Seeker coverAuteur: Arwen Elys Dayton
Pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Fantasy, Science Fiction
Publicatie: Van Goor, Mei 2015
Rating:
3 Eikels

Seeker is het verhaal van Quin Kincaid. Ze heeft jaren van intensieve training ondergaan om,
zoals zij denkt, het nobele doel van een eerbiedwaardige Seeker na te streven. Pas wanneer het te laat is, ontdekt ze dat ze de oude artefacten en de heilige kennis niet voor iets nobels zal gebruiken maar om een moordenaar te worden. Van een afgelegen landgoed in Schotland naar
het drukke, futuristische Hong Kong; Quin doet er alles aan om haar lot te ontlopen, maar ze
kan er niet aan ontkomen. In een allesbeslissende strijd hoog boven Londen biedt ze het hoofd
aan oude en nieuwe vijanden en zal ze haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Magie gemixt met wetenschap, tijdreizen en zowel realistische als fantasyfiguren maken dit
tot een meeslepend boek. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Linde:
Toen ik hoorde van Seeker en de beschrijving las dacht ik meteen: dit wordt een knaller van een hit! Een kruising tussen The Hunger Games en Game of Thrones kan alleen maar goed uitpakken, dacht ik. Helaas ben ik er niet zo enthousiast over.
Naar mijn mening lijkt Seeker in geen één opzicht op THG of GOT, dit zeg ik niet om lullig te doen maar ik snap de vergelijking gewoon niet. Het hele boek door heb ik het idee gehad dat er hoofdstukken of bladzijdes misten, de vragen die bij mij opkwamen tijdens het lezen worden namelijk niet beantwoord. De belangrijkste vraag die ik had: “Wat is een Seeker?” wordt in de 384 pagina’s nooit volledig uitgelegd, wat mij best frustreerde. Ook het feit dat je nooit 100% weet in welk jaartal ze leven irriteerde me mateloos. De ene keer lijken ze op een middeleeuwse boerderij te wonen en de andere keer lijken ze zich te begeven in een futuristisch Hong Kong? Het verhaal van de athame en de reden waarom het karakter John hem zo graag wilde hebben vond ik daarentegen best interessant. Alleen de manier waarop hij het wilt bemachtigen is best rigoureus, terwijl hij zegt absoluut niemand pijn te willen doen, zet hij mannen in om mensen vast te binden en komt met groot geschud aanzetten.
Al met al was dit geen boek voor mij. De schrijfstijl sprak me niet aan, de karakters frustreerde me en na Seeker te hebben gelezen heb ik té veel onbeantwoorde vragen.

Melisa:
Ook ik had hoge verwachtingen voor dit boek, maar helaas maakte het boek ze niet helemaal waar. Ik kan een klein beetje zien waar de cross van Hunger Games en Game of Thrones vandaan komt, maar dan ook maar heel losjes. John wil graag zijn familie weer naar de top brengen en ondanks dat hij niemand kwaad wil doen, lukt dit niet echt. En het is YA in plaats van High Fantasy zoals Game of Thrones. Verder dan dat kom ik niet echt. Het begin vond ik heel interessant. Drie tieners die trainen om Seekers te zijn. Ze weten niet precies wat dat inhoud, maar hebben alle respect voor hun ouderen en geloven in de almighty cause. Wat ik wel echt jammer vond was dat ik er, door de korte hoofdstukken en verschillende point of views, niet echt kon inkomen. Ik ben het met Linde eens qua dingen die me irriteerden. Misschien dat in een volgend boek nog goed wordt uitgelegd wat een Seeker is, maar hier nog niet, buiten het feit dat ze nu een soort van mercenaries zijn. De letterlijke en visuele time jumps verwardde mij heel erg. De schrijfstijl is best makkelijk om door te lezen, alleen een beetje jammer van het switchen van karakters. Ik ben benieuwd wat er gebeurd in het volgende boek! Ook ben ik heel benieuwd naar wat ze gaan doen met de film! Doordat het boek veel dingen open laat, kunnen ze er veel van maken en misschien wat verwarring wegnemen.

Liefs,

Team Booknuts

[bol_product_links block_id=”bol_5559b5a18fc91_selected-products” products=”9200000035988767″ name=”Seeker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post