Top Ten Thursday: 10 conventies waar ik ooit nog een keer naartoe wil

Comic Con Cosplay

Ook deze week doen wij weer mee aan de Top Ten Thursday! De TTT van vandaag gaat over conventies die ik ooit nog wel een keer zou willen bezoeken. Ik wist in eerste instantie niet wat ik op moest schrijven, omdat ik helemaal niet zo veel van conventies weet en zelf nog nooit naar een conventie ben geweest! Maar de laatste tijd heb ik wel heel veel gave dingen voorbij zien komen, dus misschien moet ik daar maar eens verandering in gaan brengen. Ik wist uiteindelijk nog een redelijke volgorde te creeëren, omdat ik naar sommige conventies echt liever zou willen gaan dan anderen!

1. Castlefest
Image and video hosting by TinyPic
Ik ken een heleboel mensen in mijn omgeving die elk jaar naar Castlefest gaan en ik heb er dan ook veel foto’s en dergelijke van voorbij zien komen. Op de foto’s zag het er zeker gaaf uit, met al die middeleeuwse (aan)kleding. Of het helemaal mijn ding is weet ik niet, maar het lijkt me sowieso mooi om een keer rond te kijken.

2. MCM London Comic Con
MCM London
MCM London Comic Con lijkt mij een wat algemenere con, als in: het is niet specifiek op één stijl of cultuur gericht, maar het richt zich op meerdere genres. Het lijkt me leuk om er eens rond te kijken en te zien wat voor dingen er allemaal te vinden zijn, omdat het zo ontzettend breed schijnt te zijn. Het vindt ook nog eens plaats in mijn lievelingsstad!

3. F.A.C.T.S.
F.A.C.T.S.
F.A.C.T.S. is een grote conventie in België voor verschillende fandoms. Sinds een aantal jaar is het echt enorm groot geworden en het lijkt me dan ook leuk om er een keer bij te zijn. Het is ook nog eens in de buurt, dus wellicht is het ook de moeite waard.

4. Spellen Spektakel
Spellenspektakel
Het Spellen Spektakel is een grote beurs/conventie in Eindhoven waar vooral heel veel spellen verkocht worden. Je kunt er ook heen om spellen uit te proberen en te spelen met anderen. Ik ben zelf dol op spelletjes, dus ik zou hier graag eens gaan snuffelen!

5. Abunai
Abunai logo
Abunai is een grote conventie die vooral focust op anime. Nu heb ik daar niet zo heel veel mee, maar ik heb van meerdere kanten gehoord dat het een enorm gezellige conventie is en dat de sfeer er altijd goed is. Dat heeft me wel heel erg nieuwsgierig gemaakt…

6. Elf Fantasy Fair
Elfia
Over Elfia heb ik nog veel meer goede dingen gehoord, en het lijkt mij ook net een tikkeltje algemener dan bijvoorbeeld Castlefest. Nu wilde ik ooit nog een keer Katniss Everdeen cosplayen, dus waarom niet op Elfia?

7. Dutch Comic Con
Dutch Comic Con
Lekker dicht bij huis, Dutch Comic Con vindt ook volgend jaar weer plaats in Utrecht. Dutch Comic Con is ook een wat algemenere beurs met meerdere fandoms. Er zijn zoveel verschillende soorten beurzen dat het soms lastig is om iets te kiezen om naartoe te gaan, maar deze staat wel hoog op mijn lijstje!

8. Imagicon
Imagicon
Nog hoger op mijn lijstje dan Dutch Comic Con staat Imagicon, maar dat is puur en alleen omdat ik hier meer over gehoord heb.

9. London Film & Comic Con (YALC)
Image and video hosting by TinyPic
Een aantal van mijn lieve blogger vriendinnetjes vertrekken vandaag naar Londen voor de YALC, en ik baal er zo erg van dat ik niet mee kon. Ik heb namelijk zulke leuke verhalen gehoord van vorig jaar, maar een reisje naar Londen zat er voor mij dit jaar helaas niet in. Hopelijk lukt het volgend jaar wel. Ik zou hier zo graag een keer bij zijn, want er zijn naar mijn idee niet zo heel veel cons die specifiek focussen op Young Adult literatuur. More of these, please!

10. San Diego Comic Con
San Diego Comic Con
JA. Op de San Diego Comic Con waren panels van letterlijk ál mijn favoriete tv series op het moment: Once Upon A Time, Orphan Black, én The 100. Daarnaast was er ook nog een panel van de laatste film van The Hunger Games, Mockingjay, en werd de nieuwe trailer van The Scorch Trials, het vervolg op The Maze Runner vertoond. Ik had hier zo graag bij willen zijn… Misschien toch maar sparen voor een ticket naar San Diego voor volgend jaar?

Dat was mijn top 10 voor vandaag! Naar welke conventie zou jij nog graag een keer toe willen?

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post