Review: The Blood of the Hydra (Elementals #2)

 The prophecy of Shadows coverAuteur: Michelle Madow
Pagina’s: 310
Genre: Young Adult
Publicatie: Dreamscape publishing, april 2016
ISBN: 9781311296788
Rating:
3 Eikels

A demigod who can kill with a touch. It’s an ability that must be kept secret, even from those trusted most.

Finding out that she was a witch was strange enough, but now Nicole must face the realization that she has the rare power to kill with just a touch. No one can know her secret — not even Blake, who she’s had undeniable chemistry with since first moving to town.

Now Nicole, Blake, and the three others with elemental powers must stop a series of monsters that they previously believed to be dead from rising once again and destroying the mortal world. The creatures they face on this journey will be more dangerous than anything they’ve encountered yet. Will they all survive the quest? And how long will it be until Nicole is forced to use her ability to kill in front of everyone, revealing the true darkness of her powers?

Find out in The Blood of the Hydra, and join the Elementals on their quest to save the world — or die trying.(Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Doordat ik in het streetteam zit bij Michelle kreeg ik dit boek ook toegestuurd nadat ik deel 1 had gewonnen. Ik was erg benieuwd.

Nadat ik The Prophecy of Shadows had gelezen ging ik eigenlijk gelijk door The Blood of the Hydra. Het las zo makkelijk weg dat het me hielp om toch te blijven lezen ondanks dat ik een beetje in een dipje zit.

Maar buiten het feit dat het makkelijk leest ben ik niet heel weg van dit deel. Deze keer krijgen ze een daadwerkelijke opdracht en zijn daar bijna het hele boek mee bezig. Ze moeten 3 dingen vinden die hun zal helpen om Kerberos weer te sluiten. De opdracht lijkt makkelijker dan het is. Ook is Nicole steeds bezig met haar krachten, ze is enorm bang dat ze gestraft wordt ervoor. Ook weet ze niet wat ze aanmoet met Blake.

Op de een of andre manier pakt dit verhaal me niet echt, terwijl ik wel fan ben van Griekse mythologie. Die delen van het verhaal vind ik ook zeker tof, maar de rest van het verhaal het is net net niet. Deel 1 vond ik nog wel oké, alles is nieuw, maar hier wordt het een beetje saai. Misschien is het gewoon haar schrijfstijl dat mijn niet ligt.

Als ik de volgende delen krijg dan wil je ze graag lezen, maar ik denk niet dat ik ze zou kopen. Overigens zijn deze niet op bol.com verkrijgbaar. Haar andere series wel, daar moet ik nog aan beginnen.

Wat ik wel tof vind zijn de covers. Op iedere cover staat een lid van de Elementals. Vorig deel was het Nicole, en dit deel is het Blake. Ik wil hem iedere keer Christian noemen (Vampire Academy). Normaal houd ik niet zo van gezichten op de cover, maar hier vind ik ze wel uitnodigend.

Als je opzoek bent naar iets voor tussendoor en houd je van Griekse mythologie dan is deze serie een prima keus. Deel 1 kan je nog steeds op de haar site vinden.

Liefs,
Melisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *