Verleiding coverAuteur: Erin Watt
Pagina’s: 352
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: De Fontein, mei 2017
ISBN: 9789026143144
Rating:

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen. Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen. Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Ik was zo ongelofelijk gelukkig toen Verleiding in de Celebrate Books Box van mei zat. Ik zat al een tijdje naar dit boek uit te kijken, omdat het verhaal mij aansprak. Het deed me ergens denken aan de DIMILY-trilogie, waar ook een meisje verliefd wordt op een van haar ‘broers’. Toen Verleiding bij mij op de deurmat viel, viel het mij op dat het boek aardig dik is (hij telt 352 pagina’s). Maar toen ik het boek opensloeg, zag ik dat de tekst best een grote lettergrootte heeft. Toen ik er tijdens het lezen van de eerste paar hoofdstukken erachter kwam dat de hoofdstukken niet lang zijn (ongeveer 10 pagina’s per hoofdstuk), wist ik het zeker: dit boek ga ik binnen de kortste keren uit hebben.

En dat klopt! Verleiding las ik binnen één ruk uit. Ook nog eens heerlijk in de achtertuin, toen het zulk lekker weer was. Ik kan dus echt wel beloven dat Verleiding een onwijs verslavend boek is. Naar mijn mening komt dat doordat de personages uit dit boek zo onwijs interessant zijn, maar ook de hele setting van het verhaal. Zo is Ella stripper als beroep, omdat ze anders niet kan rondkomen. Wanneer zij terecht komt bij de onwijs rijke Royals, staat haar leven op zijn kop. In een huis met knappe broers die niets van je moeten weten en op een school waar die broers bepalen wie populair is en wie niet, moet Ella zien te overleven. Je kan het zeker overleven noemen, want als de bitches je op school niet mogen, kan je leven tot een hel worden gemaakt.

Celebrate Books ‘waarschuwde’ al dat het boek in de box van mei een box zou zijn welke seksscènes bevat. Aangezien ik vaak wel in ben voor stomende scènes, was dat juist een reden meer om deze box te bestellen. Ook was dat een reden meer om gelijk in Verleiding te beginnen, aangezien ik erg benieuwd was naar die scènes. Zouden ze echt zo heftig zijn? En ja, dat waren ze. Er wordt over seks gepraat als in een boek uit de Stout-genre. Deze scènes worden in detail beschreven, dus het is niet moeilijk jouw als lezer om er een beeld bij te vormen. Hou je niet van zulke scènes? Dan zou ik wel even nadenken of je aan dit boek zou moeten beginnen. Maar, hey, ik heb er van genoten!

Ik was benieuwd hoe dit verhaal zou eindigen, omdat er niet echt iets in het boek gebeurt wat erop kan wijzen dat er een gigantische cliffhanger aan zit te komen. Er hoeven geen mysteries worden opgelost en eigenlijk loopt het boek gewoon lekker door. Maar toen brak het allerlaatste hoofdstuk aan. En daarbij ook de cliffhanger. Ik ben ZO benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Met een zucht klapte ik het boek dicht toen ik het uit had, aangezien dit boek je meeneemt in een rollercoaster van emoties. Liefde, vriendschap, haat… Ik voelde het na het dichtslaan van Verleiding allemaal tegelijk.

Vaak stel ik mezelf de vraag wat ik van het boek vond, na lezen van de allerlaatste bladzijde. Bij dit boek twijfelde ik er geen moment over. Ik las het boek in één ruk uit, ik voelde allemaal verschillende emoties door mijn lichaam branden: dit boek vond ik geweldig.

Heb jij Verleiding al gelezen?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post