Rivalen Auteur: Alyson Noël
Pagina’s: 350
Genre: Young Adult
Publicatie: HarperCollins Young Adult, mei 2016
ISBN: 9789402709704
Rating:
3,5 Eikels
Beautiful Idols Breaking news: Filmster verdwijnt spoorloos. Hebben drie jonge clubpromotors er iets mee te maken? Overal hangen de flyers: Wie wordt de beste promotor van de Unrivaled-clubs? Wie het hipste publiek en de populairste sterren naar de Hollywood-clubs weet te lokken, krijgt de meeste punten en wint uiteindelijk een enorme geldprijs. Layla, Tommy en Aster behoren tot de uitverkorenen die mee mogen doen aan de wedstrijd. Voor alle drie hangt er veel van af, en dus gaat het hard tegen hard – zo hard dat ze zichzelf al na een paar weken nauwelijks nog terug herkennen. Alles draait al snel om de jonge superster Madison Brooks. Wie háár weet te strikken, heeft al bijna gewonnen. Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie jongeren die haar het laatst hebben gezien…

goodreads button

Ik keek al een hele tijd uit naar dit boek, mede omdat de uitgeverij hem veel promootte. Er werd bekend gemaakt dat dit boek zou worden uitgegeven in twee covers (een witte en een zwarte), en er is een wedstrijd tussen drie booktubers georganiseerd. Om die reden ging ik er bij voorbaat al vanuit dat ik het boek echt te gek zou vinden! Daarbij sprak de achterflap mij erg aan. Ik vond dit boek zeker niet slecht, maar hij was toch minder dan ik had verwacht.

Bij booklovers die – in hun jongere jaren – genoten hebben van de Gossip Girl– of Pretty Little Liars-boeken, zal Rivalen goed in de smaak vallen. Het verhaal volgt een aantal rijke, verwende personages. Van die personage wordt exact vertelt wat ze aan hebben en van welk merk het is, precies als bij Gossip Girl. Het verhaal vond ik op zich wel leuk, alleen zijn er toch een aantal zaken die mij tegenvielen. Ik had bijvoorbeeld totaal geen band met de drie hoofdpersonages. Wanneer iets met hen gebeurde, boeide het me niet echt. Ze hadden zeker allen een eigen karakter, maar bij ieder waren bepaalde karaktertrekken waar ik me aan stoorde. Er zat voor mij geen promotor tussen waarvan ik dacht: jaaaaa, please, JIJ moet winnen!

Image and video hosting by TinyPic

Daarbij vond ik het erg jammer dat je van de eerste 250 pagina’s al wist wat er ging gebeuren als je de achterflap hebt gelezen. Die eerste 250 pagina’s voelden dus als een soort lange intro. Hierdoor kwam ik na het lezen van de eerste 100 bladzijden moeilijk door het verhaal, omdat ik steeds maar zat te ‘wachten’ wanneer Madison zou verdwijnen. Wanneer er dan bekend wordt gemaakt dat Madison verdwenen is, zijn er nog 100 pagina’s over totdat het boek eindigt. Binnen die 100 pagina’s wordt er onderzocht wat er met Madison is gebeurd. En geloof me, dat zijn er weinig. Het begin ging dus erg langzaam, en het einde ging super snel. Er leek niet echt een middenstuk in te zitten. Alleen een erg lange intro, gevolgd door het slot.

Maar dat wil nog niet zeggen dat ik niet van het verhaal genoten heb! Ik vind het sowieso erg leuk om in een wereld van rijkdom en beroemdheden te duiken. Zeker, veel personages zijn niet uit te staan, maar toch vind ik het altijd fijn om over hen te lezen. Ze doen namelijk alsof ze de hele wereld bezitten, maar toch is hun leven niet perfect. Wat wil je, als je je steeds anders voor moet doen dan je wil? Aan het eind van het boek zat ik zeker nog met onbeantwoorde vragen over het verhaal. Ik heb gelezen dat dit het eerste deel is van de Beautiful Idols-serie, en dat er dus nog meer komen. Dat is maar goed ook, want ik wil erg graag weten hoe het verder gaat!

Liefs,

Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post