vitroAuteur: Jessica Khoury
Pagina’s: 340
Genre: Young Adult, Science Fiction
Publicatie: Clavis, april 2014
Rating:
3,5 Eikels

Wat als wetenschap te ver gaat?

Op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan hebben wetenschappers het leven gegeven aan embryo’s. Deze wezens – de Vitro’s – beschikken over capaciteiten waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen. Maar ze hebben ook een groot gebrek. Sophie Crue is vastbesloten om Skin Island te bezoeken en haar moeder te vinden, een wetenschapper die Sophie jaren geleden heeft achtergelaten. Sophie schakelt charterpiloot Jim Julien in om haar naar het eiland te brengen. Maar eenmaal daar aangekomen, ontdekken Sophie en Jim meer dan ze wilden weten … onder meer de charmante, briljante Vitro Nicholas en de onschuldige Vitro Lux, die als twee druppels water op Sophie lijkt.

Een tropisch avontuur met een huiveringwekkende boodschap. (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Ik zal er maar meteen voor uit komen: ik vind Vitro niet een heel makkelijk boek om te reviewen. Waarom? Omdat ik het boek wel leuk vond, maar er ook wat problemen mee had.

Halverwege dit boek wist ik het zeker: dit zou niet meer dan een drie-sterren recensie gaan worden. Na een geheimzinnige email van haar moeder vertrekt Sophie plotsklaps naar het eiland waar haar moeder werkt – en waar Sophie nog nooit naar toe heeft mogen komen. Ik vond het vreemd dat haar vader amper aan bod kwam, dat Sophie hem nooit belde en dat hij zelf ook geen contact met haar onderhield. Dat het nooit echt duidelijk wordt hoe het kan dat ze nu ineens wel naar dat eiland kan. Sophie is immers nog minderjarig en haar vader heeft het haar altijd verboden.

Daarbij vond ik Sophie gedurende de eerste helft van het boek een beetje vervelend. Ze denkt helemaal niet na, maar stort zich in plaats daarvan zomaar in een gevaarlijk avontuur. Ze trekt haar jeugdvriend Jim mee die ze vervolgens zomaar aan de kant zet – op een nogal botte manier – als hij haar mee terug wilt nemen. Terwijl hij vreselijke dingen heeft moeten doorstaan voor haar. Maar nee hoor, Sophie blijft liever bij de vreemde jongen die ze nog maar net kent en een moeder die niet echt leuk is.

Tot aan die momenten vond ik het verhaal zelf wel interessant, maar dat kwam voornamelijk door Jim’s perspectief en de dingen die rondom Sophie gebeuren. Ik was ontzettend nieuwsgierig naar de ware aard van Skin Island en het geheim dat daar bewaard werd. Wel had ik in het middenstuk meerdere malen dat ik keek naar de hoeveelheid pagina’s die ik nog moest, en me afvroeg wat Khoury nog met al die pagina’s ging doen. Ik had namelijk op meerdere momenten al het gevoel dat het verhaal bijna klaar was, om er volgens achter te komen dat er nog een nieuwe aflevering achtergeplakt zat.

Toch zorgden die nieuwe afleveringen wel steeds voor een nieuwe wending in het verhaal die ik vaak niet aan zag komen. Nadat ik over de helft was, werden er steeds meer onthullingen gedaan en begon Khoury aan een reeks plottwisten die ervoor zorgden dat ik het verhaal niet meer weg kon leggen. Ook Sophie werd wat minder vervelend. Voor mij had Vitro dus even een langzame start en kwam het boek na de eerste helft pas echt tot leven. Het is ook die tweede helft die mij met verbazing heeft achtergelaten en die maakt dat ik een positieve indruk heb van dit verhaal.

Let op: je hoeft Onsterfelijk (Corpus #1) niet eerst te lezen voordat je aan dit boek begint 😉.

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_563c688c8ea35_selected-products” products=”9200000022704470″ name=”Vitro” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post