Review: Unite Me (Shatter Me #1.5 & #2.5)

Unite Me coverAuteur: Tahereh Mafi
Pagina’s: 197
Genre: Young Adult, Dystopian, Fantasy
Publicatie: Harper Collins, februari 2014
Rating:
3,5 Eikels

Destroy Me tells the events between Shatter Me and Unravel Me from Warner’s point of view. Even though Juliette shot him in order to escape, Warner can’t stop thinking about her—and he’ll do anything to get her back. But when the Supreme Commander of The Reestablishment arrives, he has much different plans for Juliette. Plans Warner cannot allow.

Fracture Me is told from Adam’s perspective and bridges the gap between Unravel Me and Ignite Me. As the Omega Point rebels prepare to fight the Sector 45 soldiers, Adam’s more focused on the safety of Juliette, Kenji, and his brother. The Reestablishment will do anything to crush the resistance . . . including killing everyone Adam cares about. (Beschrijving bol.com)

goodreads button

Deze bundel had ik afgelopen december van de Sint cadeau gekregen, maar ik heb even gewacht tot ik Ignite Me uitgelezen had voordat ik er in begon. Als ik een serie fantastisch vind, kan er voor mij nooit genoeg extra materiaal zijn! Ik was dus heel erg benieuwd naar Destroy Me en Fracture Me. Omdat dit eigenlijk twee aparte novella’s zijn, zal ik ook over allebei de verhalen apart vertellen wat ik ervan vind.

Destroy Me vind ik écht fantastisch. Uiteindelijk heb ik een best grote crush op Warner ontwikkeld, en daar heeft deze novella ook zeker aan bijgedragen. Ik vind het een enorm interessant personage dat erg veel lagen heeft. Telkens als je denkt dat je weet hoe hij in elkaar zit, kom je weer een nieuwe laag tegen en blijkt er dus nog veel meer achter te zitten dan je aanvankelijk dacht. Dat vind ik het leuke aan Warner en zijn verhaal: het is nooit saai.

Fracture Me, daarentegen, vind ik wel een beetje saai. Zeker als je eerst het verhaal van Warner leest, en daarna pas dat van Adam. Warner is zo’n gecompliceerd persoon dat Adam in vergelijking echt heel eenvoudig en kleurloos lijkt. Na de eerste paar bladzijdes had ik ook eigenlijk helemaal geen zin meer om verder te lezen, want het was heel erg veel van hetzelfde – al maakte de aanwezigheid van Kenji en James nog wel wat goed. Ik ben normaal echt gek op extra materiaal, maar deze had er van mij eigenlijk niet per sé bij gehoeven. Ik denk dat ik het uiteindelijk – maar dat zeg ik met de kennis die ik nu heb, nadat ik deze novella dus heb gelezen – leuker zou vinden om meer over Kenji te lezen dan over Adam.

Zo goed als ik Destroy Me vind, zo jammer vind ik Fracture Me. Gemiddeld krijgt deze bundel van mij een score van 3,5, maar als ik ze allebei apart een score zou moeten geven zou Destroy Me een 4,5 krijgen, en Fracture Me een 2,5.

Liefs,

Monica

PS: Dit boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar bij Blossom Books! De Nederlandse titel is ‘Verwoest Me/Versplinter Me’.

[bol_product_links block_id=”bol_56afb3e285acc_selected-products” products=”9200000020340360,9200000040900190″ name=”Unite Me” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Unite Me (Shatter Me #1.5 & #2.5)”

  1. Ik weet niet meer precies wat ik van het verhaal van Adam vond, maar het verhaal van Warner vond ik echt een toevoeging. Hij krijgt echt iets meer diepgang in zijn novelle.

    1. Ja, dat vond ik dus ook! Er wordt nog steeds maar een tipje van de sluier opgelicht, but it left me wanting more! -Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *