Review: Stormbrengers (Orde der Duisternis #2)

Stormbrengers cover Auteur: Philippa Gregory
Pagina’s: 288
Genre: Young Adult, Historisch
Publicatie: Deltas Uitgevers, oktober 2014
Rating:
3,5 Eikels

CONSTANTINOPEL IS GEVALLEN EN DE WERELD ZAL ONHERROEPELIJK VERANDEREN. Luca Vero maakt deel uit van de geheime Orde der Duisternis, die een inquisitie houdt naar tekenen van het einde van de wereld. Op zijn tocht komt hij terecht in Piccolo, Italië, een plaatsje geregeerd door angst: voor het onbekende, voor de krachten van de natuur, voor vreemden. Luca reist samen met zijn trouwe vriend en knecht Freize, zijn griffier broeder Peter, de mooie vrouwe Isolde en haar dienares Ishraq. Vlak nadat het gezelschap in het dorpje arriveert, komt er een kinderkruistocht voorbij, onder leiding van een zelfverklaarde heilige, Johann de Goede. Hij belooft zijn volgelingen dat de zee voor hen zal wijken op hun tocht naar Jeruzalem, waar de doden zullen herrijzen. Luca en Isolde laten zich meeslepen door het enthousiasme, maar ergens ver weg op zee loert het gevaar… (beschrijving Bol.com)

goodreads button

Stormbrengers gaat verder waar Wisselkind gebleven was. We volgen Luca, Freize, Isolde, Ishraq en griffier Peter die op hun paarden hun weg vervolgen. Isolde en Ishraq zijn nog steeds van plan naar de zoon van Isolde’s peetvader te gaan met de hoop om Isolde’s erfenis terug te krijgen. Luca, Freize en griffier Peter gaan met hen mee zolang zij dezelfde kant op moeten en/of zolang Isolde en Ishraq nog geen ‘fatsoenlijker’ reisgezelschap tegengekomen zijn.

Onderweg komen ze langs het dorpje Piccolo. Nadat zij daar zijn aangekomen horen ze al snel dat het dorpje een grote groep mensen verwacht die op weg zijn naar Jeruzalem. De verbazing is groot als deze groep blijkt te bestaan uit honderden kinderen, onder leiding van een 15-jarige jongen die zegt de roep van God te hebben gehoord. Luca en zijn reisgenoten laten zich meeslepen in het geloof, enthousiasme en vertrouwen van de leider van de kinderkruistocht. Maar dan slaat het noodlot toe..

In Stormbrengers worden de personages meer uitgediept en worden de banden tussen de vijf onderling ook meer uitgewerkt. Ik blijf een enorme fan van de vrijgevochten Ishraq die zich van niets en niemand wat aantrekt. Ik kon echter maar moeilijk in het verhaal zelf komen. Ik vond het begin vrij taai; het deed me gewoon niet zoveel. Pas toen het noodlot toesloeg kwamen de actie, spanning, bijgeloof en magie terug die het eerste deel zo leuk maakte. Vanaf dat moment heb ik het boek dan ook in één ruk uitgelezen.

Bovendien gebeuren er tijdens dit laatste deel allerlei dingen die niet verklaard worden. Gregory licht allerlei kleine tipjes van de sluier op. Over Ishraq, over de Orde. Ik werd er ontzettend nieuwsgierig van! Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan en hoe de puzzelstukjes uiteindelijk in elkaar gaan passen.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_5559cd1e88062_selected-products” products=”9200000032754706″ name=”Stormbrengers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *