Review: The 100 (The 100 #1)

The 100 coverAuteur: Kass Morgan
Pagina’s: 323
Genre: Young Adult, Science Fiction, Dystopian
Publicatie: Little Brown, Maart 2014
Rating:
5 Eikels

Ever since a devastating nuclear war, humanity has lived on spaceships far above Earth’s radioactive surface. Now, one hundred juvenile delinquents are being sent on a dangerous mission: to recolonize the planet. It could be their second chance at life… or it could be a suicide mission.

Clarke was arrested for treason, though she’s haunted by the memory of what she really did. Wells came to Earth for the girl he loves – but will she ever forgive him? Bellamy fought his way onto the transport pod to protect his sister, and Glass managed to escape, only to find that life on the ship is just as dangerous as she feared it would be on Earth. In a savage land, the hundred must fight to survive. They were never meant to be heroes, but they may be mankind’s last hope. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Ongeveer een jaar geleden raadde een vriendin van mij de televisieserie The 100 aan. Niet lang daarna ben ik er helemaal geobsedeerd door geraakt. Wat een gave en spannende serie is dat! Later kwam ik er achter dat deze televisieserie gebaseerd was op de boeken van Kass Morgan, die ik natuurlijk toen ook wilde lezen. Er werd mij van verschillende kanten verteld dat de boeken en de televisieserie wel erg van elkaar verschillen. Achteraf gezien ben ik blij dat ik dat van tevoren wist, anders was ik waarschijnlijk heel teleurgesteld geweest en had ik de boeken lang niet zo leuk gevonden.

Door de waarschuwingen vooraf begon ik aan het eerste boek met het idee in mijn hoofd dat dit waarschijnlijk een compleet ander verhaal zou zijn dan de serie. I wasn’t completely wrong. Wat ik leuk vind aan de boeken is dat er vanuit vier perspectieven wordt verteld: Clarke, Wells, Bellamy, en een karakter wat we niet van tv kennen: Glass. Ik vond het heel leuk om het verhaal vanuit verschillende personen mee te maken. Zo kom je voor mijn idee ook sneller meer over de achtergrond van elk karakter te weten.

In grote lijnen is het verhaal nog steeds hetzelfde: Door een kernramp is de aarde niet meer bewoonbaar en is de mensheid – wat er nog van over is – gedwongen om in ruimteschepen te overleven. De voorraden beginnen echter op te raken, dus besluiten ze 100 jeugdgevangenen naar de aarde te sturen om te kijken of die weer bewoonbaar is. Daar komen ze uiteraard voor allerlei onverwachte problemen te staan. Het zijn vooral de subplots van het boek die anders zijn in de serie. Niet alle karakters uit het boek zijn overgenomen in de televisieserie. Ergens vind ik dit jammer, want ik had Glass, Thalia, Sasha, Graham, Lily, Priya, Asher en Luke graag op mijn tv scherm gezien. Aan de andere kant hebben we er in de serie wel Finn, Raven, Jasper, Monty, Lincoln, Abby, Kane, Anya en Lexa voor in de plaats gekregen.

Ondanks dat de verhoudingen tussen de verschillende karakters in het boek heel anders zijn dan die in de serie, vond ik het verhaal alsnog spannend en enorm interessant om te lezen. Ik vind het een originele Young Adult, niet zo zeer vanwege de post-apocalyptische elementen, maar wel vanwege de wetenschap en politiek in het verhaal. Ik bedoel, dat de mensheid de ruimte in vlucht heb ik al vaker gehoord. Maar dat ze daarna ook terug gaan? Tell me more! De schrijfstijl was ook erg prettig en dus had ik dit boek binnen enkele dagen al uit. Het is een enorm leuk boek, maar je moet het wel los kunnen zien van de televisie serie.

Liefs,

Monica

PS: Dit boek is trouwens ook in het Nederlands verkrijgbaar bij Blossom Books!

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post