Test. cover Auteur: Mirjam Mous
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Mysterie, Thriller
Publicatie: Van Holkema & Warendorf, september 2013
Rating:
5 Eikels

Elvis Long woont in een Engelse kustplaats. Het is de eerste dag van de zomervakantie en hij heeft met Talisha afgesproken op de pier. Maar daar zal hij nooit aankomen. Want zodra hij buiten komt, wordt er een briefje in zijn handen gedrukt. “Dit is een test”, staat er in zwarte, handgeschreven letters. We hebben je vader. Vertel het aan niemand anders teken je zijn doodsvonnis. Elvis denkt eerst dat het een grap is, maar al gauw blijkt zijn vader echt verdwenen te zijn. En wat nog vreemder is: de kidnappers vragen geen losgeld. Langzaam wordt duidelijk dat het niet om een gewone ontvoering gaat. Het gaat om Elvis. (beschrijving Goodreads.com)

goodreads button

Een hele tijd geleden heb ik, van de lieve mensen bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, dit boek (gesigneerd!) mogen ontvangen. Bedankt hiervoor! Omdat mijn to-read stapel tot aan mijn plafond reikte en er een aantal andere pareltjes voorrang hadden, duurde het een tijdje tot ik aan Test. begon. Om eerlijk te zijn ben ik niet heel erg fan van Nederlandse Young Adults (en dan bedoel ik Nederlands geschreven YA, niet vertaald!). Op de een of andere manier pakken mij die niet zoals Engelse of Amerikaanse en vind ik het al snel ongeloofwaardig. Ook dat was een reden dat ik het lezen van Test. uitstelde, maar uiteindelijk pakte ik hem toch op.

Het verhaal volgt Elvis Long, een doodnormale 15-jarige die geniet van zijn zomervakantie. Totdat hij naar buiten loopt om af te spreken met een vriendin en hij een briefje in zijn handen gedrukt krijgt. De boodschap: “Dit is een test. We hebben je vader. Vertel het aan niemand anders teken je zijn doodsvonnis.” Van de ontvoerders krijgt hij 7 dagen de tijd om een aantal criminele opdrachten uit te voeren. In de hoop zijn vader vrij te krijgen, speelt hij het spel mee.

Het boek begon meteen super spannend en riep veel vragen bij me op. Om die reden wil je door blijven lezen. Waarom moet Elvis dit allemaal doen? Waarom hebben ze zijn vader en zal hij weer veilig thuiskomen? Mirjam heeft er een ontzettend modern boek van gemaakt door het game-element dat ze er in heeft verwerkt en alle technologische snufjes die je tegenkomt. Alleen ergerde ik me suf aan het overmatig gebruik van het woord ‘smartphone’. Jongeren noemen hun ‘smartphone’ echt niet altijd hun ‘smartphone’ maar gewoon ‘mobiel’.

Desondanks heb ik me heel erg vermaakt met het lezen van dit boek. Het einde was voor mij erg onverwacht en goed gevonden. Het deed me zelfs denken aan mijn favoriete boek Ready Player One! Nou, dan is het een goed boek kan ik je vertellen! Een leuk feitje waar ik later pas achter kwam: de titels van de hoofdstukken zijn titels van Elvis Presley liedjes. Hoe cool is dat?! Mirjam heeft met Test. een heel originele, vlot lezende, moderne, Nederlandse Young Adult weten te schrijven die zelfs mij heeft weten te overtuigen!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_55aa3c05d2eca_selected-products” products=”9200000011356249,9200000011870737″ name=”Test.” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post