover vind ik erg gaaf. Ik ben persoonlijk geen fan van gezichten op covers, maar dit vind ik wel mooi gedaan met die opwaaiende haren.

10. Het Geheim van mijn Moeder
Het Geheim van mijn Moeder
Dit is volgens mij het enige niet-YA boek uit dit lijstje. Het Geheim van mijn Moeder gaat over verschillende personen die hun verhaal vertellen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een erg mooi boek!

Dit zijn mijn 10 favoriete zwarte boeken uit mijn kast. Ik wil nog wel graag eervolle vermeldingen doen van Verkozen van P.C. en Kristin Cast, Vampire Academy van Richelle Mead, Ik Ook Met Jou van Connie Regard, Een Wereld Zonder Hemel van Veronica Rossi, en Frozen van Robin Wasserman.
Others

Wat zijn jouw favoriete zwarte boeken?

Liefs,

Monica

2 Comments on “Top Ten Thursday: 10 zwarte boeken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *