Review: Teardrop (Teardrop #1)

Teardrop coverAuteur: Lauren Kate
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Fantasy, Romance
Publicatie: Van Goor, November 2013
Rating:
4,5 Eikels

Nooit huilen… Dat heeft Eureka’s moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka’s moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde. Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen… (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Na het lezen van de Fallen serie was ik al fan van Lauren Kate, dus was ik heel blij om te horen dat ze een nieuw boek uit zou gaan brengen. Toen ik Teardrop eenmaal in handen had ben ik dan ook meteen begonnen met lezen. Eureka (17) komt in het begin van het boek samen met haar moeder in een vreemd auto ongeluk terecht, waarbij haar moeder komt te overlijden terwijl Eureka het overleeft. Eureka heeft het erg moeilijk met het verlies van haar moeder en sindsdien zijn er ook niet veel dingen waar ze nog interesse voor heeft. Het enige waar ze nog iets om geeft zijn haar jeugdvriend Brooks en de vreemde erfenis van haar moeder.

Brooks begint zich echter steeds vreemder te gedragen en ze weet niet wat ze met hem aan moet. Dan ontmoet ze Ander, een jongen die haar beter schijnt te kennen dan zij hem. Hij verteld haar dat ze in gevaar is. Ergens zou je verwachten dat dit Eureka af zou schrikken, maar ze begint gevoelens voor hem te ontwikkelen die ze niet kan negeren. Maar dan moet ik ook toegeven dat als ik een jongen tegen zou komen die me schijnbaar al een tijd in de gaten aan het houden is zou ik het aan de ene kant creepy vinden, maar aan de andere kant zou ik me er ook speciaal door voelen.

Het verdriet om haar moeder, de verwarring over Brooks en de gemengde gevoelens over Ander worden in veel detail beschreven. Ik kan mezelf dan ook vrij goed in de schoenen van Eureka plaatsen en ik leefde als lezer erg met haar mee. Dit had ik in Fallen al met Luce, maar in Teardrop was dit naar mijn idee nog veel sterker. Ik moest wel even wennen aan de vreemde namen voor de hoofdpersonen, maar deze passen wel goed bij de mythische achtergrond van het verhaal.

Ik vind zelf de oude verhalen en mythes altijd enorm interessant en daarom vind ik het ook zeker leuk om het terug te zien komen in de moderne fictie. Maar ik heb ook het idee dat het slechts een onderdeel van het verhaal is en daarom niet extreem storend voor degenen die er niet zo weg van zijn. Al met al zou ik dit boek zeker aanraden voor iedereen die van Young Adult boeken en Romances houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *