Review: Terug naar Dwaaleiland (Dwaaleiland #2)

Terug naar Dwaaleiland coverAuteur: Melissa de la Cruz
Pagina’s: 264
Genre: Young Adult, Fantasy, Sprookjes
Publicatie: Van Goor, juli 2016
ISBN: 9789000350612
Rating:
4 Eikels

Oost, west, thuis best.

Vooral als thuis het beruchte Dwaaleiland is. Wanneer ze een mysterieuze uitnodiging krijgen om terug te keren naar het eiland voelen Mal, Evie, Carlos en Jay zich snel weer thuis in hun oude buurt. Maar niet alles is zoals het was toen ze het eiland achterlieten. Als ze een duister mysterie ontdekken in het hart van het eiland moeten ze alles op alles zetten en hun talenten bundelen om het koninkrijk te redden.

goodreads button

Al sinds ik in de aanbieding van Best of YA zag dat er een nieuw Disney-boek zou komen, heb ik zin om het te lezen. Gewoon omdat ik er instant-blij van word. Tussen de boeken Dwaaleiland en Terug naar Dwaaleiland zit nog een film: Descendants. Die had ik voor het lezen nog niet gezien en ik was benieuwd of dat nog enige invloed zou hebben.

Al snel bleek dit echter geen dealbreaker te zijn. Ja, er zijn wel bepaalde dingen die je hierdoor maar gewoon even aan moet nemen, maar de ontbrekende puzzelstukjes kun je zelf weer in elkaar leggen met de omliggende informatie. Overigens heb ik de film ná het lezen wel direct gekeken – ik was door het boek helemaal in de stemming gekomen! Vond de film hilarisch, ook al was hij eigenlijk heel slecht en ontzettend Disney, haha.

Terug naar Dwaaleiland leest net als zijn voorganger ontzettend makkelijk weg. De taal is duidelijk en rechttoe-rechtaan, al voelt het af en toe wel wat jong. Maar ja, de hoofddoelgroep zal dan ook geen 22-jarigen zijn :).

Ik vond het heerlijk om weer terug te zijn in het Disney van één generatie na de verhalen die wij allemaal sinds onze kindertijd kennen. In Terug naar Dwaaleiland zijn Mal, Evie, Jay en Carlos eindelijk gewend aan hun nieuwe leven. Dan roept een geheimzinnige boodschap hen echter terug naar het eiland.

Eenmaal terug wordt duidelijk dat het viertal nog altijd worstelt met hun plek op de wereld en met hun zwaktes. Logisch, want ze zijn immers geboren als kinderen van slechteriken, maar worden door de avonturen die ze hiervoor beleefd hebben ook gezien als helden. Waar horen ze nou eigenlijk thuis en wat zijn ze nou eigenlijk? Melissa de la Cruz gebruikt dit gegeven om belangrijke boodschappen in het verhaal te verweven waar iedere lezer wel iets aan kan hebben.

Het moge duidelijk zijn dat ik heb genoten van Terug naar Dwaaleiland. Deze heerlijke Disney-boeken zorgen direct voor een goed humeur en fleuren gegarandeerd je (regenachtige) dag op. Stiekem hoop ik op meer!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_57bb5cc0c4a25_selected-products” products=”9200000057346332,9200000062008768″ name=”Terug naar dwaaleiland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *