Review: Twintig Regels Liefde

Twintig Regels Liefde coverAuteur: Rowan Coleman
Pagina’s: 350
Genre: Chicklit, Contemporary
Publicatie Boekerij, Maart 2016
Rating:
4,5 Eikels

Stel dat je nog maar één kans had? Eén kans om een brief achter te laten voor degene van wie je houdt? Wat zou je schrijven?

Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe wordt je een goede vader? Stella belooft dat ze brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief die ze eerder wil posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop… (Beschrijving achterkant)

goodreads button

Twintig Regels Liefde gaat over de verpleegster Stella, die tijdens haar nachtdiensten in een hospice een zware taak op zich neemt: ze schrijft brieven voor haar patiënten, waarin zij hun laatste boodschap aan iemand kwijt kunnen. Wat me verbaasde is dat dit boek niet alleen over Stella ging, maar er ook een aantal andere karakters aan bod kwamen. Waarom deze karakters er precies in zitten en wat ze met elkaar te maken hebben, daar kom je later in het boek pas achter.

Het is een boek waarvan ik van tevoren eigenlijk al had kunnen weten dat het een emotionele rollercoaster zou worden. Toch wist het me te verrassen. Ik bleef me constant afvragen hoe bepaalde gebeurtenissen zouden (af)lopen. Het wordt allemaal heel goed uitgelegd, maar de auteur weet toch veel informatie achter te houden zonder dat je het eigenlijk doorhebt. Ik wilde maar verder blijven lezen!

Bovendien ben ik ook een beetje verliefd geworden op de schrijfstijl van deze auteur. Natuurlijk is het een vertaling en zouden niet alle woordspelingen, grapjes en metaforen in het Nederlands even goed klinken als in het Engels, maar ik vond het helemaal niet opvallend of storend.

Het verhaal is eigenlijk heel anders dan ik aan de hand van de cover had verwacht en ik vind deze dan ook niet zo goed bij dit verhaal passen. Aan de hand van de cover zou ik dit boek namelijk nooit oppakken omdat het op mij overkomt als een strandromannetje, maar dat is het dus absoluut niet.

Twintig Regels Liefde is een boek wat mij positief wist te verrassen en wat veel meer diepgang had dan ik oorspronkelijk had verwacht. Volgens goodreads valt dit onder de categorie ‘chicklit’, een genre wat ik bijna nooit lees, maar dit boek is zeker een goede uitzondering op de regel. Ik heb ervan genoten!.

Heb jij Twintig Regels Liefde al gelezen?

Liefs,

Monica

5 Comments on “Review: Twintig Regels Liefde”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *