Top Ten Thursday: 10 conventies waar ik ooit nog een keer naartoe wil

Comic Con Cosplay

Ook deze week doen wij weer mee aan de Top Ten Thursday! De TTT van vandaag gaat over conventies die ik ooit nog wel een keer zou willen bezoeken. Ik wist in eerste instantie niet wat ik op moest schrijven, omdat ik helemaal niet zo veel van conventies weet en zelf nog nooit naar een conventie ben geweest! Maar de laatste tijd heb ik wel heel veel gave dingen voorbij zien komen, dus misschien moet ik daar maar eens verandering in gaan brengen. Ik wist uiteindelijk nog een redelijke volgorde te creeëren, omdat ik naar sommige conventies echt liever zou willen gaan dan anderen!

1. Castlefest
Image and video hosting by TinyPic
Ik ken een heleboel mensen in mijn omgeving die elk jaar naar Castlefest gaan en ik heb er dan ook veel foto’s en dergelijke van voorbij zien komen. Op de foto’s zag het er zeker gaaf uit, met al die middeleeuwse (aan)kleding. Of het helemaal mijn ding is weet ik niet, maar het lijkt me sowieso mooi om een keer rond te kijken.

2. MCM London Comic Con
MCM London
MCM London Comic Con lijkt mij een wat algemenere con, als in: het is niet specifiek op één stijl of cultuur gericht, maar het richt zich op meerdere genres. Het lijkt me leuk om er eens rond te kijken en te zien wat voor dingen er allemaal te vinden zijn, omdat het zo ontzettend breed schijnt te zijn. Het vindt ook nog eens plaats in mijn lievelingsstad!

3. F.A.C.T.S.
F.A.C.T.S.
F.A.C.T.S. is een grote conventie in België voor verschillende fandoms. Sinds een aantal jaar is het echt enorm groot geworden en het lijkt me dan ook leuk om er een keer bij te zijn. Het is ook nog eens in de buurt, dus wellicht is het ook de moeite waard.

4. Spellen Spektakel
Spellenspektakel
Het Spellen Spektakel is een grote beurs/conventie in Eindhoven waar vooral heel veel spellen verkocht worden. Je kunt er ook heen om spellen uit te proberen en te spelen met anderen. Ik ben zelf dol op spelletjes, dus ik zou hier graag eens gaan snuffelen!

5. Abunai
Abunai logo
Abunai is een grote conventie die vooral focust op anime. Nu heb ik daar niet zo heel veel mee, maar ik heb van meerdere kanten gehoord dat het een enorm gezellige conventie is en dat de sfeer er altijd goed is. Dat heeft me wel heel erg nieuwsgierig gemaakt…

6. Elf Fantasy Fair
Elfia
Over Elfia heb ik nog veel meer goede dingen gehoord, en het lijkt mij ook net een tikkeltje algemener dan bijvoorbeeld Castlefest. Nu wilde ik ooit nog een keer Katniss Everdeen cosplayen, dus waarom niet op Elfia?

7. Dutch Comic Con
Dutch Comic Con
Lekker dicht bij huis, Dutch Comic Con vindt ook volgend jaar weer plaats in Utrecht. Dutch Comic Con is ook een wat algemenere beurs met meerdere fandoms. Er zijn zoveel verschillende soorten beurzen dat het soms lastig is om iets te kiezen om naartoe te gaan, maar deze staat wel hoog op mijn lijstje!

8. Imagicon
Imagicon
Nog hoger op mijn lijstje dan Dutch Comic Con staat Imagicon, maar dat is puur en alleen omdat ik hier meer over gehoord heb.

9. London Film & Comic Con (YALC)
Image and video hosting by TinyPic
Een aantal van mijn lieve blogger vriendinnetjes vertrekken vandaag naar Londen voor de YALC, en ik baal er zo erg van dat ik niet mee kon. Ik heb namelijk zulke leuke verhalen gehoord van vorig jaar, maar een reisje naar Londen zat er voor mij dit jaar helaas niet in. Hopelijk lukt het volgend jaar wel. Ik zou hier zo graag een keer bij zijn, want er zijn naar mijn idee niet zo heel veel cons die specifiek focussen op Young Adult literatuur. More of these, please!

10. San Diego Comic Con
San Diego Comic Con
JA. Op de San Diego Comic Con waren panels van letterlijk ál mijn favoriete tv series op het moment: Once Upon A Time, Orphan Black, én The 100. Daarnaast was er ook nog een panel van de laatste film van The Hunger Games, Mockingjay, en werd de nieuwe trailer van The Scorch Trials, het vervolg op The Maze Runner vertoond. Ik had hier zo graag bij willen zijn… Misschien toch maar sparen voor een ticket naar San Diego voor volgend jaar?

Dat was mijn top 10 voor vandaag! Naar welke conventie zou jij nog graag een keer toe willen?

Liefs,

Monica

6 Comments on “Top Ten Thursday: 10 conventies waar ik ooit nog een keer naartoe wil”

  1. Ik ga sinds enkele jaren heel graag naar zowel F.A.C.T.S. in Gent als de Antwerp Convention in … (tja, dat lijkt me wel duidelijk 😉 ) Een bezoekje aan Londen Comic Con zou ik helemaal geweldig vinden.

    1. Ik ga er zeker voor sparen! Of in ieder geval een poging doen tot, want ik wil ook heel graag mee! 🙂 -Monica

  2. Oh FACTS was ik vergeten! Die lijkt me ook heel tof, namelijk. Bij het Spellen Spektakel heb ik een paar jaar terug nog als vrijwilliger gestaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *