Review: Untitled Beauty (Somewhere-in-between #1)

Untitled Beauty coverAuteur: C.E. Wilson
Pagina’s: 166
Genre: Young Adult
Publicatie: Live & Love the Fantasy Publications, oktober 2016
ASIN: B01LYSDLFV
Rating:

Eleven. A name. A title. A sentence passed. If you aren’t beautiful, you’re less than a person, and you only have so many chances to qualify as a human being.

In her seventeen years, Eleven has seen the best and worst in humanity. She’s been passed around and abused by the bad. She’s hoped and dreamed for the good. And she’s despaired for the hand she’s been dealt. Now she’s been purchased by a wealthy man who has the ability to improve her life and help her become a Beauty – if she can put up with his erratic and controlling personality for long enough, that is. Complicating things is the appearance of a stunningly beautiful young man with amethyst eyes who treats Eleven to the rarest form of attention for a Potential: kindness.

Does Eleven trust her powerful owner to help her escape this life of servitude and enslavement, or does she gamble everything on the enigmatic young man who seems to offer her more than she could ever imagine possible?

goodreads button

Ik zit niet alleen in het street team van Elise Kova, maar ook in die van C.E. Wilson. Dus toen er gevraagd werd wie er een boek wilde reviewen was ik er als eerste bij en kreeg ik deze beauty opgestuurd. Ik had de synopsis gelezen en hij leek mij heel interessant.

Het verhaal deed mij een beetje denken aan Pretties van Scott Westerfeld, maar door dat boek kwam ik echt niet heen. Waar Pretties me totaal niet pakte, had Untitled Beauty me onmiddelijk. Het gaat er in deze wereld over hoe mooi je bent. Als je een 20 scoort dan ben je een mens en heb je een mooi leven. Scoor je onder de 20 dan ben je een potential. Je wordt op 5 leeftijden beoordeeld, bij je geboorte, 5, 12, 18 en 25. Als je een score hebt van 1 tot 10 kijken ze niet naar je om en wordt je behandelt als ongedierte, bij een score van 11 tot 19 wordt je interessant.

11 is de zeldzaamste score van allemaal. Je volgt Eleven door het verhaal heen en je houdt meteen van haar. Door haar naam deed ze me een beetje denken aan Stranger Things, maar daar lijkt het totaal niet op. Eleven heeft een mooi gezichtje, maar haar haar is te dof en haar lippen te vol. Haar karakter daarentegen is perfect, althans vind ik dan. Haar spirit kan niemand breken (a la Celaena, ToG). Ze wordt verkocht aan iemand die haar een beauty wil maken, zodat ze een slaafje voor zijn dochter kan zijn, maar eerst moet hij haar trainen. Haar leven lijkt hopeloos tot dat ze de amethyst ogen ziet. Ook alle andere karakters weten mij te grijpen, wel had ik graag nog wat meer achtergrond info willen hebben van een aantal.

Het verhaal was super kort, veel te kort naar mijn mening. Misschien omdat ik 300+ pagina verhalen gewend ben, maar opzich is het een lekkere read as je even snel iets grijpends wil lezen. Dit is deel 1 in een tot nog toe 3-delige serie. Wel gaat ieder boek over iemand anders, dus je zou ook met een van de andere boeken kunnen beginnen. Ik kan je vertellen dat het lezen van haar boeken het waard zijn. Je kan nu ook een boxset kopen bij Amazon met alle 3 de boeken!

Normaal houd ik niet zo van gezichten op de cover, maar deze heeft wel wat. Ik denk dat het Eleven moet voorstellen. Wat ik wel jammer vind is dat de andere boeken in de serie er niet zo goed bij passen.

C.E. is ook een self-published auteur, maar deze boeken zijn alleen als e-book te koop (Vandaar dat er alleen een ASIN code is en geen ISBN). Ik hoop dat ze ooit ook in fysieke copies komen, zodat ik deze mooi in mijn kast kan zetten. 2 van haar andere boeken zijn gewoon te koop als paperback, je kan ze vinden op haar website.

Lees jij wel eens boeken van self-published auteurs?

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *