The Path Keeper coverAuteur: N. J. Simmonds
Pagina’s: 429
Genre: YA, Romance, Mythologie
Publicatie:  februari 2017, Accent Press
ISBN: 9781786155061
Rating:

What if every coincidence was a tiny miracle? What if our life was already mapped out before birth? What if someone had the power to change the path we were destined to follow?

Ella hates her new life in London, she misses Spain and she’s struggling to get over her past until she meets Zac. He has always loved her but he isn’t meant to be part of Ella’s story. Not this time. Not ever. Little does she know that his secret is the one thing that will tear them apart and will force her to live in a world that no longer makes sense, a world more dangerous than she could ever imagine.

The first in a thrilling new YA fantasy series, The Path Keeper is a tale of passion and secrets, of first loves and second chances, and the invisible threads that bind us. Can love ever be stronger than fate?

goodreads button

The Path Keeper is één van de boeken die ik tijdens LBF van Accent Press kreeg. Hij leek mij super tof na de kaft te hebben gezien en de blurb te hebben gelezen. Ook hoorde ik later van Emmy dat ze ernaar uitkeek, dus kon ik niet wachten om eraan te beginnen. Helaas heeft het door de drukte iets langer geduurd, maar wat vond ik het een tof boek!

Voor degene die me langer kennen dan vandaag, weten dat ik houd van verhalen met engelen en past lives. Dit verhaal heeft het allemaal, maar dan dat met een twist. Je switcht af en toe tussen het heden en het verleden, en leert zo meer over wat er aan de hand is. Ookal vond ik het niet altijd fijn om te switchen, was het wel nodig voor het verhaal. Ondanks de switches las het wel echt lekker weg.

De toon van het verhaal deed me een beetje denken aan The Violet Eden serie, die heeft ook op een beetje dezelfde manier met engelen en teen drama te maken. Het grootste gedeelte van het verhaal wordt verteld vanuit Ella’s perspectief, dus is het gehalte teen drama niet out of place, zeker niet door wat ze heeft meegemaakt. Wel vond ik haar ietwat jong klinken voor haar 19 jaar en irriteerde ik me een heel klein beetje aan het damsel in destress syndroom.

Toch, ook al klinkt het wat tegenstrijdig vond ik de meeste karakters fijn. Ik hield best wel van Zac. Hij is een beetje twee stereotypes in een. Aan de ene kant is hij kei lief en beschermend, aan de andere kant is hij erg brooding. Hij is wel echt de sterke Hero van het verhaal, en ik gok dat dat in het volgende deel nog erger wordt. Die moeder van Ella kon ik echt niet uitstaan. In dit leven niet, en in haar vorige ook niet. Later kom je wel cruciale dingen over haar te weten en ik ben ook erg benieuwd wat er met haar gebeurt in deel 2. Twee karakters die een beetje useless waren waren Ella haar vriendinnen, ik hoop dat de schrijfster meer met hun gaat doen, want ik was wel benieuwd naar hun achtergrond en wilde graag wat meer diepte. Natuurlijk is er ook een karakter that we love to hate, Sebastian. Ik zal niet al te veel verklappen, maar ik hoop echt dat hij in het volgende deel zit, want ik denk dat hij meer te vertellen heeft.

Natali Drake die schrijft on de pseudoniem N. J. Simmonds is nog niet heel bekent als schrijfster, maar heeft toch al best veel kennins opgedaan in de uitgeverij wereld in Engeland. The Path Keeper is haar debuut als YA auteur. Ook misschien leuk om te weten is dat ze deels in Nederland woont. Ik mocht haar ontmoeten op YALC en ze verklapte dat we veel meer over Zac’s achtergrond te weten krijgen en dat de volgende cover waarschijnlijk rood met twee veren wordt. Past er mooi bij denk ik.

Ik raad dit boek zeker aan. Misschien lekker in om nog even op de valreep voor dat school weer begint een vrij makkelijk boek te lezen met Romance, Angst en Mythologie. Kan je doorbreken wat voorbestemd is? Of zit je voor altijd vast aan wat je gekozen hebt?

Wat vind jij van Engelen verhalen?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post