Review: Vertel me drie dingen

L&G coverAuteur: Julie Buxbaum
Pagina’s: 352
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: De Fontein, mei 2016
ISBN: 9789026139628
Rating:
4 Eikels

Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder. Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten. Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Vertel me drie dingen is een van de vijf boeken die ik heb gelezen op vakantie. Ik besloot dit boek mee te nemen omdat ik er goede verhalen over had gehoord. Daarbij sprak de beschrijving op de achterflap me erg aan. Achteraf vond ik het boek echt super tof! Misschien komt dat ook wel omdat ik het las met een lekker zonnetje aan het zwembad, maar toch.

Allereerst vind ik de personages in het verhaal erg leuk. Ze zijn erg uiteenlopend: van een stoere badboy tot nieuwe beste vriendinnen en van the high school bitch tot een homoseksuele stiefbroer. Ik vond het erg fijn dat alle personages een eigen stem hadden. Daarop aansluitend vond ik het hoofdpersonage erg fijn. Jessie heeft het erg moeilijk na de dood van haar moeder, en zeker als haar vader opnieuw gaat trouwen. Daar komt ook nog eens bij dat ze mee moet verhuizen naar Los Angeles, een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Maar dan komt mijn favoriete stem van dit boek: Iemand Niemand. Iemand Niemand lijkt mij iemand waarbij iedereen zijn/haar verhaal kwijt kan. In ieder geval via digitale kanalen. Jessie mag namelijk niet weten wie hoe hij heet of hoe hij eruit ziet. Of ik dat erg vond? Nee, totaal niet.

Image and video hosting by TinyPic

De IM’s en de e-mails tussen Jessie en Iemand Niemand vind ik namelijk de allerleukste stukken van het boek. Je leest hoe Jessie zich steeds meer op haar gemak begint te voelen bij Iemand Niemand doordat ze hem geheimen begint toe te vertrouwen. Door het verhaal (deels) op deze manier te beschrijven, race je als lezer door het boek. Ikon hem absoluut niet wegleggen, waarna ik hem binnen een paar uur lezen uit had. Daarbij wil je als lezer per se weten wie Iemand Niemand is. Er zijn een aantal verschillende personen die hem zouden kunnen zijn, waardoor je als lezer (samen met Jessie) gaat zoeken naar aanwijzingen.

Uiteindelijk vind ik de ware identiteit van Iemand Niemand nog leuker dan de virtuele Iemand Niemand. Ik kan niet zeggen dat ik niet verwachtte dat hij het was, maar dat zou ik bij iedere ‘verdachte’ hebben. Ieder van hen had namelijk wel wat motieven om Iemand Niemand te kunnen zijn. Pas in de allerlaatste bladzijdes van het boek krijg je de ware identiteit van Iemand Niemand te weten, waardoor het boek me gedurende het lezen de hele tijd in zijn greep hield.

Vertel me drie dingen vond ik dus een superleuk boek om in de zomer te lezen. Ik kan het iedereen aanraden die van luchtige, vlotte Young Adult Contemporary houdt.

Liefs,

Daphne

[bol_product_links block_id=”bol_57b622741d02b_selected-products” products=”9200000052216063,9200000055126817″ name=”3 dingen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *