Review: The Prophecy of Shadows (Elementals #1)

 The prophecy of Shadows coverAuteur: Michelle Madow
Pagina’s: 308
Genre: Young Adult
Publicatie: Dreamscape publishing, januari 2016
ISBN: 9780997239492
Rating:
3,5 Eikels

Witches are real. They’re descendants of the Greek gods.

Nicole Cassidy is a witch descended from the Greek gods… but she doesn’t know it until she moves to a new town and discovers a dangerous world of magic and monsters that she never knew existed.

When the Olympian Comet shoots through the sky for the first time in three thousand years, Nicole and four others — including mysterious bad-boy Blake — are gifted with elemental powers. But the comet has another effect — it opens the portal to another dimension that has imprisoned the Titans for centuries. After an ancient monster escapes, it’s up to Nicole and the others to follow a cryptic prophecy in time to save the town… and possibly the world. (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Tijdens de release party van Elise Kova voor Crystal Crowned heb ik meegedaan aan veel giveaways. Met een van deze giveaways won ik dit ebook. Ik had er nog nooit van gehoord, maar de cover sprak mij wel aan. Gelijk nadat ik de eerste paar pagina’s had gelezen melde ik mij ook aan voor haar streetteam.

Tijdens delen van het verhaal deed het me denken aan een mix tussen de Huis van de nacht serie en de Percy Jackson serie. Maar dan toch net even anders. Misschien kwam het door de herkenningen, maar ik vond dit boek zo fijn om te lezen. Hij was dan ook zo uit.

Dat is niet te zeggen dat ik geen kritiek punten heb voor dit boek. Je wordt in een wereld voor magie gegooid en leert samen met Nicole alles stukje bij beetje kennen. Wat ik jammer vond was dat het voelde alsof het een vrij korte introductie was en toen gelijk overging in de zoektocht naar het antwoord op de profetie. Ik had graag wat meer ontwikkeling van Nicole meegemaakt in plaats van wat er nu gebeurde, binnen een week gaat ze van ontwetent mens naar epische heks.

Wat ik wel tof vond was het gebruik van de Griekse goden. Ik hield van De Godinnentest en sommige elementen zag ik hiervan terug en daar werd ik heel blij van. De heksen zijn het nageslacht van de goden, maar de magie in hun bloed is zo verdunt door de jaren dat ze geen demigoden meer zijn maar heksen. Ik vond de zoektocht tof. Misschien een beetje makkelijk, maar toch erg tof.

De karakters zelf deden me ook een beetje aan Huis van de Nacht of Wicca denken. Het draait allemaal om Nicole, Kate, Chris, Blake en Danielle. Nicole is een aardige karakter, maar je komt niet veel over haar te weten. Kate is vriendin van Nicole en heeft altijd alle antwoorden klaar op vragen die de groep heeft. Chris is een beetje de clown van het stel, maar wel betrouwbaar en lief. Blake en Danielle zijn een stel, al zijn het wel hele andere karakters. Blake is een beetje de cool guy, doet dingen die niet helemaal door de vingers kunnen, maar het is wel een goeie jongen. Daniëlle is de typische Queen Bee. Oh wee als er iemand beter is dan haar of als ze ook maar denkt dat je achter haar vriendje zit, dan wordt ze gemeen en vals. Maar wellicht heeft ze nog een andere kant.

Normaal houd ik totaal niet van mensen op de cover, maar deze spreekt mij wel aan. Als je alle covers bijelkaar ziet zie je alle elementen. Deze cover moet Nicole voorstellen.

Zoek je een easy read met een vleugje van Percy Jackson meets Huis van de nacht? Dan is dit het boek voor jou. En als je snel bent kan je hem nu op de website van Michelle Madow downloaden.

Liefs,
Melisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *