Top Ten Thursday: mangaka/illustrators


Het lijkt wel of mijn onderwerpen voor mij zijn gemaakt. Ook deze valt precies in mijn straatje. Hier mijn top 10 van illustrators en/of mangaka.

1. Masashi Kishimoto
Image and video hosting by TinyPic
Deze persoon moet in mijn lijst. Hij is namelijk de mangaka van Naruto. De manga/anime die voor mij de deur heeft open gezet naar deze wondere wereld. Hij is al vanaf 1999 bezig met Naruto! Helaas is deze geweldige serie afgelopen, maar thankfully heb ik nog een paar chapters te gaan en daar ga ik ook heel lang over doen.

2. Osamu Tezuka
Image and video hosting by TinyPic
The Godfather of manga. Als hij niet in deze lijst stond was hij niet compleet. Deze man heeft Astro boy en Buddha gemaakt. Hij wordt gezien als de Walt Disney van manga. Daar heeft Tezuka ook zijn inspiratie vandaan gehaald in zijn jongere jaren. Zijn totale repertoire bestaat uit 700 volumes en meer dan 150.000 pagina’s. In Takarazuka, Hyōgo staat ook een museum met alle werken van deze geweldige man.

3. CLAMP
Image and video hosting by TinyPic
Dit is een vrouwlijke mangaka groep. Ze zijn begonnen met z’n twaalven, maar er zijn er nu nog maar vier over. Zij hebben 27 series up hun naam staan, waaronder Card Capter Sakura, Tsubasa, Chobits en xxxxHolic.

4. Hiromu Arakawa
Image and video hosting by TinyPic
Haar pennaam is mannelijk, maar dit is gewoon een power vrouw die Fullmetal Alchemist heeft neergezet. Dit is nog zo’n geweldige manga/anime waar ik nooit genoeg van kreeg.

5. Hayao Miyazaki
Image and video hosting by TinyPic
Hayao Miyazaki heeft een speciaal plekje in mijn hart. Hij is waarschijnlijk de meest bekende illustrator/mangaka hier in Nederland, of in iedergeval is Studio Ghibli hier vrij bekent. Zijn films en manga’s zijn hartverscheurend mooi. Spirited away komt nog jaarlijks op de Nederlandse tv. Laatst is er een tribute gemaakt van Studio Ghibli, want helaas zijn ze ermee gestopt. Miyazaki is met pensioen. Bekijk hier een prachtige tribute voor deze geweldig man.

6. Abec
Image and video hosting by TinyPic
Sword Art Online is enorm speciaal voor mij. Deze serie was mij aangeraden door een vriendin die ik online ken, in een periode dat ik het erg zwaar had. Dit was mijn licht puntje. Ookal heeft Abec de serie niet gecreëerd, hij heeft het tot leven gebracht in een manga. Thank you for that.

7. Disney
Image and video hosting by TinyPic
Disney is natuurlijk eigenlijk een enorm team van mensen, maar ik vind dat hij thuis hoort in deze lijst. Iedereen weet wat dit is en de meesten van ons hebben een grote liefde voor deze studio. Need I say more?

8. Fiona Staples
Image and video hosting by TinyPic
Ze is een Canadese Comic book artist die bekent van o.a. T.H.U.N.D.E.R. agents en Saga. Er word gezegd dat zij een van de beste illustrators is die nu in deze industrie werkt.

9. Akira Toriyama
Image and video hosting by TinyPic
Hij is bekent van Dragon Ball, een serie die ook op de Nederlandse tv heeft gedraaid. Hij illustreerde de manga. Ik moet ooit ook alle Dragon Ball dingen maar weer eens gaan lezen/kijken.

10. Cassandra Jean
Image and video hosting by TinyPic
Ken je de illustraties van Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children Graphic Novel? nee? How about The Mortal instruments? Of The Raven Boys, The Wolves of Mercy Falls, The Grisha trilogy, Lux, The Iron Fey, Hush Hush en Divergent? Jean heeft al veel geweldige dingen, die ons als boeken-nerdjes aan ons hart gaan, op haar naam staan, dus mag ze niet ontbreken.

Wie is jullie favoriet?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

One Comment on “Top Ten Thursday: mangaka/illustrators”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *