Review: Rood Als Bloed (Snow White #1)

Rood als Bloed coverAuteur: Salla Simukka
Pagina’s: 204
Genre: Young Adult, Thriller, Misdaad, Contemporary
Publicatie: Clavis, April 2014
Rating:
4 Eikels

Er was eens een meisje dat leerde bang te zijn.

Het is de koudste winter in decennia, de straten van de stad zijn bevroren en bedekt met een witte laag sneeuw. De zeventienjarige Lumikki Andersson doet wat ze altijd doet: onopvallend naar school aan en zich niet inlaten met andermans zaken. Maar die strategie wordt danig op de proef gesteld als ze toevallig een hele hoop briefjes van vijfhonderd euro aantreft in de donkere kamer van haar middelbare school. Waar komt al dat geld vandaan? En die rode vlekken op de briefjes? Voor ze het weet, wordt Lumikki meegesleurd in een levensgevaarlijk spel van rijke jongeren, drugshandel, en internationale criminelen. Het is de koudste winter in decennia, en niets kleurt zo rood op witte sneeuw als bloed.(Beschrijving achterkant)

goodreads button

Rood als Bloed volgt het verhaal van de zeventienjarige Lumikki, die probeert zo min mogelijk op te vallen. Dit gaat haar vrij goed af, totdat ze op een gegeven moment witgewassen geld vindt in de donkere kamer van haar middelbare school. Al snel wordt ze meegesleept in een serie gevaarlijke gebeurtenissen en komt ze in situaties terecht waar ze zich eigenlijk helemaal niet in wil bevinden.

Doordat Lumikki enorme muren om zich heen heeft gebouwd, wist ik in het begin niet zo goed wat ik van haar moest vinden. Het wordt in het boek wel duidelijk dat ze de kunst van het niet opvallen redelijk heeft geperfectioneerd, en dit komt haar in het boek regelmatig goed van pas. Ik vond het zelf heel knap om te lezen hoe Lumikki mensen observeert en haar handelen op elke persoon specifiek aanpast. Hier zette ik af en toe echter wel vraagtekens bij. Zou iemand van zeventien wel daadwerkelijk zo oplettend en wijs kunnen zijn? Desondanks vond ik Lumikki een heel interessant karakter en zou ik graag meer over haar te weten willen komen.

Hoewel het mysterie in dit boek wel wordt opgelost, waardoor je dit boek ook los zou kunnen lezen, voelt het voor mij toch alsof het niet af is gelopen. En dan bedoel ik met name het verhaal van Lumikki en haar achtergrond. Er worden door het boek heen wel tipjes van de sluier opgelicht over haar verleden, maar ik had aan het einde van het boek nog echt niet het idee dat dat al echt alles was.

Ook heb ik me heel lang afgevraagd waarom deze serie de Snow White Trilogy heet. Hoewel er wel kleine hints over werden gegeven door het boek heen, werd dit mij pas op het laatst echt duidelijk. Ik had eigenlijk wel wat meer sprookjeselementen verwacht, maar Simukka heeft het heel erg subtiel gehouden.

Hoewel ik normaal helemaal niet van de crime thrillers ben, vond ik dit een erg leuk en spannend boek. Het is een boek wat je los kan lezen, maar als je er na één boek nog geen genoeg van hebt (zoals ik), dan zijn er dus ook vervolgdelen. Ik zou hem zeker aanraden!

Liefs,

Monica

Ik wil graag uitgeverij Clavis bedanken voor het recensie exemplaar.

[bol_product_links block_id=”bol_56436bd7c675d_selected-products” products=”9200000022728136,9200000025117264″ name=”rood als bloed” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post