Review: Wink, Poppy en Midnight

wink poppy midnight coverAuteur: April Genevieve Tucholke
Pagina’s: 210
Genre: Young Adult
Publicatie: Blossom Books, september 2016
ISBN: 9789020679472
Rating:
3,5 Eikels

Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.

Wink is het vreemde, mysterieuze buurmeisje met wild rood haar en sproeten. Poppy is blond en boosaardig, en gebruikt haar schoonheid om iedereen om zich heen te manipuleren. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Wink. Poppy. Midnight. Twee meisjes. Een jongen. Drie stemmen die van de pagina’s spatten in korte, betoverende hoofdstukken en de lezer meesleuren naar een onvermijdelijk einde.
Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt.

(Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Ik weet nog goed dat ik een aantal weken geleden op de site van Blossom Books keek, waarna ik een filmpje vond waarin dit boek werd aangekondigd. Myrthe en Lotte, van de uitgeverij, vertelden met trots het verhaal van Wink, Poppy en Midnight. Vanaf dat moment was ik verkocht en wist ik dat ik dit boek MOEST lezen. Naast de beschrijving van het verhaal sprak ook de cover mij erg aan, wat is hij mooi!

Helaas vond ik het boek achteraf minder dan dat ik had verwacht. Van de schrijfster van het boek had ik nog nooit gehoord, en ik had dus ook geen idee wat ik kon verwachten. Het verhaal op zich vind ik best prima, alleen sprak de schrijfstijl mij totaal niet aan. Ik kwam erg moeilijk in het boek, en ik kon gedurende het boek ook niet aan de schrijfstijl wennen. Ik vond namelijk best veel stukken metaforisch geschreven, waardoor ik niet wist wanneer ik iets serieus moest nemen en wanneer niet. Daarbij moet je erg goed tussen de regels door lezen om het verhaal te kunnen snappen. Pas vanaf ongeveer de laatste 50 pagina’s kwam de spanning er écht pas in. Ja, je moet er even op wachten, maar dan heb je ook wat. Vanaf dat moment vond ik het verhaal pas interessant worden en gingen verschillende dingen op hun plek vallen.

Waarom ik heb boek ook minder vind, is omdat de personages mij niet aantrokken. Midnight vond ik maar een pussy, omdat hij zich op alle mogelijke manieren laat gebruiken. Poppy vond ik een van de vreselijkste personages waar ik ooit over gelezen heb. Ze is onwijs gemeen en ze denkt dat ze met iedereen kan spelen. Wink is nogal apart. Wink is Wink, een betere beschrijving zou ik niet kunnen geven. Doordat ik de personages niet leuk vond, kon ik onmogelijk een ‘band’ met hun creëren, zoals ik met sommige personages wel kan.

Wink, Poppy en Midnight viel mij helaas tegen. Misschien had ik te hoge verwachtingen, wie weet? Het verhaal zelf is namelijk wel erg tof, maar naar mijn inziens had het beter uitgewerkt mogen worden. Alleen de laatste 50 pagina’s spraken me echt heel erg aan. Maar: meningen verschillen. Dus als iemand tegen mij zou vertellen dat hij/zij wel van dit boek had genoten, kan ik dat ook erg goed begrijpen!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,

Daphne

[bol_product_links block_id=”bol_57e2d59d0a3e5_selected-products” products=”9200000059268475″ name=”wpm” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: Wink, Poppy en Midnight”

  1. Ik ben er nu in bezig en kom er inderdaad ook heel moeilijk in, ben nu net over de helft en vind het nog altijd niet echt tof. Wat betreft je mening over de personages, die deel ik helemaal, haha.
    Wat ik ook gewoon heel irritant vind is het slome tempo waarin het verhaal wordt verteld. Door de vele flashbacks gebeurt er eigenlijk maar weinig.
    Gelukkig ben ik nu bijna bij de laatste pagina’s, dus dat geeft me hoop, haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *