Review: Vallen

Vallen coverAuteur: Jackie van Laren
Pagina’s: 400
Genre: Romance
Publicatie: Boekerij, juni 2016
ISBN: 9789022577226
Rating:
4 Eikels

Anne, jong en keurig opgevoed, werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de al even keurige, kreukvrije Ian. Ze interviewt Rory Maquary, beruchte Hollywood Bad Boy, leadzanger van een wereldberoemde rockband en gelauwerd acteur, en ze blijkt een onverwachte connectie te hebben met zijn driejarige zoontje Rowland, die het erg moeilijk heeft sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op Rowland past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière als journalist en voor het kind, maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar…

goodreads button

Toen ik de kans kreeg om Vallen te recenseren, was ik na het lezen van de achterflap direct nieuwsgierig. Hoewel ik bang was dat het te roman voor mij zou zijn, klonk de omschrijving goed genoeg om het een kans te geven. En ik werd absoluut niet teleurgesteld. Dit boek leest zó gemakkelijk weg, het is net alsof je een Young- of New Adult voor je neus hebt. Zeker een aanrader dus, mocht je nog je twijfels hebben.

Onze hoofdpersoon heet Anne en komt uit een ‘keurig milieu’. Nou krijg ik zelf de kriebels van het woord keurig, maar het is wel zo. Anne ís keurig. Haar vriend vond ik maar een hork, maar voor Anne staat hij voor veiligheid en degelijkheid. Als ze plots in de wereld van Rory’s wereldberoemde rockband terecht komt om voor Rory’s zoontje Rowland te zorgen, gaat er dan ook een wereld voor haar open. Én voor mij, want ik smulde van elk moment.

Afwisselend krijgen we het verhaal in lopende tekst, of vanuit de aantekeningen die Anne voor haar artikel maakt te lezen. De aantekeningen van Anne geven direct een inzicht in Anne’s persoonlijkheid en hoe zij erin zit. Zelf vond ik dat een leuk detail omdat je Anne zo heel snel leert kennen. De cultuurclash die Anne ervaart vond ik heerlijk om te lezen. Het wilde leven van een rockband, inclusief groupies, feestjes, de tourbus én alles wat je normaal gesproken niet mee zou krijgen.

Ik werd compleet meegezogen in Anne’s verhaal. De lieve kleine Rowland liet mijn hart met elke pagina meer smelten en ook Rory wist niet alleen Anne, maar mij langzaam voor zich te winnen. Waar hij voor de buitenwereld vooral bekend staat als wild en ongeremd, blijkt hij namelijk ook een heel lieve en zorgzame kant te hebben. Jackie van Laren overhaast niks en weet met haar geweldige schrijfstijl een prachtig verhaal neer te zetten, zonder dat het ook maar ergens overhaast aanvoelt of gevoelsmatig te langzaam gaat. Jackie van Laren is niet bang om dingen op te schrijven zoals ze zijn en dat kan ik enorm waarderen. Bij de kleurrijke bandleden past die onvervalste eerlijkheid perfect.

Vallen was echt een heerlijke feelgoodroman vol humor, heerlijk kleurrijke personage en meeslepende avonturen. Een gegarandeerd succesrecept voor heel wat uurtjes leesplezier!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_5810e49124fdf_selected-products” products=”9200000057332649,9200000057347677″ name=”Vallen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: Vallen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *