Review: The Row

The Row coverAuteur: J.R. Johansson
Pagina’s: 352
Genre: Young Adult, Mystery
Verwachtte Publicatie: Farrar, Straus and Giroux (BYR), oktober 2016
ISBN: 9780374300258
Rating:
4,5 Eikels

A death sentence. A family torn apart. One girl’s hunt for the truth.

Seventeen-year-old Riley Beckett is no stranger to prison. Her father is a convicted serial killer on death row who has always maintained that he was falsely accused. Riley has never missed a single visit with her father. She wholeheartedly believes that he is innocent.

Then, a month before the execution date, Riley’s world is rocked when, in an attempt to help her move on, her father secretly confesses to her that he actually did carry out the murders. He takes it back almost immediately, but she cannot forget what he’s told her. Determined to uncover the truth for her own sake, she discovers something that will forever change everything she’s believed about the family she loves. (Beschrijving goodreads)

goodreads button

Ik ben zo blij met Jenn als auteur en vriendin. Vorig jaar tijdens het interview op TAS in Parijs vertelde ze me al over dit boek waar ze mee bezig was. De paar woorden die ze me toen gaf maakte het als zo dat ik erg geïnteresseerd was in dit boek. Toen ik 2 maanden geleden een oproep zag voor bloggers om het boek aan te vragen en ik daar de synopsis las was ik verkocht. Gelijk heb ik mij aangemeld en een maand later kreeg ik het boek toegestuurd.

Ik had hoge verwachtingen van dit boek, aangezien haar andere stand alone, Cut Me Free, ook zo goed is. Jenn heeft een manier van schrijven die je beetpakt en je niet meer los laat totdat het boek uit is. Dat is haar hier ook gelukt.

Ik had al mijn eigen conclusies al getrokken nog voordat ik het boek opensloeg. Voor Riley draait het er natuurlijk allemaal om of haar vader het nou wel of niet gedaan heeft. Het hele boek door bleef mijn eerste conclusie in mijn hoofd spoken, maar er weren toch punten waar ik niet zo zeker meer was van mijn zaak. Het is bijna eng hoe goed Jenn sommige karakters zo goed neer zet.

Er was dan ook geen enkel overbodig karakter, en ze waren allemaal zo echt. Hoewel ik nooit in zo’n situatie heb gezeten voelde ik met ze mee, hun angst, blijdschap en machteloosheid. Ook vond ik de combinatie van Riley en Jordan episch. Zij de dochter van een veroordeelde moordenaar die het al dan wel of niet op zijn geweten heeft, hij de zoon van de man die Riley’s vader heeft opgepakt. Dit brengt veel conflict met zich mee. Ik wilde bijna de popcorn pakken, maar ik kon het boek niet wegleggen.

Dit onderwerp ben ik nog nooit tegengekomen in een YA en het voelde dan ook als een breath of fresh air. Er is vast wel over geschreven, maar niet op zo’n manier volgens mij. Je leert ook best veel van dit boek vond ik. Voorordelen zijn front en centre hier en in de wereld waarin we nu leven kan het geen kwaad om er bewust van te worden gemaakt hoe kapot het een persoon kan maken.

Het enige wat ik jammer vind is de cover. Er wordt zeker wel benadrukt waar het boek overgaat, maar ik vind hem niet zo mooi. Haar andere covers vind ik beter, die spreken mij meer aan.

Ik kan niet wachten tot ik haar nieuwe project in handen heb. Ze heeft me al wat dingen vertelt en ik ben enorm blij. Zodra ik wat los mag laten hier over zullen jullie het ook weten.

Houd dit boek dus zeker in de gaten want in oktober kan je heb bestellen en hij is het zeker waard!

Liefs,
Melisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *