Review: Onverschrokken (The Valiant #1)

Onverschrokken cover
Auteur: Lesley Livingston
Pagina’s: 384
Genre: Young Adult
Publicatie:  Van Goor, Februari 2017
ISBN: 9789000351497
Rating:

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar zus, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten… (goodreads)

goodreads button

Ik kreeg dit boek van Best of YA als bedankje voor het schminken op de Carve the Mark release party. Ik had er al wat dingen over gehoord en hij leek mij super tof! En aangezien YALFest eraan komt moest ik hem natuurlijk wel even snel lezen.

Fans van de Hunger Games zullen dit verhaal zeker kunnen waarderen. Het heeft dezelfde kracht, actie en vaart, maar stiekem vind ik Fallon misschien wel leuker dan Katniss.

Fallon is de prinses van een Keltische stam en heeft maar een droom gehad, hiervoor heeft ze haar hele leven getraind. Als haar leven ineens verandert zal ze zich moeten aanpassen. Het mooie van Fallon is dat ze een enorm sterk karakter heeft en hoe dan ook haar eigen weg blijft volgen. Hoe vaak ze ook wordt neergeslagen ze zal haar eer behouden. Ik vond het ook tof hoe haar vriendschappen ontstaan. Ik houd van Elka. Heerlijk sarcastisch en dat heb je ook wel nodig in dit boek.

Wie vrouwe Achilla was had ik al van mijlen ver aan zien komen, maar toch vond ik het goed gedaan. Ik ben erg benieuwd naar de verdere dinamiek van dit huis.

Wel had ik graag meer van Mael gezien. Stiekem hoop ik op meer van hem in het volgende deel. De tijd zal het leren. Maar niet zijn broer die vond ik erg vervelend.

Normaal houd ik niet zo van de romeinse gladiator verhalen en Cesaer enzo, maar hier werdt het zo verteld dat het me bleef boeien. Misschien wel omdat het door de ogen van Fallon werd verteld. En je allemaal romeinse dingen met haar ontdekt.

Lesley Livingston’s schrijfstijl leest erg lekker, zowel in het Nederlands als in het Engels. Ik heb alle twee gelezen om zo ook even naar de vertaling te kunnen kijken. Het is een prima vertaling, alleen had ik Cai’s naam niet veranderd. Ik stoor me zo vaak aan namen die veranderd zijn. Oké soms kunnen kinderen ze niet uitspreken. McGonagall en Dumbledore kan ik nog bij inkomen, maar Cai? Waarom echt haha.

Ik hoorde dat sommige het boek niet wilde oppakken door de cover. Dat snap ik totaal niet. En het is ook doodzonde. Ik vind de cover prima, maar zelfs al vind je dat niet, lees het boek dan toch maar want anders mis je echt wat.

Helaas is het nog even wachten op deel 2 want die komt pas volgend jaar uit. We kunnen Lesley wel alvast overhoren volgende week en kijken of we wat informatie los kunnen krijgen.

Wat vind jij van de cover?

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *