Team review: De Prinses (De Selectie #4)

De prinses coverAuteur: Kiera Cass
Pagina’s: 288
Genre: Young Adult, Romance
Publicatie: Van Goor, Juni 2015
Rating:
4 Eikels

Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Thyrze:
Al sinds ik in september 2012 The Selection las (aldus Goodreads), ben ik gek op de wereld die Kiera Cass met haar woorden heeft weten te schapen. Ik vond de trilogie fantastisch en was dan ook door het dolle heen toen ik hoorde dat ze een spin-off ging schrijven over de kinderen van America en Maxon. Ongeduldig wachtte ik af tot het boek eindelijk zou verschijnen. En eindelijk is het dan zover!

De Prinses wordt verteld vanuit het oogpunt van Eadlyn, oudste dochter van America en Maxon, en de troonopvolgster. Eadlyn lijkt totaal níet op America. Ze kwam op het begin behoorlijk verwend en egoïstisch over. Maar Eadlyn is typisch zo’n personage waarbij je niet op je eerste indruk af moet gaan. Naarmate het boek vorderde kreeg ik namelijk steeds meer begrip voor haar en begon ik haar steeds leuker te vinden.

Eadlyn is ontzettend zelfstandig en weet heel goed wat ze wil. En een Selectie voor zichzelf? Dat hoort daar niet bij. Ze vindt het dan ook maar niets dat er toch 35 jongens naar het paleis komen die zullen strijden om haar hand. Dit levert een hoop leuke situaties op. Ik vond het heerlijk om de Selectie mee te maken met allemaal jongens in plaats van meisjes. Cass heeft een geheel nieuwe draai gegeven aan de Selectie die we kennen om het te laten passen bij Eadlyn en de 35 jongens. Ik vond het heerlijk om me weer mee te laten voeren naar Illéa, om oude bekenden weer te zien en nieuwe personages te leren kennen. Ik kan niet wachten op deel 5 en om erachter te komen wie uiteindelijk Eadlyns hart zal winnen!

Linde:
Het grootste probleem wat ik had met dit boek is ten eerste: de attitude van Eadlyn en ten tweede: het feit dat haar ouders haar zo pushen. America zou zelf toch moeten weten hoe het is om met tegenzin mee te doen met de Selectie. Je dochter mag dan wel ongelofelijk onaardig, verwend en arrogant zijn, waarom zou je je eigen kind dit willen aan doen? Dit waren de grootste ergernissen die ik in het boek tegenkwam, maar dat mocht de pret niet drukken!

Vanaf pagina 1 voelde ik het heerlijke sfeertje weer dat vastgeklampt zit aan Kiera Cass boeken. De snelle, simpele schrijfstijl sleurt je zo door het (te dunne) boek heen. Al met al gebeuren er niet ontzettend veel spannende dingen, maar genoeg om het boek niet weg te willen leggen. Gelukkig maar, want op het einde schrok ik toch wel even! Alle verschillende persoonlijkheden die Kiera aan de nieuwe personages en Eadlyn heeft gegeven zorgen ervoor dat je nooit weet hoe een date gaat lopen en wie de prinses uiteindelijk weg gaat sturen. Je ziet duidelijk dat Eadlyn groeit gedurende het verhaal. Haar onuitstaanbaarheid wordt minder en ze gaat zich volwassener gedragen. Naast America en Maxon krijg je ook een glimp te zien van andere oude bekenden, zoals Aspen, May, Marlee en Lucy. Dit voegt toch het beetje extra toe aan De Prinses en gaf mij een nostalgisch gevoel.

Zelf heb ik al een aantal favoriete jongens in mijn lijstje staan waarvan ik hoop dat Eadlyn die in de Selectie houdt! De serie is ongelofelijk verslavend, ik kan daarom niet wachten op het volgende deel!

Melisa:
Toen Kiera Cass vorig jaar in Nederland was vertelde ze ons over de nieuwe boeken die uit zouden komen en over hoe leuk ze het vond om vanuit een nieuwe stem te schrijven. Laatst was het dan eindelijk tijd om verder te lezen in deze geweldige serie! De andere delen heb ik in het Engels gelezen, maar we kregen de kans van Van Goor om hem nu al te lezen en te reviewen. Vaak heb ik moeite met de Nederlandse vertalingen, maar daar heb ik met dit boek echt geen last van gehad, het leest heerlijk weg!

Het was voor mij even wennen aan Eadlyn’s stem. Ze klinkt, en is heel anders dan America. In het begin dacht ik dat dit me snel zou irriteren, maar eigenlijk werd ze al vrij snel haar eigen persoon. Het was erg leuk om een Selectie te volgen vanuit een troonopvolger, zeker iemand als Eadlyn, die best verwend en egoïstisch is. Je ziet en voelt haar groeien in haar rol, maar toch haar eigen stem behouden.

De wereld om de Schreave’s heen is erg veranderd, maar de mensen zijn nog niet tevreden. Maxon en America weten niet meer waar ze het zoeken moeten en denken dat een Selectie de enige manier is om tijd te rekken. Je merkt erg dat Maxon en America ouder zijn geworden. Doordat ik ze heb meegemaakt in de eerste drie delen van De Selectie heb ik een sterke emotionele band met ze en maakte ik me veel zorgen om ze. De schrijfstijl en kunst van Kiera Cass maakt het heel gemakkelijk om mee te leven met de karakters. Daarom was het ook een enorme schok toen er aan het einde van het boek iets heftigs gebeurde.

Ook ik heb een favoriet van alle kandidaten. Ik ben bang dat hij de One niet wordt, maar het zou me zo leuk lijken! Helaas moeten we waarschijnlijk nog een jaar wachten op het laaste deel en het beslissende woord.

Waar kijk jij het meest naar uit in deze nieuwe boeken? Als jullie het boek al hebben gelezen, wie is jullie favoriete kandidaat?

Liefs,

Team Booknuts

[bol_product_links block_id=”bol_5558982a3e9db_selected-products” products=”9200000040709963″ name=”De Prinses” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post