Review: Shadow Study (Soulfinders #1; Study #4)

Shadow Study coverAuteur: Maria V. Snyder
Pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Mira, februari 2015
ISBN: 9780778317401
Rating:

Once, only her own life hung in the balance…

When Yelena was a poison taster, her life was simpler. She survived to become a vital part of the balance of power between rival countries Ixia and Sitia.

Now she uses her magic to keep the peace in both lands—and protect her relationship with Valek.
Suddenly, though, dissent is rising. And Valek’s job—and his life—are in danger.
As Yelena tries to uncover her enemies, she faces a new challenge: her magic is blocked.And now she must find a way to keep not only herself but all that she holds dear alive.

goodreads button

Toen ik hoorde dat Maria na 10 jaar verder ging schrijven aan de Study serie was ik helemaal happy. Poison Study is de serie die mij bij kickass YA boeken heeft gebracht en nog steeds ga ik terug naar dit boek als ik in een reading slump zit. Het allerlaatste boek kom over 6 dagen uit, dus leek het me hoog tijd om de tweede trilogie in deze serie te reviewen.

Het verhaal speelt zich af zo’n 8 jaar na Fire Study. Yelena is nu ongeveer 27 jaar oud en woont samen met Valek in een huisje op de grens van Ixia en Sitia, waar ze haar rol als liason vervult. Maar er gebeurt iets waardoor haar magie wordt geblokkeerd, ze moet uitvinden hoe ze het terug krijgt en Valek wordt terug geroepen door de Commander. Je kan het verhaal lezen zonder de andere delen te hebben gelezen, maar dan mis je wel wat informatie en als je ze erna wilt lezen heb je toch wel heel wat spoilers.

Ik vond het super tof om terug te gaan naar deze characters en te zien hoe het nu met ze gaat. Doordat onze favoriete karakters uitelkaar worden getrokken heeft Maria ervoor gekozen om het verhaal uit 3 oog punten te vertellen. Yelena lees je vanuit de eerste persoon en Valek en Janco vanuit de tweede persoon. De persoonsvormen stoorde me niet heel erg. Wat ik wel een beetje vervelend vond was dat je iedere keer uit een verhaallijn werd getrokken zodra het spannend word. Bijna ieder hoofdstuk eindigd op een cliffhanger. Je leert hierdoor wel veel over Valek’s geschiedenis.

Niet alleen Yelena, Valek en Janco zijn terug, maar ook alle andere geliefde karakters zoals Leif, Opal, Kiki en Ari. Wat me echt raakte van het feit dat Yelena haar magie kwijt was was dat ze niet meer met Kiki kon praten. Ook vond ik het toch een beetje jammer dat de karakters uitelkaar getrokken waren. De chemie tussen de karakters was deels wat ik zo tof vond aan het eerste boek, maar Maria weet toch een aantal spicy momenten toe te voegen aan het verhaal.

Buiten de grote storylines van Valek’s geschiedenis en Yelena die haar magie kwijt is geraakt is er ook nog een side plot in gewoven. Er is een smokkelings plot waardoor er nog een aantal oude karakters tevoorschijn komen. Het is een minor plot, maar heel tof erin verwoven en hierdoor pakt Maria weer stukjes uit de eerste boeken die fans zeker kunnen waarderen. Ook zette het de toon voor de rest van de trilogie.

Helaas hebben ze de covers veranderd. Ik vind het zo jammer. Ik weet dat ik een van de weinige ben, maar ik vond die covers met de vrouwen erop tof. Die vlammetjes doen me niks. Deze cover heeft ook een vrouw erop, maar valt toch een beetje uit te toom. Maar ach, je kan niet alles hebben. Ik was allang al blij dat ik meer kreeg van Yelena en Valek. Want echt, liefde voor hun.

Ben jij al aan deze toffe serie begonnen?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post