Review: Water’s Wrath (Air Awakens #4)

9200000050454882
Auteur: Elise Kova
Pagina’s: 378
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Silver Wing Press, april 2016
Rating:
5 Eikels

Librarian turned sorcerer. Sorcerer turned hero. Hero turned puppet.

The Solaris Empire found victory in the North and, at the cost of her heart and her innocence, Vhalla Yarl has earned her freedom. But the true fight is only beginning as the secret forces that have been lurking in the shadows, tugging at the strings of Vhalla’s fate, finally come to light. Nowhere is safe, and Vhalla must tread carefully or else she’ll fall into the waiting arms of her greatest foe. Or former lover.(Beschrijving Goodreads.com)

goodreads button

Ik was helemaal happy toen ik hoorde dat ik een ARC (advanced reader copy) kreeg. Ik heb daardoor niet lang hoeven wachten met het lezen van Water’s Wrath nadat ik klaar was met Earth’s End. Iedere keer weet ze me zo te pakken dat ik het volgende deel nodig heb, en let me tell you, she did it again.

Na het dezastreuze einde van het vorige deel was ik heel benieuwd naar wat Elise zou doen met het volgende deel. Vhalla is alleen en het enige wat ze nog heeft is haar vrijheid. Totdat er geen andere mogelijkheid is dan terug te keren naar het zuiden en naar haar prins.

Wat ik tof vind aan Water’s Wrath is dat Vhalla haarzelf weer probeert te vinden. Eerst was ze een bibliotheek meisje, toen een gevangenen, een soldaat en een wind monster. Maar ze heeft nooit de tijd gehad om echt zichzelf te zijn, zelfs toen ze in de bibliotheek werkte. Dit deel van haar verhaal vergt meer van haar dan de andere delen hebben gedaan. Ze moet haar demonen te lijf gaan en maar hopen dat ze er levend en intact uit komt. Ook hier zien we de usual suspects. Jax geeft ons een hartverzakking, Elicia is even vervelend, maar toch ook weer super lief, Fritz is de grootste schat van de wereld, Larel heeft haar eigen rol hier (en wat voor een), Aldrik is zichzelf, maar Baldair though… er zijn geen woorden voor.

Er zijn een paar momenten in Water’s Wrath dat ik op het puntje van mijn stoel zat, en na de scene zorgde Elise ervoor dat ik van een fictieve clif afdook. Ik heb me meer dan eens afgevraagd: Waarom! Op het moment dat je denkt dat er een oplossing is, gaat alles pijn doen. Ik ben inmiddels wel gewend aan Elise’s manier van me hoop geven en het dan op de grond gooien en er nog eens op trappen, maar dit had ik niet zien aankomen. Elise maakt stappen die niet cliché zijn, maar waar van je later toch denkt: huh, ja dit had niet anders kunnen gaan. Maar toch Elise! Moest dat nou? Het doet nu nog pijn en het is al weer even geleden dat ik het boek las. Ik ben blij dat ik er nu over mag praten aangezien Water’s Wrath 26 april uitkomt.

Ik denk dat dit deel mijn favoriet tot nu toe is. Ik hield van Air Awakens en ook Fire Falling en Earth’s End, maar dit deel legt zo veel uit en vele andere dingen vallen op hun plaats. Het zet de toon voor het vijfde en laatste deel: Crystal Crowned.

Voor dit deel heb ik niet Elise’s gedachten over de cover voor jullie, maar ik heb mijn eigen gedachten opgeschreven voordat ik het boek begon.
Je ziet Aldrik en Vhalla samen met reisgewaden aan. Hier kan je uit opmaken dat ze elkaar gaan ontmoeten en ergens samen naar op reis gaan. Op de achterkant kan je kristallen zien. In Air Awakens hebben ze het gehad over de War at the Crystal Caverns. Dus wellicht dat ze daar heen gaan. Met de informatie die je krijgt uit Earth’s End schijnt dat ook best te kunnen kloppen. Op de cover deel 1 t/m 3 keek ze steeds meer recht in de camera. Hier kijkt ze wel in de camera, maar haar lichaam is weer ervan afgewend. Dat kan duidden op dat ze terug gaat naar haar roots, maar zichzelf accepteerd. Het laatste dat mij opviel was het wapen dat Vhalla bij zich heeft. Het ziet eruit als iets dat ze in het vorige deel heeft gevonden. Dit wijst allemaal op een geweldig verhaal.

Ik raad deze serie dan ook nog steeds aan. Ik heb niet vaak dat ik ieder deel stuk voor stuk tof vond, maar Elise is het toch gelukt om me helemaal in te palmen. Nog even wachten op Crystal Crowned, maar it’s worth it.


Wat denken jullie? Klinkt het zo tof als ik weet dat het is?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post