Review: Reboot (Reboot #1)

Reboot coverAuteur: Amy Tintera
Pagina’s: 296
Genre: Young Adult, Science-Fiction
Publicatie: Van Goor
ISBN: 9789000350223
Rating:
4,5 Eikels

De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot. Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk. Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt te veel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.
goodreads button

Reboot is een van die boeken van Best of YA waar ik ontzettend naar uit keek. Gewoon omdat het verhaal zo goed klinkt. Mijn verwachtingen waren dus vrij hoog. Gelukkig kan ik inmiddels bevestigen dat Amy Tintera elke verwachting heeft waargemaakt. Tintera heeft een ontzettend interessante wereld geschapen, met een heerlijke verhaallijn en fijne personages.

In de wereld waarin Wren leeft is door een virus namelijk de mogelijkheid ontstaan om na je dood terug te keren. Klinkt goed toch? Je zou denken van wel, maar Reboots – mensen die uit de dood terugkeren – zijn meer meedogenloze versies van zichzelf. Hoe langer je dood bent geweest, hoe emotielozer je bent. Aangezien Wren 178 minuten dood geweest is, zit er niet veel emotie meer in haar. Ze stelt geen vragen en doet gewoon wat haar gevraagd wordt. Dit zorgt voor een heel interessante invalshoek om naar een verhaal te kijken. Het nadeel hieraan is wel dat je over bepaalde gebeurtenissen en ontdekkingen niet veel meer informatie krijgt, want ja: dat interesseert Wren gewoon niet zo.

Alles verandert echter als bij de nieuwe lichting Reboots een jongen zit die slechts tweeëntwintig minuten overleden was. Hij is dus praktisch menselijk. En nog verwonderlijker: hij is vrijwel de enige persoon – Reboot of mens – die niet bang lijkt te zijn voor Wren. Wren en Callum leren elkaar beter kennen als Wren besluit hem te trainen. Callum is vriendelijk, speels en levendig. Het complete tegenovergestelde van Wren. En toch is de chemie duidelijk aanwezig. Ze leren ontzettend veel van elkaar en beetje bij beetje krijgt Wren zelfs wat menselijke trekjes terug. Ik kon enorm genieten van de dynamiek tussen beiden.

Reboot bevat alle elementen die ik graag zie in een dergelijke Young Adult. Amy Tintera heeft een super interessante en originele wereld uitgedacht, ze heeft levensechte (voor zover mogelijk ;)) personages geschapen die we gedurende het verhaal echt leren kennen, er zit actie in, er zit avontuur in, er zit zelfs wat romantiek en vriendschap in. En natuurlijk niet te twist vergeten die een heel nieuw avontuur in gang zet, eentje waarvan Wren nooit had kunnen dromen dat ze die zou beleven. Het einde maakt dan ook zeker nieuwsgierig naar meer!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_57961ecb5a968_selected-products” products=”9200000057345945,9200000058376065″ name=”Reboot” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *