Review: Tienduizend hemels boven jou (De Vuurvogel #2)

HVMEW coverAuteur: Claudia Gray
Pagina’s: 336
Genre: Young Adult
Publicatie: HarperCollins Young Adult, augustus 2016
ISBN: 9789402710205
Rating:

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken. Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen… (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Tienduizend hemels boven jou is het vervolg op Duizend stukjes van jou uit de Vuurvogel-trilogie. Het eerste deel van deze trilogie sprak me vooral aan door de prachtige cover. Maar na het lezen van dat boek ben ik helemaal fan van deze serie. Doordat in deze serie door dimensies heen wordt gereisd, voel dit boek zo veel anders aan dan andere Young Adult-boeken. Het verhaal wordt op een unieke wijze weergegeven, alsof jij diegene bent die naar andere dimensies reist.

De introductie van Tienduizend hemels boven jou is iets wat ik direct heel erg prettig vond aan het verhaal. Het wordt geschreven alsof Marguerite je opbelt en zegt: ‘Luister eens, dit is er de afgelopen maanden gebeurd.’ Dat komt omdat deel 1 en 2 niet helemaal op elkaar aansluiten; er zitten een aantal maanden tussenin. Maar door deze introductie wordt je helemaal op de hoogte gebracht van de stand van zaken en de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden in de tussentijd. Daarbij wordt je er (kort) aan herinnerd welke belangrijk dingen plaatsvonden in het eerste deel van het boek, en waar het boek mee eindigde. Dit vond ik heel erg fijn, omdat het al een tijdje terug is dat ik Duizend stukjes van jou had gelezen en ik niet meer precies wist wat er allemaal gebeurde.

Maar na de toffe introductie trekt de schrijfster je verder het boek in. Claudia Gray heeft in Tienduizend hemels boven jou weer fantastische dimensies weten te creëren: de Marguerite die in oorlog zit in San Francisco, Marguerite die terecht komt in de onderwereld van New York, en nog meer. Daarbij keert ze terug naar een bekende dimensie, waar ze een schokkende ontdekking doet over die Marguerite… In ieder van de verschillende dimensies komen de meeste personages terug die ook in de ‘gewone’ dimensie van Marguerite voorkomen. Ik vond het leuk dat de personages uit de andere dimensies zowel gelijkenissen als verschillen vertoonden ten opzichte van hun personage uit de gewone dimensie. Zo zie je maar hoe iemand door de jaren heen kan veranderen door zijn of haar omgeving… Dit is echter niet altijd even leuk voor Marguerite, aangezien zij hierdoor ook een minder goede kant van Paul krijgt te zien.

Wat ik een groot pluspunt aan het tweede deel vind, is dat bepaalde dingen uit deel 1 worden teruggekoppeld naar dit boek. Zaken waarover je in dat deel wel las, maar waar je toentertijd nog geen betekenis aan kon hangen. Maar in Tienduizend hemels boven jou worden deze zaken verder toegelicht. Ik vond het dus erg fijn dat op deze manier de serie aan elkaar gekoppeld wordt, alsof er een grote koepel boven de drie losse boeken hangt. Soms lees ik wel eens een trilogie waarbij elk boek zijn eigen verhaal lijkt te hebben, en dat het volgende deel weer over iets heel anders gaat. Maar tot nu toe lijkt het alsof de boeken sterk met elkaar samenhangen, alsof het niet maar losse delen zijn.

Tienduizend hemels boven jou heeft me dus zeker weten te vermaken. Claudia Gray heeft me weer kennis laten maken met verschillende dimensies, wat ik heel erg tof vindt. Ik kan echt niet wachten op het derde en laatste deel van deze serie, die over een aantal maanden zal verschijnen, aangezien dit deel met een enorme cliffhanger eindigt.

Liefs,

 

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post