Review: Rebel of the Sands (Rebel of the Sands #1)

Rebel of the Sands coverAuteur: Alwyn Hamilton
Pagina’s: 368
Genre: Young Adult, Fantasy, Romance
Publicatie: Faber & Faber, februari 2016
ISBN: 9780571325252
Rating:
4 Eikels

Tell me how you want our story to go, he says, I will write it straight across to send.

Dustwalk is an unforgiving, dead-end town. It’s not the place to be poor or orphaned or female. And yet Amani Al’Hiza must call it ‘home’.

Amani wants to escape and see the world she’s heard about in campfire stories.

Then a foreigner with no name turns up, and with him she has a chance to run.

But the desert plains are full of dangerous magic. The Sultan’s army is on the rise and Amani is soon caught at the heart of the fearless rebellion…

An epic story of swirling desert sands, love, magic and revolution.
(Beschrijving achterkant)

goodreads button

Het kopen van dit boek was voor mij een moment geweest van, ik loop de boekwinkel in en ik val madly in love met de cover. Ik vind het echt prachtig! Daarna ben ik pas achterkant gaan lezen en ook die intrigeerde mij, waardoor ik het boek direct heb meegenomen. En het heeft me zeker niet teleurgesteld.

Zodra ik binnen stapte in deze wereld had ik een beetje het gevoel van 1000 in 1 nacht. Dat gevoel werd versterkt door de namen die gebruikt werden en de mythes die er in voorkomen. Je leert Amani kennen als een meisje met een dubbelleven. Meisjes er zijn niet veel waard en alleen goed om een harem van een man te vergroten, om kinderen te baren en het huis schoon te maken. Alle clichés die we gewend zijn. Maar Amani probeert het leven ontsnappen door zich voor doen als iemand anders in de schaduw van de nacht.

Vanaf het begin is Amani een no bullshit kind of girl en ik hield meteen van haar. Naarmate het boek vordert blijft ze dit meisje maar toch verandert ze, dit is mede-dankzij haar partner in crime, een man die ze aan het begin van het boek heeft leren kennen. samen gaan ze op zoek naar een manier om de wereld te veranderen. Niets is wat het lijkt in het verhaal. Jin is grappig, egoïstisch, super lief, en enorm mysterieus. De band die ze samen hebben door hele verhaal heen trekt je naar binnen en nodigt je uit om er te blijven wonen.

image

De opbouw van deze wereld vond ik enorm tof. Arabische verhalen blijven voor mij altijd een mysterieus tintje afgeven, waardoor het me alleen al daardoor meetrekt. Maar door de mythes die Hamilton er in heeft verwerk wordt het episch. Djinns, magische krachten, Sultans, en ook ultieme wapens, dit zijn een aantal elementen die het boek zo tof maken. Door haar Story telling kon ik de wereld echt voor ogen zien, er geen moment waarop ik dacht dit klopt niet of dit volg ik niet niet, wat ik toch af en toe wel heb met sommige boeken.

Mag ik het nog een keer even over de cover hebben? Mijn moeder zei altijd tegen mij dat ik een ekstertje was, en ik geloof dat er nog niks veranderd is er al die jaren, want die glimmende cover trok mij echt mee. Nadat ik het boek las snapte ik precies wat ze daarmee bedoelde. Ik denk ook dat onbewust, terwijl ik het boek las, ik door de cover dingen in de gaten had in het verhaal. Ik vind dat dit echt de kracht laat zien van een cover. De Nederlandse versie vind ik zelf minder mooi, ook doordat er een persoon op de voorgrond staat, maar ook door de feel. Het heeft wel iets uitnodigends maar voor mij toch minder dan de orginele Engelse versie.

Ben je op zoek naar iets mysterieus a la 1000 in 1 nacht, met een kickass maar toch gevoelig karakter, magische krachten, en geweldige mythes, zou ik dit boek zeker oppakken. Ik kan niet geval niet wachten op deel twee die in 2017 uitkomt.

Liefs,
Melisa

One Comment on “Review: Rebel of the Sands (Rebel of the Sands #1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *