Review: Onverschrokken (The Valiant #1)

Onverschrokken cover
Auteur: Lesley Livingston
Pagina’s: 384
Genre: Young Adult
Publicatie:  Van Goor, Februari 2017
ISBN: 9789000351497
Rating:

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar zus, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten… (goodreads)

goodreads button

Ik kreeg dit boek van Best of YA als bedankje voor het schminken op de Carve the Mark release party. Ik had er al wat dingen over gehoord en hij leek mij super tof! En aangezien YALFest eraan komt moest ik hem natuurlijk wel even snel lezen.

Fans van de Hunger Games zullen dit verhaal zeker kunnen waarderen. Het heeft dezelfde kracht, actie en vaart, maar stiekem vind ik Fallon misschien wel leuker dan Katniss.

Fallon is de prinses van een Keltische stam en heeft maar een droom gehad, hiervoor heeft ze haar hele leven getraind. Als haar leven ineens verandert zal ze zich moeten aanpassen. Het mooie van Fallon is dat ze een enorm sterk karakter heeft en hoe dan ook haar eigen weg blijft volgen. Hoe vaak ze ook wordt neergeslagen ze zal haar eer behouden. Ik vond het ook tof hoe haar vriendschappen ontstaan. Ik houd van Elka. Heerlijk sarcastisch en dat heb je ook wel nodig in dit boek.

Wie vrouwe Achilla was had ik al van mijlen ver aan zien komen, maar toch vond ik het goed gedaan. Ik ben erg benieuwd naar de verdere dinamiek van dit huis.

Wel had ik graag meer van Mael gezien. Stiekem hoop ik op meer van hem in het volgende deel. De tijd zal het leren. Maar niet zijn broer die vond ik erg vervelend.

Normaal houd ik niet zo van de romeinse gladiator verhalen en Cesaer enzo, maar hier werdt het zo verteld dat het me bleef boeien. Misschien wel omdat het door de ogen van Fallon werd verteld. En je allemaal romeinse dingen met haar ontdekt.

Lesley Livingston’s schrijfstijl leest erg lekker, zowel in het Nederlands als in het Engels. Ik heb alle twee gelezen om zo ook even naar de vertaling te kunnen kijken. Het is een prima vertaling, alleen had ik Cai’s naam niet veranderd. Ik stoor me zo vaak aan namen die veranderd zijn. Oké soms kunnen kinderen ze niet uitspreken. McGonagall en Dumbledore kan ik nog bij inkomen, maar Cai? Waarom echt haha.

Ik hoorde dat sommige het boek niet wilde oppakken door de cover. Dat snap ik totaal niet. En het is ook doodzonde. Ik vind de cover prima, maar zelfs al vind je dat niet, lees het boek dan toch maar want anders mis je echt wat.

Helaas is het nog even wachten op deel 2 want die komt pas volgend jaar uit. We kunnen Lesley wel alvast overhoren volgende week en kijken of we wat informatie los kunnen krijgen.

Wat vind jij van de cover?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post