Review: Pretties (Uglies #2)

Pretties coverAuteur: Scott Westerfeld
Pagina’s: 348
Genre: Young Adult, Science Fiction, Dystopian
Publicatie: Simon Pulse, Mei 2011
Rating:
3,5 Eikels

Tally has finally become pretty. Now her looks are beyond perfect, her clothes are awesome, her boyfriend is totally hot, and she’s completely popular. It’s everything she’s ever wanted.

But beneath all the fun — the nonstop parties, the high-tech luxury, the total freedom — is a nagging sense that something’s wrong. Something important. Then a message from Tally’s ugly past arrives. Reading it, Tally remembers what’s wrong with pretty life, and the fun stops cold.

Now she has to choose between fighting to forget what she knows and fighting for her life — because the authorities don’t intend to let anyone with this information survive. (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Ik was tijdens de eerste paar hoofdstukken van dit boek echt van plan om het maar 3 sterren te geven. Waarom? Omdat ik geen flauw idee had wat er nu aan de hand was. Ik denk dat het kwam omdat het al een tijd geleden was dat ik deel 1 gelezen had, maar ik was aan het begin de draad helemaal kwijt. Terwijl ik verder las werd het gelukkig wel steeds een beetje duidelijker. Tally en Shay zijn nu eindelijk Pretty geworden. En omdat ze nu Pretty zijn, zijn ze ook een stuk … minder intelligent. Dat was iets wat vanaf het begin van het boek al duidelijk was. Had Shay dan toch gelijk in deel 1? Zijn de Pretties inderdaad dom? En waar komt dat dan door? Daar ga ik nog even niet verder over vertellen.

Naarmate het boek vorderde begon ik de wereld van Shay en Tally en hun gedrag ook meer te begrijpen. Maar dat betekende helaas voor mij niet dat ik ze minder irritant vond. In het eerste deel kon ik me goed in Tally verplaatsen, maar ik was dat helemaal kwijt in het tweede deel. Wellicht komt dat door het feit dat Tally nu een Pretty is en ze in het eerste deel nog een Ugly was. Uiteindelijk wordt het richting het einde van het boek wel iets beter zodra Tally door begint te krijgen wat er nu écht aan de hand is om haar heen, maar ik had niet de klik die ik met haar had in het eerste deel.

Het einde vond ik helaas wat voorspelbaar, zeker na de gebeurtenissen in het eerste deel. Tally wordt weer eens gedwongen om dingen te doen die ze eigenlijk niet wilt doen omdat ze zich in situaties bevindt waar ze zich eigenlijk niet in wil bevinden, maar ze is toch weer de sjaak. Gezien de vervolgdelen ‘Specials’ en ‘Extras’ heten, kan ik aan de hand van de eerste twee delen al raden wat er in deze delen gaat gebeuren. Ik weet daarom ook niet of ik wel zo gemotiveerd ben om die te lezen. Ik vond Uglies echt leuk en had gehoopt dat het vervolgdeel net zo leuk zou zijn. Er zaten wel een aantal goede dingen in maar het deed helaas toch onder voor het eerste deel, daarom blijft mijn score voor dit boek uiteindelijk hangen op 3,5/5.

Liefs,

Monica

[bol_product_links block_id=”bol_5562ed327f271_selected-products” products=”1001004011009756″ name=”Pretties” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *