Twintig Regels Liefde coverAuteur: Rowan Coleman
Pagina’s: 350
Genre: Chicklit, Contemporary
Publicatie Boekerij, Maart 2016
Rating:
4,5 Eikels

Stel dat je nog maar één kans had? Eén kans om een brief achter te laten voor degene van wie je houdt? Wat zou je schrijven?

Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe wordt je een goede vader? Stella belooft dat ze brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief die ze eerder wil posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop… (Beschrijving achterkant)

goodreads button

Twintig Regels Liefde gaat over de verpleegster Stella, die tijdens haar nachtdiensten in een hospice een zware taak op zich neemt: ze schrijft brieven voor haar patiënten, waarin zij hun laatste boodschap aan iemand kwijt kunnen. Wat me verbaasde is dat dit boek niet alleen over Stella ging, maar er ook een aantal andere karakters aan bod kwamen. Waarom deze karakters er precies in zitten en wat ze met elkaar te maken hebben, daar kom je later in het boek pas achter.

Het is een boek waarvan ik van tevoren eigenlijk al had kunnen weten dat het een emotionele rollercoaster zou worden. Toch wist het me te verrassen. Ik bleef me constant afvragen hoe bepaalde gebeurtenissen zouden (af)lopen. Het wordt allemaal heel goed uitgelegd, maar de auteur weet toch veel informatie achter te houden zonder dat je het eigenlijk doorhebt. Ik wilde maar verder blijven lezen!

Bovendien ben ik ook een beetje verliefd geworden op de schrijfstijl van deze auteur. Natuurlijk is het een vertaling en zouden niet alle woordspelingen, grapjes en metaforen in het Nederlands even goed klinken als in het Engels, maar ik vond het helemaal niet opvallend of storend.

Het verhaal is eigenlijk heel anders dan ik aan de hand van de cover had verwacht en ik vind deze dan ook niet zo goed bij dit verhaal passen. Aan de hand van de cover zou ik dit boek namelijk nooit oppakken omdat het op mij overkomt als een strandromannetje, maar dat is het dus absoluut niet.

Twintig Regels Liefde is een boek wat mij positief wist te verrassen en wat veel meer diepgang had dan ik oorspronkelijk had verwacht. Volgens goodreads valt dit onder de categorie ‘chicklit’, een genre wat ik bijna nooit lees, maar dit boek is zeker een goede uitzondering op de regel. Ik heb ervan genoten!.

Heb jij Twintig Regels Liefde al gelezen?

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post