Review: Poison Study (Study #1)

Poison Study coverAuteur: Maria V. Snyder
Pagina’s: 409
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Mira Books, September 2007
Rating:
4.5 Eikels

Choose:

A quick death

Or slow poison…

Yelena has a choice – be executed for murder, or become food taster to the Commander of Ixia. She leaps at the chance for survival, but her relief may be short-lived.

Life in the palace is full of hazards and secrets. Wily and smart, Yelena must learn to identify poisons before they kill her, recognise whom she can trust and how to spy on those she can’t. And who is the mysterious Southern sorceress who can reach into her head?

When Yelena realises she has extraordinary powers of her own, she faces a whole new problem, for using magic in Ixia is punishable by death… (beschrijving goodreads)

goodreads button

Ik heb dit boek 5 jaar geleden gekregen van een klasgenoot van mij. Ze was erover aan het praten en het het leek mij wel interessant. Vanaf de eerste pagina was ik verslaafd aan deze serie! Direct daarna heb ik deel 2 en deel 3 gelezen. Dat zou het einde zijn, maar gelukkig heeft Maria besloten dat deze serie nog meer te vertellen had en gaat daarom nog 3 delen uitgeven. Deel 4 is dit jaar uitgekomen en de rest zal spoedig volgen. Deze delen zullen samenvallen onder de naam: The Soulfinder series. De eerste 3 delen zijn vertaald door uitgeverij Luitingh, maar het is nog niet bekend of de volgende reeks ook vertaald wordt.

Yelena heeft een zwaar leven gehad dat heeft geleid tot een paar seizoenen in de cel, met alleen ratten als gezelschap. Dan is het haar beurt om aan de strop te hangen, maar voordat dat gebeurd krijgt ze de keus: of ze kiest voor de strop, of ze wordt de Commander’s nieuwe food taster. Yelena kiest voor de moeilijke weg die haar op een pad brengt met veel onzekerheden. Elke hap kan haar laaste zijn. Gedreven door haar ambitie en haar wilskracht moet ze kiezen om bij haar vrienden te blijven die ze heeft gemaakt, of te vluchten naar vrijheid. In haar queeste om haar verleden en heden te ontvluchten, wordt Yelena verscheurd door deze keuze.

De karakters in deze boeken zijn fantastisch! Yelena is sterk en enorm eigenwijs. Ze is ondanks alles wat naar haar gegooid is erbovenop gekomen. Ze laat zich niet klein maken. Haar stem is ook heerlijk om te volgen, ze is eerlijk, oprecht en geloofwaardig. Ik heb geen moment gedacht dat iets overdreven of nep was. Ook haar affecties voor Valek maakt het boek heerlijk om te lezen. Valek is een karakter waar je niet echt een hoogte van krijgt, hij is mysterieus en soms een beetje creepy, maar dat komt vooral omdat je door de ogen van Yelena leest. Hij probeert een muur om zich heen te bouwen zodat niemand zijn gevoelens kan lezen. Het is dan ook een skill die hij nodig heeft als de Commander’s assassin. Toch komen er sommige dingen doorheen die een aantal zaken laten blijken. Janco en Ari zijn een paar die je maar weinig tegenkomt. Ze pushen Yelena tot het uiterste en dan nog verder, maar doen dat met een humor die je hele dag weer goed maakt. Irys is een karakter die niet veel voorkomt in dit boek, maar een blik geeft op de volgende boeken.

In Poison Study kom je binnen in een wereld waar magie verboden is, maar toch onderdeel uitmaakt van het geheel. Je wilt erachter komen wat de geheimen zijn, waardoor je op het puntje van je stoel blijft zitten tot het verhaal uit is. En dan wil je snel het volgende boek oppakken. Het verhaal heeft een heerlijke snelheid, maar staat stil bij de punten waar het nodig is. Er is niks overbodig. Yelena vertelt haar verhaal op zo’n manier dat je het gevoel hebt dat je bij haar op de bank zit en je als vriendin naar haar luistert. Er is een hele goede balans tussen de geweldige mysteries, de gevechtscènes en Yelena’s verhaal. Wat ik ook goed vond was dat er romance in het verhaal zit, maar die overschaduwt het prachtige verhaal niet. So come in and taste this world. It won’t disappoint, but it might be lethal.

Wat denk jij van dit verhaal?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_55c1e3b17830e_selected-products” products=”9200000011062285,9200000007588032,1001004006859219″ name=”poison study” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post