Review: The Adoration of Jenna Fox (Jenna Fox Chronicles #1)

The Adoration of Jenna Fox coverAuteur: Mary E. Pearson
Pagina’s: 259
Genre: Young Adult,Science Fiction, Dystopia, Mysterie.
Publicatie: Walker & Company, April 2008
Rating:
3,5 Eikels

A seventeen-year-old girl wakes from a year-long coma and is told her name is Jenna Fox. She doesn’t remember the accident; she doesn’t remember her life; she doesn’t remember herself. Her parents show her home movies of her past, but is she really the same girl she sees on the screen? (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Dit was een boek dat ik eigenlijk per toeval tegenkwam op Goodreads, terwijl ik er op dat moment nog niet van andere mensen over gehoord had. Het leek me wel heel interessant, dus ik heb het toch aangeschaft en ben er vrijwel meteen in begonnen. Onder welk genre – behalve ‘Young Adult’ – ik dit boek moet plaatsen weet ik eigenlijk niet zo goed. Het is een science fiction boek, maar ook een coming of age verhaal met heel veel lege plekken en mysteries die opgelost moeten worden.

Je volgt het verhaal van de zeventienjarige Jenna, die wakker wordt uit een coma na een tragisch ongeluk (wat ze op wonderbaarlijke wijze overleefd heeft???) en niet meer weet wie of wat ze is. Haar ouders vertellen haar dat ze Jenna heet, maar ze weet eigenlijk zelf compleet niet meer wie deze persoon is. Alles wat ze over zichzelf weet in het begin zijn de dingen die andere mensen haar verteld hebben of hebben laten zien. Langzaam maar zeker komen flarden van haar geheugen terug, en ik heb als lezer het gevoel dat je samen met Jenna haar verleden aan de hand van haar herinneringen terug in elkaar probeert te puzzelen.

Naarmate je verder komt in het boek worden er dan ook steeds meer dingen ontrafeld, wat ook weer allerlei nieuwe vragen met zich mee brengt. En ten midden van alle antwoorden die Jenna krijgt, zijn er toch een aantal dingen die niet kloppen. Op dit moment was het voor mij als lezer allang duidelijk dat Jenna’s ouders dingen voor haar verbergen, terwijl Jenna zich dat zelf nog niet echt realiseert. Dingen die mogelijk het daglicht niet kunnen verdragen, maar die toch compleet iets anders blijken te zijn dan wat je zou verwachten.

Ik kwam er trouwens na het lezen achter dat er ook nog twee vervolgdelen zijn, wat mij best verbaasde. Na het lezen van dit boek had ik namelijk wel het idee dat dit een afgerond verhaal was en dat het een standalone zou moeten zijn. Dat er twee vervolgdelen zijn voelt voor mij dan ook een beetje als uitmelkerij.

Dit boek gaf mij de kriebels op allerlei verschillende manieren. En toen ik er op het einde achter kwam wat er nu eigenlijk echt met Jenna aan de hand is, voelde ik me ook een beetje lichtelijk ontregeld. Of dat iets positiefs of negatiefs is, weet ik zelf eigenlijk ook niet. Hoewel ik het een interessant en leuk boek vond om te lezen, vond ik het einde nog steeds een beetje … vreemd.

Liefs,

Monica

Dit boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar bij The House of Books! De Nederlandse titel is ‘Het Leven van Jenna Fox’.

[bol_product_links block_id=”bol_5651c7293d92d_selected-products” products=”1001004006539896,1001004007138038″ name=”the adoration of jenna fox” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 Comments on “Review: The Adoration of Jenna Fox (Jenna Fox Chronicles #1)”

  1. Ik heb dit boek lang geleden eens gelezen en vond het eigenlijk heel tof. Maar ook ik wist niet dat er vervolgdelen waren en ben dus nooit verder gekomen dan deel één 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *