Review: Until I Die (Revenants #2)

Until I Die coverAuteur: Amy Plum
Pagina’s: 357
Genre: Young Adult, Fantasy, Paranormal, Romance
Publicatie: ATOM, 3 Mei 2012
Rating:
4 Eikels

Kate and Vincent have overcome the odds and at last they are together in Paris, the city of lights and love.
As their romance deepens there’s one question they can’t ignore: How are they supposed to be together if Vincent can’t resist sacrificing himself to save others? Although Vincent promises that he’ll do whatever it takes to lead a normal life with Kate, will that mean letting innocent people die? When a new and surprising enemy reveals itself, Kate realizes that even more may be at stake—and that Vincent’s immortality is in jeopardy.
In Die for Me, Amy Plum created a captivating paranormal mythology with immortal revenants and a lush Paris setting. Until I Die is poised to thrill readers with more heart-pounding suspense, spellbinding romance, and a cliff-hanger ending that will leave them desperate for the third and final novel in the series.
(beschrijving goodreads)

goodreads button

Het tweede deel van de Revenant serie vond ik echt geweldig! Soms is het zo dat deel 2 van een serie wat minder is, maar dat is hier zeker niet het geval. De mythologie die Amy Plum gebruikt voor de Revenants en de Numa is fascinerend en het is geweldig om er nog meer over te weten te komen in deel 2.

Kate en Vincent zijn voor elkaar gemaakt, that much is true. Maar het feit dat hij een Revenant is, en het dus zijn taak is om dood te gaan om anderen te redden, en dat hij daardoor nooit ouder wordt, is vrij lastig als je een relatie hebt met een mens. In Until I Die proberen ze een manier te vinden waardoor ze bij elkaar kunnen blijven. Vincent wil het offer maken om nooit meer mensen te redden, en daar door gewoon ouder te worden. Maar Kate ziet het wat realistischer, en weet dat het bijna onmogelijk is, want de Revenants zijn voorgeprogrammeerd om levens te redden.

Onder tussen hebben de Numa, vijanden van de Revenants, een nieuwe leider en ze zijn bezig om weer op te bouwen. Ze zijn een constante bedreiging die drukt op de Revenants en nu ook Kate.

Ze gaat op zoek om iets te vinden wat kan helpen, maar als ze de oplossing vindt voor de bedreiging die de Numa’s vormen, brengt ze iedereen in gevaar. Hoe komt ze hier uit?

In dit boek speelt de romance nog meer op dan in Die For Me, en je wilt ook steeds meer weten! Wat ik ook geweldig vind van Amy Plum is dat ze de karakters waar we kennis mee hebben gemaakt in boek 1, verdiept, maar ook weer nieuwe karakters introduceert. De kindred, Jules, Charlotte en Ambrose zijn geweldig, maar ook Gaspard en de anderen, het is zo cute hoe ze gewoon een familie eigenlijk zijn.

Het echte conflict onthult zich pas op het einde, al krijg je veel clues door het boek heen. Amy Plum heeft de beslissing gemaakt om ons achter te laten met een gigantische cliffhanger, waardoor je direct door wil naar volgende en laatste boek, If I Should Die. Mijn advies, koop ze allemaal tegelijkertijd 🙂

Ik miste Charlotte wel een beetje in dit boek. Maar dat is het enige, voor de rest is het een geweldige opvolging van Die for me!

Wie is jouw favoriete Revenant? And what would you do for love?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post