Girl Online 3: Going SoloAuteur: Tara Altebrando
Pagina’s: 384
Genre: Young Adult
Publicatie: Young & Awesome, oktober 2016
ISBN: 9789025870454
Rating:

Elf jaar geleden verdwenen zes kinderen. Ze werden nooit gevonden. Nu komen er vijf terug – zonder één herinnering aan de afgelopen elf jaar.
Avery is vijftien als het onvoorstelbare gebeurt: de vermiste kinderen keren ongedeerd terug. Allemaal, behalve haar broer Max. En geen van hen kan zich herinneren wat er is gebeurd, wie hen heeft meegenomen of waar ze al die tijd geweest zijn. Samen met de teruggekeerde Lucas zet Avery alles op alles om het mysterie op te lossen. (Beschrijving Bol.com).

goodreads button


Ik was laatst in de boekhandel, en zonder enige twijfel besloot ik Verdwenen aan te schaffen. De cover van het boek en de achterflap spraken me zo erg aan, dat ik het boek niet kon laten liggen. Toen ik die avond thuis kwam, besloot ik direct in het boek te beginnen. Door de cover en de mysterieuze omschrijving van het boek had ik aardig hoge verwachtingen.

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: die hoge verwachtingen kwamen niet uit. Ik verwachtte een super mysterieus verhaal waarin de jongeren allemaal clues krijgen uit het verleden, en samen erachter komen wat er gebeurd is. Veel spanning en actie, veel raadsels die opgelost moeten worden en een knaller van een einde. Helaas krijgt de lezer dat niet. Je krijgt wel clues mee uit het verleden, maar die zijn te vaag om er ook maar een touw aan vast te kunnen knopen. Jij als lezer kan daar helemaal niks mee, en dat vond ik zo jammer. Die clues gingen ook voornamelijk over de relaties tussen de personages, iets wat ik totaal irrelevant vond. Wat ik ook erg apart vond, zijn de gekozen perspectieven van waaruit geschreven wordt . Er zijn namelijk zes jongeren verdwenen (elf jaar geleden) waar er vijf van terug komen, maar slechts twee van de vijf krijgen een eigen stem in het boek. Het verhaal wordt dus geschreven vanuit het perspectief van twee van de teruggekomen jongeren en vanuit het perspectief van Avery, het zusje van de jongen die niet is teruggekeerd.

Daarbij is het boek op het gebied van genres totaal niet wat ik verwachtte. Ik verwachtte een gaaf contemporary actie-verhaal met veel mysterieuze kenmerken, maar op het einde werd het een beetje sci-fi-achtig en totaal niet meer geloofwaardig. Wanneer het achtergrondverhaal van de ontvoering werd onthuld, was ik totaal niet geshockt en zeker niet verrast. Terwijl ik vind dat dat zeker wel zou moeten bij dit soort boeken! Ik vond het maar ongeloofwaardig, waarna het hele verhaal ongeloofwaardig om mij neerkwam. Natuurlijk vind ik dat een schrijver al zijn fantasie mag gebruiken, maar in Verdwenen klopte het plaatje gewoon niet…

Een goed kenmerk is wel dat ik het boek niet weg kon leggen. Ook al ben ik over het boek zeker niet positief te spreken, ik had het boek wel binnen twee dagen uit. Dat vond ik toch wel heel fijn, want vaak merk ik dat ik boeken minder vind als ik er niet door kom. Echter was daar bij dit boek geen sprake van. Achteraf denk ik wel dat het snelle lezen niet per se te danken is aan het verhaal, maar puur uit nieuwsgierigheid. Ik was zo benieuwd hoe het zou eindigen. Maar ja, dan wordt het einde onthuld… en dan had heb je zoiets van: ‘Is dit het? Serieus?’.

Ik had aardig hoge verwachtingen van Verdwenen, maar jammer genoeg kwamen die verwachtingen niet uit. Het boek was helaas niet zo spannend en mysterieus als ik had gehoopt.

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post