wink poppy midnight coverAuteur: April Genevieve Tucholke
Pagina’s: 210
Genre: Young Adult
Publicatie: Blossom Books, september 2016
ISBN: 9789020679472
Rating:
3,5 Eikels

Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.

Wink is het vreemde, mysterieuze buurmeisje met wild rood haar en sproeten. Poppy is blond en boosaardig, en gebruikt haar schoonheid om iedereen om zich heen te manipuleren. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Wink. Poppy. Midnight. Twee meisjes. Een jongen. Drie stemmen die van de pagina’s spatten in korte, betoverende hoofdstukken en de lezer meesleuren naar een onvermijdelijk einde.
Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt.

(Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Ik weet nog goed dat ik een aantal weken geleden op de site van Blossom Books keek, waarna ik een filmpje vond waarin dit boek werd aangekondigd. Myrthe en Lotte, van de uitgeverij, vertelden met trots het verhaal van Wink, Poppy en Midnight. Vanaf dat moment was ik verkocht en wist ik dat ik dit boek MOEST lezen. Naast de beschrijving van het verhaal sprak ook de cover mij erg aan, wat is hij mooi!

Helaas vond ik het boek achteraf minder dan dat ik had verwacht. Van de schrijfster van het boek had ik nog nooit gehoord, en ik had dus ook geen idee wat ik kon verwachten. Het verhaal op zich vind ik best prima, alleen sprak de schrijfstijl mij totaal niet aan. Ik kwam erg moeilijk in het boek, en ik kon gedurende het boek ook niet aan de schrijfstijl wennen. Ik vond namelijk best veel stukken metaforisch geschreven, waardoor ik niet wist wanneer ik iets serieus moest nemen en wanneer niet. Daarbij moet je erg goed tussen de regels door lezen om het verhaal te kunnen snappen. Pas vanaf ongeveer de laatste 50 pagina’s kwam de spanning er écht pas in. Ja, je moet er even op wachten, maar dan heb je ook wat. Vanaf dat moment vond ik het verhaal pas interessant worden en gingen verschillende dingen op hun plek vallen.

Waarom ik heb boek ook minder vind, is omdat de personages mij niet aantrokken. Midnight vond ik maar een pussy, omdat hij zich op alle mogelijke manieren laat gebruiken. Poppy vond ik een van de vreselijkste personages waar ik ooit over gelezen heb. Ze is onwijs gemeen en ze denkt dat ze met iedereen kan spelen. Wink is nogal apart. Wink is Wink, een betere beschrijving zou ik niet kunnen geven. Doordat ik de personages niet leuk vond, kon ik onmogelijk een ‘band’ met hun creëren, zoals ik met sommige personages wel kan.

Wink, Poppy en Midnight viel mij helaas tegen. Misschien had ik te hoge verwachtingen, wie weet? Het verhaal zelf is namelijk wel erg tof, maar naar mijn inziens had het beter uitgewerkt mogen worden. Alleen de laatste 50 pagina’s spraken me echt heel erg aan. Maar: meningen verschillen. Dus als iemand tegen mij zou vertellen dat hij/zij wel van dit boek had genoten, kan ik dat ook erg goed begrijpen!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,

Daphne

[bol_product_links block_id=”bol_57e2d59d0a3e5_selected-products” products=”9200000059268475″ name=”wpm” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post