Top Ten Thursday: mangaka/illustrators


Het lijkt wel of mijn onderwerpen voor mij zijn gemaakt. Ook deze valt precies in mijn straatje. Hier mijn top 10 van illustrators en/of mangaka.

1. Masashi Kishimoto
Image and video hosting by TinyPic
Deze persoon moet in mijn lijst. Hij is namelijk de mangaka van Naruto. De manga/anime die voor mij de deur heeft open gezet naar deze wondere wereld. Hij is al vanaf 1999 bezig met Naruto! Helaas is deze geweldige serie afgelopen, maar thankfully heb ik nog een paar chapters te gaan en daar ga ik ook heel lang over doen.

2. Osamu Tezuka
Image and video hosting by TinyPic
The Godfather of manga. Als hij niet in deze lijst stond was hij niet compleet. Deze man heeft Astro boy en Buddha gemaakt. Hij wordt gezien als de Walt Disney van manga. Daar heeft Tezuka ook zijn inspiratie vandaan gehaald in zijn jongere jaren. Zijn totale repertoire bestaat uit 700 volumes en meer dan 150.000 pagina’s. In Takarazuka, Hyōgo staat ook een museum met alle werken van deze geweldige man.

3. CLAMP
Image and video hosting by TinyPic
Dit is een vrouwlijke mangaka groep. Ze zijn begonnen met z’n twaalven, maar er zijn er nu nog maar vier over. Zij hebben 27 series up hun naam staan, waaronder Card Capter Sakura, Tsubasa, Chobits en xxxxHolic.

4. Hiromu Arakawa
Image and video hosting by TinyPic
Haar pennaam is mannelijk, maar dit is gewoon een power vrouw die Fullmetal Alchemist heeft neergezet. Dit is nog zo’n geweldige manga/anime waar ik nooit genoeg van kreeg.

5. Hayao Miyazaki
Image and video hosting by TinyPic
Hayao Miyazaki heeft een speciaal plekje in mijn hart. Hij is waarschijnlijk de meest bekende illustrator/mangaka hier in Nederland, of in iedergeval is Studio Ghibli hier vrij bekent. Zijn films en manga’s zijn hartverscheurend mooi. Spirited away komt nog jaarlijks op de Nederlandse tv. Laatst is er een tribute gemaakt van Studio Ghibli, want helaas zijn ze ermee gestopt. Miyazaki is met pensioen. Bekijk hier een prachtige tribute voor deze geweldig man.

6. Abec
Image and video hosting by TinyPic
Sword Art Online is enorm speciaal voor mij. Deze serie was mij aangeraden door een vriendin die ik online ken, in een periode dat ik het erg zwaar had. Dit was mijn licht puntje. Ookal heeft Abec de serie niet gecreëerd, hij heeft het tot leven gebracht in een manga. Thank you for that.

7. Disney
Image and video hosting by TinyPic
Disney is natuurlijk eigenlijk een enorm team van mensen, maar ik vind dat hij thuis hoort in deze lijst. Iedereen weet wat dit is en de meesten van ons hebben een grote liefde voor deze studio. Need I say more?

8. Fiona Staples
Image and video hosting by TinyPic
Ze is een Canadese Comic book artist die bekent van o.a. T.H.U.N.D.E.R. agents en Saga. Er word gezegd dat zij een van de beste illustrators is die nu in deze industrie werkt.

9. Akira Toriyama
Image and video hosting by TinyPic
Hij is bekent van Dragon Ball, een serie die ook op de Nederlandse tv heeft gedraaid. Hij illustreerde de manga. Ik moet ooit ook alle Dragon Ball dingen maar weer eens gaan lezen/kijken.

10. Cassandra Jean
Image and video hosting by TinyPic
Ken je de illustraties van Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children Graphic Novel? nee? How about The Mortal instruments? Of The Raven Boys, The Wolves of Mercy Falls, The Grisha trilogy, Lux, The Iron Fey, Hush Hush en Divergent? Jean heeft al veel geweldige dingen, die ons als boeken-nerdjes aan ons hart gaan, op haar naam staan, dus mag ze niet ontbreken.

Wie is jullie favoriet?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post