Review: The Choice

The Choice Auteur: Nicholas Sparks
Pagina’s: 304
Genre: Roman
Publicatie: Boekerij, januari 2016
Rating:
3 Eikels

Travis Parker heeft alles wat hij maar kan wensen: een leuke baan, goede vrienden en een prachtig huis. Hij geniet met volle teugen van het leven en is ervan overtuigd dat een relatie hem alleen maar in de weg zou staan. Tot Gabby Holland naast hem komt wonen.

Travis doet zijn best contact met haar te krijgen, maar de mooie Gabby lijkt er niet van gediend. Ondanks al haar afwijzingen, en ondanks de aanwezigheid van Gabby’s vriend, probeert Travis dicht bij haar te komen. Zijn koppige pogingen zijn het begin van een emotionele reis die geen van beiden had kunnen voorzien en hun confronteert met de hartverscheurende vraag: hoe ver kan en mag je gaan in de hoop op liefde? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Toen ik hoorde dat er een nieuwe verfilming kwam van een boek van Nicholas Sparks was ik razend enthousiast. Niet puur en alleen om de film, maar ook om het feit dat er dan weer een nieuw boek van hem naar het Nederlands vertaald zal worden! Uitgeverij Boekerij heeft namelijk zijn boeken van de laatste vier boekverfilmingen allemaal vertaald naar het Nederlands, net voordat de nieuwe films verschenen. Ik ben echt dol op Nicholas Sparks, en van al zijn verhalen heb ik heel erg genoten. Ook dit boek vond ik leuk, alleen pakte het mij niet zo goed als zijn vorige boeken.

De hoofdpersonages zijn erg fijn. Gabby is een eigenwijze vrouw die goed weet wat ze wil. Ze komt uit een rijk gezin, en haar moeder vind het maar raar dat ze kiest voor een carrière. Volgens haar moeder hoort een vrouw niet te werken, maar thuis te zijn om voor de kinderen te zorgen. Toch trekt Gabby hier niets van aan, en gaat door met haar studie. Daarbij is Gabby zeker niet op haar mondje gevallen. Ze zegt (meestal) wat ze denkt, en ze durft heel hard tegen Travis in te gaan. Dat vind Travis zo leuk aan haar. Ze is een uitdaging om mee samen te zijn, en Travis grijpt die uitdaging met beide handen aan.

Toch heb ik dit boek drie eikeltjes gegeven, omdat ik het verhaal op zich niet erg spannend vond. Natuurlijk is het een mooi verhaal over twee mensen die elkaar proberen te vinden, maar het verhaal wist me minder de pakken in vergelijking met Sparks’ andere boeken. Bij het lezen van zijn boeken krijg je halverwege al het idee hoe het verhaal zou gaan eindigen, en dat gevoel kreeg ik ook bij The Choice. Hoewel het voorspelbare me in zijn andere boeken niet zo erg stoorde, stoorde me het in dit boek wel. Ik kreeg na het lezen van The Choice niet het zelfvoldane gevoel dat ik echt iets nieuws had gelezen, en dat stelde me erg teleur.

Na het lezen van dit boek ben ik toch naar de bioscoop geweest om de film te bekijken. En wat bleek: ik vond de film veel leuker dan het boek! De hoofdpersonages leken meer tot leven te komen en de gebeurtenissen werden mooier weergegeven. Daar komt ook nog eens bij kijken dat er zo veel verschillen zitten tussen het boek en de film. Wat de verschillen zijn vertel ik natuurlijk niet, daar moet je zelf maar achter komen. Daarbij kon ik tijdens het kijken van de film zoals gewoonlijk mijn tranen niet bedwingen.

The Choice vond ik achteraf minder leuk dan dat ik had verwacht. Het verhaal was niet helemaal wat ik had gehoopt, maar het staat wel vol met mooie quotes en anekdotes.

Liefs,

Daphne

One Comment on “Review: The Choice”

  1. Ik heb van Sparks alleen maar The Notebook gelezen en die vond ik zó slecht dat het daarna voor mij wel klaar was haha. De films zijn zoveel fijner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *