Review: Teardrop (Teardrop #1)

Teardrop coverAuteur: Lauren Kate
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Fantasy, Romance
Publicatie: Van Goor, November 2013
Rating:
4,5 Eikels

Nooit huilen… Dat heeft Eureka’s moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka’s moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde. Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen… (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Na het lezen van de Fallen serie was ik al fan van Lauren Kate, dus was ik heel blij om te horen dat ze een nieuw boek uit zou gaan brengen. Toen ik Teardrop eenmaal in handen had ben ik dan ook meteen begonnen met lezen. Eureka (17) komt in het begin van het boek samen met haar moeder in een vreemd auto ongeluk terecht, waarbij haar moeder komt te overlijden terwijl Eureka het overleeft. Eureka heeft het erg moeilijk met het verlies van haar moeder en sindsdien zijn er ook niet veel dingen waar ze nog interesse voor heeft. Het enige waar ze nog iets om geeft zijn haar jeugdvriend Brooks en de vreemde erfenis van haar moeder.

Brooks begint zich echter steeds vreemder te gedragen en ze weet niet wat ze met hem aan moet. Dan ontmoet ze Ander, een jongen die haar beter schijnt te kennen dan zij hem. Hij verteld haar dat ze in gevaar is. Ergens zou je verwachten dat dit Eureka af zou schrikken, maar ze begint gevoelens voor hem te ontwikkelen die ze niet kan negeren. Maar dan moet ik ook toegeven dat als ik een jongen tegen zou komen die me schijnbaar al een tijd in de gaten aan het houden is zou ik het aan de ene kant creepy vinden, maar aan de andere kant zou ik me er ook speciaal door voelen.

Het verdriet om haar moeder, de verwarring over Brooks en de gemengde gevoelens over Ander worden in veel detail beschreven. Ik kan mezelf dan ook vrij goed in de schoenen van Eureka plaatsen en ik leefde als lezer erg met haar mee. Dit had ik in Fallen al met Luce, maar in Teardrop was dit naar mijn idee nog veel sterker. Ik moest wel even wennen aan de vreemde namen voor de hoofdpersonen, maar deze passen wel goed bij de mythische achtergrond van het verhaal.

Ik vind zelf de oude verhalen en mythes altijd enorm interessant en daarom vind ik het ook zeker leuk om het terug te zien komen in de moderne fictie. Maar ik heb ook het idee dat het slechts een onderdeel van het verhaal is en daarom niet extreem storend voor degenen die er niet zo weg van zijn. Al met al zou ik dit boek zeker aanraden voor iedereen die van Young Adult boeken en Romances houdt.

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post